То почти дойде време да си получим резултатите , но все пак да споделя как мина нашия изпит. Със съпругата ми се явихме на изпит TCF-Q на 30.04 в Института за чужди езици София.
Относно обстановка, начин на протичане на изпита и изпитващите за мен всичко беше ОК / точно както почти всички , явили се на изпит там описват/. Аз лично обаче съм доста разочарован от себе си, защото си позволих напрежението , насъбрано в мен преди изпита и притеснението по време на самия изпит да ми попречат да се концентрирам и да се представя добре. Е със сигурност и факта, че започнахме да учим едва от есента този така "лесен" език си оказа влияние...
Относно частта със слушането - мога да кажа, че записа се чуваше нормално и нямаше неприятни шумове - обаче си вървят с едно темпо въпросите и няма време много да се замисляш - трябва наистина да ги чуваш и разбираш / трябват си добри познания на езика и тренировки със слушане/ . Друг е въпроса, че за мен си беше доста трудничко и още от доста ниско ниво започнах с тотото...
На частта с говоренето на мен ми се паднаха сравнително лесни въпроси :
- Представете се / това разбира се не е за ниво/
- Какво правите вечерите
- Разкажете за един човек, който е много важен за Вас / опишете го и защо е важен за Вас/
- Намираме се в София / в нашия случай/ - да задавам въпроси на изпитващата къде обича да ходи - места за забавления , за разходки и т.н.
- за B2 въпроса го разбрах горе долу и посмотолявих нещо , но още тогава като излязох от изпита така се бях притеснил че не можех да си го спомня...
- Предимства и недостатъци на живеенето в държава, в която се говорят повече езици
- Какво Ви е мнението за генетичните експерименти с животни и хора - нещо такова горе долу беше въпроса / нямам претенции, че съм го разбрал абсолютно точно..