Климатична инсталация в къща - препоръчайте моля!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
DIMELBE

Климатична инсталация в къща - препоръчайте моля!

Мнение от DIMELBE »

Здравейте,

Моля, хората с опит, които са ползвали услугите на подобни фирми да дадат референции за такива. След избора на подходящата климат.система, на следващо място идва качественото инсталиране и в техническо и естетично отношение и не ми се иска да се "хвърлим" на първата най-добра оферта.
Виждам че във форума има хора, които пускат обяви че се занимават с това, фирми много, аз търся отзиви за свършения труд.
Става въпрос за Монреал, южен бряг в частност.
Мерси :y: !

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Аватар
nikolovata

Re: Климатична инсталация в къща - препоръчайте моля!

Мнение от nikolovata »

Ние сме ползвали за поддръжка тези http://www.acces411.ca/listing/climatis ... 0dd50.html" .

За инсталация нз...

POSTREACT(ions) SUMMARY

Mненията са като задниците, всички ги иmаmе, но не винаги е удачно да ги показваmе!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Вслушвайте се само в пресни препоръки, на хора, които са ровили доста, или самите вие преровете пазара.

Едни и същи фирми си менят ценовото ниво(спрямо конкуренцията) и техниците всяка следваща година.

Аз купих от предложилия най-ниската оферта http://www.AirTempo.ca но 2 години по-късно, когато брат ми им се обади за климатик цените им бяха много изостанали спрямо конкуренцията. Техникът беше сприхав, освен това се наложи да идва и дозарежда, но 6 години по-късно машината още топли и охлажда почти целогодишно 24/7.

Нито ги препоръчвам, нито не. Сравнете сегашните оферти!

POSTREACT(ions) SUMMARY

Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
nini

Мнение от nini »

Миналата година и аз бях на тази тема. След като проучих пазара, извиках 5 фирми за естимация, сравних цените им, избрах Klimfax. Отдавна са на пазара, сериозна фирма, офисът им е на Южния бряг. За сега съм доволна. Не съм търсила най-евтиното, а сравнително най-сигурното като качество. При нас беше смяна на газово парно и инсталиране на термопомпа. Инсталацията беше 1 ден.
Цените на всички големи фирми са горе-долу еднакви.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Дякон Игнатий

Мнение от Дякон Игнатий »

Не знам какво се визира с "климатична инсталация" , но ако става въпрос за сплит система " обикновен климатик с тяло/тела на стената" , мога да препоръчам 514-224-4594 - Иво. Ще ви обясни за почти всички модели предимствата и недостатъците, ще ви го купи и ще ви го монтира. Аз съм доволен от машината и от услугите му . Имам климатик който студи и топли "термопомпа" и почти не го спирам като зимата се топлим с него. Бачка респективно топли до -18 , после му помагаме с радиаторите , но такива дни зимата не са много ( 7-10 ) . Лятото жената е постоянно с пневмония , а на мен ми е екстра .

POSTREACT(ions) SUMMARY

НАПРАВИ НЕЩО ЗА РОДИНАТА-ЕМИГРИРАЙ
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

nini написа:Не съм търсила най-евтиното, а сравнително най-сигурното като качество.
Това явно беше подмятане към мен.
Много ми е интересно как при посещение на продавач можеш да установиш, че продуктът му е по-качествен от другите?
Караш го да ти носи резюмето на техниците си, препоръки от клиенти и разглобен климатик за инспекция на частите?
Ясно е, че понякога евиното излиза по-скъпо, но при комбинацията климатик/продавач/техник/късмет обратното не е никаква гаранция.

POSTREACT(ions) SUMMARY

nini

Мнение от nini »

Да, точно с препоръки от клиенти, местни. И не съм имала намерение да се заяждам с теб. Има фирми, които може да ти го инсталират даже и без да плащаш такси...после не ти поемат гаранции.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

nini написа:Има фирми, които може да ти го инсталират даже и без да плащаш такси...после не ти поемат гаранции.
Верно? :fubar:

Airtempo ми взеха кеш, и ми дадоха фактура само за половин климатик, но като изтече фреона техника веднага дойде да го оправи.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
DIMELBE

Мнение от DIMELBE »

Дякон Игнатий написа:Не знам какво се визира с "климатична инсталация" , но ако става въпрос за сплит система " обикновен климатик с тяло/тела на стената" , мога да препоръчам 514-224-4594 - Иво. Ще ви обясни за почти всички модели предимствата и недостатъците, ще ви го купи и ще ви го монтира. Аз съм доволен от машината и от услугите му . Имам климатик който студи и топли "термопомпа" и почти не го спирам като зимата се топлим с него. Бачка респективно топли до -18 , после му помагаме с радиаторите , но такива дни зимата не са много ( 7-10 ) . Лятото жената е постоянно с пневмония , а на мен ми е екстра .
Супер, точно от това се нуждаем! Ще се свържем и с въпросния Иво (иначе вече имаме 4-5 естимации), имах го като контакт, но нямах отзиви за работата му - сега вече имам ;) .
Благодаря и на всички останали за коментарите - съветите Ви са много ценни!
Хубав уикенд! :sun:

POSTREACT(ions) SUMMARY

"Може да си разочарован ако не успееш, но си обречен ако не опиташ"!!!
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

ablood написа:
nini написа:Има фирми, които може да ти го инсталират даже и без да плащаш такси...после не ти поемат гаранции.
Верно? :fubar:

Airtempo ми взеха кеш, и ми дадоха фактура само за половин климатик, но като изтече фреона техника веднага дойде да го оправи.
А как разбра ,че ти е изтекъл фреона? Питам, че да следа моя.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Компресорът продължава да тъпче, ама с намаляването на фреона климатикът постепенно се превръща в обикновен вентилатор.

Същата работа е и при колите, само че там при шума на мотора не знаеш дали ти е изтекъл фреона, дали съединителят на помпата изобщо върти, или термостатър/контролът е заминал.

POSTREACT(ions) SUMMARY

Аватар
Mark_2013

Мнение от Mark_2013 »

DIMELBE написа: Става въпрос за Монреал, южен бряг в частност.
Мерси :y: !
http://www.thermoco.ca/nos-produits/pro ... tions.html

POSTREACT(ions) SUMMARY

Публикувай отговор