Не мога да се логна със старият си акаунт bgvlado затова си създадох нов bgvlado2
Получих няколко запитваня на лични относно нашата кандидатура и ще отговора тук ако съм полезен и на други съфорумци
Подадохме документи на 22.12.2010 (получени във Виена на 03.01.2011)
и двамата не сме с желани професии, водещият с френски B1/B2 (не сме държали тестове) и английски.
На 28.07.2011 си изтеглиха паричките и получихме писмо, че са ни отворили досие.
През следващата година сме изпращали редовно писма с настъпилите промени (смяна адрес, работа, паспорти и т.н.),
но никакъв отговор от тяхна страна (писали сме писма и по пощата и по имаил, обаждах ме се по телефона и т.н.).
На 03.10.2012 получихме първото си писмо, че не ни достигат точки (по точно 1 точка, и грешката беше моя, че не ги бях сметнал правил ето линк ка се определят
http://www.canadavisa.com/proving-frenc ... y-tef.html) и сме отхвърлени.
Ние върнахме отговор, че през изминалите години сме ходил на курсове по френски и сме повишили нивата описани в документите.
На 30.10.2012 получихме писмо, с което ни дават 120 дни (не 90 както е стандартно) за да представим сертификат за положен изпит по френски (в писмото беше подчертан TEFaQ, затова водещият се яви на него).
На 22.02.2013 изпратихме сертификата по пощана (използваме BulPost по принцип за 5 дена винаги е пристигало писмото за 39 лв.)
С голямо учудване получихме писмо на 29.03.2013, че досието ни е затворено защото
не сме отговорили на писмата им и може да пуснеме документи наново като се съобразим с новите правила.
Не мога да Ви опиша разочарованието, което изпитахме. При положение, че сме спазили 120 дневният срок и сме изпратили сертификат за нивата на френски даващи ни нужната 1 точка.
Но не се отчаяхме и написахме ново писмо на 08.04.2013, с което обясняваме, че сме изпратили сертификата преди 120 дневният срок (пратихме копие на писмото и сертификата, както и кода с който могат да проследат кога е пристигнало писмото при тях), който са ни дали те.
И започна голямото чакане, което с всяка седмица намаляваше надеждата ни. След 2 месеца без отговор, се замислихме да ли да не кандидатстваме наново.
И така до заветният 18.06.2013 което получихме писмо, че сме в листата на чакащите
Това е накратко вече 2,5 годишната сага. Моля ако имате конкретни въпроси съм готов да Ви отговоря ако някой иска мога да публикувам и писмата, който сме получавали. Ако някой му трябва скайп-а да пише на лично.
P.S. Само да отбележа, че през годините писмата сме ги получавали от различни хора първото беше от Sebastien Chikhi, следващите от Ruzica Spasojevic и последнот от Jennifer Hor