До сега е било достатъчно. Наш приятел е в Канада от 2 месеца. Минал е само с референтните писма, без реално да се е водил на работа, да е вписано нещо в трудовата книжка, да е искал справка от НОИ и т.н.jimtashev написа:Аз ще пробвам да се "нагодя" към NOC 1112 . С работодателя нямам проблем , ще ми напишем в референтното писмо на английски , с печати и всичко останало, че съм изпълнявал дейности точно по NOC 1112 - financial and investment analyst. Образованието ми е подходящо - УНСС , бакалавър. Дали мога да мина само с тези референтни писма , че ако трябват трудови книжки , документи от НОИ , става много дебела работата...
FSWP - Въпроси по документите - 2013г.
Re: FSWP - Въпроси по документите - 2013г.
Daysi 2 - Благодаря Ви много!
Моля да бъда извинен за въпроса които ще задам тук .
Ако имате предложение за работа като готвач ,но професията е няма в списъка, по коя програма да пускам документите -FSWP?
Ако имате предложение за работа като готвач ,но професията е няма в списъка, по коя програма да пускам документите -FSWP?
- bobchentse
Ако имаш qualifying job offer изглежда, че можеш да подадеш по FSWP, като след 04.05.2013 ще има нови условия (точкуване, формуляри и пр.).smokov написа:Ако имате предложение за работа като готвач ,но професията е няма в списъка, по коя програма да пускам документите -FSWP?
Това е хубаво:
There is no cap on applications with a qualifying job offer.
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... ly-who.asp"
А тук са подробностите за този случай:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... oyment.asp"
ДА. Може и в евро, и в щатски долари. Може и в лева.jimtashev написа:Горе -долу са ясни сумите които се изискват като доказване на средства.Тъй като ще процедирам с немалка част чужди пари които ще върна след като си взема банковото извлечение , някой ако е запознат , дали може да се представи proof of funds във валута различна от канадски долари - примерно евро или щатски долари , ще си спестя прилична сума от обмяна на валута.
(Освен, ако не променят и това сега, като излязат последно новите формуляри и актуализирания гайд. Но не вярвам да го променят...)
"Късметът се случва, когато подготовката срещне възможността!" Опра Уинфри
Чакайте да питам и тук. Някой знае ли ако имаме реално предложение за работа ще ни трябват ли някакви лицензи или сертификати признати в Канада? Гледах на официалния сайт има нещо споменато, но няма подробности по въпроса.
-
Здравейте,
Имам въпрос относно дипломата на съпругата: тя трябва ли да минава с мен assessment.
За мен е ясно даже съм задействал процедурата, но за нейната не ми стана ясно.
Благодаря.
Имам въпрос относно дипломата на съпругата: тя трябва ли да минава с мен assessment.
Благодаря.
Follow your dreams
Regards
Vladislav Kolev
Regards
Vladislav Kolev
И аз не намирам отговор на въпроса ти в прав текст.vladibkolev написа:Здравейте,
Благодаря.
Но предполагам, че, ако образованието на съпругата ти носи точки, то вероятно ще се иска assessment и на нейната диплома.
Това би трябвало да бъде недвусмислено указано в новите Чеклист и Гайд... когато ги публикуват

-
Ще чакаме новия чек лист да видим, така или иначе сега си чакам моя assessment, а и IELTS ми е на 08 юни. Само притесненията са ми, че са малко бройките за всяка професия и нищо чудно да са запълнени до към 15 юни, когато планирам да пускам документите. Но по-рано няма как да успея.
Вие как мислите спрямо миналите години как са се движили?
Благодаря.
Благодаря.
Follow your dreams
Regards
Vladislav Kolev
Regards
Vladislav Kolev
Много е относително! Зависи от професията.vladibkolev написа:...
Благодаря.
Имаше една единствена т.нар. "административна" професия, която се запълни буквално за две-три седмици след отварянето. Но тогава нямаше изненадата с ЕСА и други изменения по правилата. Хората се бяха подготвили отрано и чакаха на стенд-бай деня, в който да си пуснат документите. Някои дори си ги бяха пратили предварително на близки в Канада, които да им ги пуснат на място при отварянето, за да пестят от дните за пътуване от другия край на света.
После, след близо два-три месеца, ако не ме лъже паметта, започнаха да се запълват медицински сестри, джипи-та, зъболекари, фармацевти (тогава ги имаше тези професии), след тях социални работници, ресторантски мениджъри и архитекти. От техническите останаха някои незапълнени до края на едногодишния период. Но това е горе-долу по спомени. А и сега повечето от тези професии ги няма, има нови и почти няма база за сравнение. Пък и предишната квота беше 500, а сега е 300... Невъзможно е да се предвиди.
Но все пак 15 юни не е прекалено дълго след 04 май. Напротив! Не знам по коя професия кандидатстваш, но си мисля, че имаш реални шансове. Не забравяй, че цял свят е изправен пред същите правила, неясноти и изненади, пред които си и ти.
Пожелавам ти успех!

-
Благодаря за отговорите и пожеланията.
Професията ми е 2154 Land surveyor. Надявам се да имам късмет и всички останали, които ще подават по процедурата.
Поздрави от мен
Професията ми е 2154 Land surveyor. Надявам се да имам късмет и всички останали, които ще подават по процедурата.
Поздрави от мен
Follow your dreams
Regards
Vladislav Kolev
Regards
Vladislav Kolev
Имаш конкурент по горната професия
. Искам да питам - трябва ли още при подаването на апликейшъна да имаш съответната сума в банкова сметка - за нас това са около 20 000 $, което е супер много. За сравнение за Квебек искат около 5000 $.

-
Хахахаха супер много се радвам даже, че имам колега тук.
Ами сумата..............да трябва да си извадиш банкова бележка с която да покажеш, че ги имаш в сметка
.
Пиши като имаш нещо, и аз така на теб
Ами сумата..............да трябва да си извадиш банкова бележка с която да покажеш, че ги имаш в сметка

Пиши като имаш нещо, и аз така на теб

Follow your dreams
Regards
Vladislav Kolev
Regards
Vladislav Kolev
Ох, това за парите може да ни откаже.
Ще видим.

-
Мислете варианти, не се отказвайте 
Аз преди няколко месеца чаках ли чаках тези професии да бъдат публикувани, предишни години не е била сред тях и изобщо не вярвах да попадне, та един хубав ден видях във форума и полудях от кеф......................нашата професия я имаше. Мисля, че това е знак.....................не вярвам в съдбата, но мисля да не изпускам шанса си.
(малко отклонение)

Аз преди няколко месеца чаках ли чаках тези професии да бъдат публикувани, предишни години не е била сред тях и изобщо не вярвах да попадне, та един хубав ден видях във форума и полудях от кеф......................нашата професия я имаше. Мисля, че това е знак.....................не вярвам в съдбата, но мисля да не изпускам шанса си.
(малко отклонение)

Follow your dreams
Regards
Vladislav Kolev
Regards
Vladislav Kolev