Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
tanyatais
Мнения: 1349
Регистриран на: Пон Ное 28, 2011 5:29 pm

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от tanyatais »

Californian написа:Таня всеки щат си има различни закони тук на щатско ниво има и разбира се федерални закони.
И не не може жена ми да ми вземе къщата защото е купена преди брака. Има гугъл като слънце ако толкова те вълнува Тексас как са законите, за Англия нямам идея, и въобще не ме интересува да ти кажа честно. :fubar:

Няка и да е комън пропърти защото мисля да не живеем там само да намекна ако стигнеш до там в четенето.
Мен пък въобще не ме интересуват ни законите в Тексас ,ни в другите щати,само констатирам колко меркантилност, сметкаджийство, animosity и contempt има в постовете ти преди още да сте се събрали реално. Ми ти най-хубвото време в една връзка, началото ,така го опорочаваш и омерзяваш с тънки сметки,че ... :x
Case closed !
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
JoroF
Мнения: 796
Регистриран на: Нед Авг 10, 2003 12:51 pm
Местоположение: TORONTO-CANADA

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от JoroF »

Californian написа:Ами има нещо като централен климатик има изходи и в гаража, но си признавам не съм хендимен и много неща не са ми ясни, от скоро съм хоумоунър. При това ми е първата къща. До сега през живота си никога не съм живял в къща. Изглежда приятно. Ама има винаги с какво да се занимаваш. Подкастрях дървета, храсти и рози. Купих си електрическа безкабелна mower. Ножица, стълба за подстригването, че има дървета които след 1-2 години ще докосват къщата а аз не искам да я докосват.
Смених си гаражната врата със все мотора и ми взеха 420долара евтиния в Калифорния проучвах искаха 1000долара за тази процедура.
Но са ми турили врата без изолация а старата имаше, сега аз ще си сложа сам, не за друго мен ми е приятно аз да си свърша нещо, въпреки, че най-вероятно ще трябва пак да се обаждам на техника за вратите да ми сложи изолацията - имам 2 леви ръце. :rofl:
Калифорнията ,като не си рькат ,внимаваи с тия ножици дето си купуваш и тия електрически безкабелни мувари.Да нема....
Ха сега ,деца кьжете
где са на Калифорниеца рьцете ....
но нали е форумната веселушка
и свети като крушка
и с електриката внимаваи! дане изпраиш кривио ток.Ако спреш да пишеш у форума ясна ще да е причината .А като се скрьндзиш при толко финансова сьстоятелност видели как са ти го "турили"
THE LAST LINE OF DEFENSE
Ninushevi
Мнения: 505
Регистриран на: Чет Май 28, 2009 9:46 am
Местоположение: Montreal,Quebec
Обратна връзка:

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от Ninushevi »

Пак приказки за пари, имоти, заплати, позиции...А темата е толкова простичка! Какво общо имат всички тея словоизлияния с факта дали страната ти харесва или не? Харесването не се измерва с меркантилизъм, а със съвсем нормални човешки усещания и чувства! На кой му пука каво си имал в БГ и какво тука и колко си успял...Това не е фактор, който предопределя харесването... Повечето, които познавам, емигрират не толкова заради себе си, колкото заради ДЕЦАТА си. Ако някой е бил толкова доволен от живота си и статуса си в БГ, защо изобщо ще емигрира някъде? Тука приказките и хвалбите стават още по-безсмислени и празни! Хората емигрират за по-добър живот, който не се измерва с коли, къщи и пари. И по 100к на месец да правя в БГ, пак не бих живял там! Не това е идеята. Нещата са много по-дълбоки, ама някои просто не са узрели за такова мислене. На мен лично Канада също ми хареса и не на 10 месец, а още на втория. И далеч не смятам да гоня положението си от БГ. Просто искам да живея добре, подредено, спокойно. А като покажа някакви качества, останалите, ПРЕХОДНИ, неща сами ще си дойдат. Те не са самоцел! Най-важното е какво оставяме след себе си и как го оставяме! А това са основно нашите деца! Но хайде да не дотягам повече. Надявам се, че който иска, ще ме разбере! Поздрави! ;)
DCS- Виена - 12.10.2009 г.
ПОЛЕТ-София-Мюнхен–Монреал-25.03.2012г.
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от IRA »

На мен Канада ми харесваше повече на 10 месец, отколкото на 10 година :rofl:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от krimon »

Ninushevi написа:Хората емигрират за по-добър живот, който не се измерва с коли, къщи и пари. И по 100к на месец да правя в БГ, пак не бих живял там! Не това е идеята.
Ninushevi, много хубав пост, ама не съм съгласна с по-горното що се отнася до Канада. Ако имаш минимални доходи тук, по-добре да си ходиш в България, защото за децата ти ще бъде ад - имигрантски квартал, апартамент под наем, среда, която е функция на работната ти (или липсата й) и съответно липса на средства децата ти да отидат в престижни частни училища, ниският стандарт води и до подобни приятелски кръгове ... въобще затворен кръг.

В България със сигурност е друга перспективата, обаче ако мизерстваш в Канада, ще затънеш в блатото на недоволството и вината към децата си.

Много смешно, но един стар познат от форума, преди години, когато си беше купил първата къща - да речем за около 300 хил, плащаше на децата си частно училище и говореше: аз знам, че съм беден, че децата ми не могат да се сравняват със съучениците си и като ни идват на гости ни гледат като бедни хора ... Вече си купи друга къща :D
IRA написа:На мен Канада ми харесваше повече на 10 месец, отколкото на 10 година :rofl:
това е защото вече имаш деца - перспективата се променя :P
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
ivanko13
Модератор
Мнения: 3602
Регистриран на: Сря Юни 29, 2005 5:02 pm
Местоположение: Toronto

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от ivanko13 »

Ninushevi написа:Пак приказки за пари, имоти, заплати, позиции...А темата е толкова простичка! Какво общо имат всички тея словоизлияния с факта дали страната ти харесва или не? Харесването не се измерва с меркантилизъм, а със съвсем нормални човешки усещания и чувства! На кой му пука каво си имал в БГ и какво тука и колко си успял...Това не е фактор, който предопределя харесването... Повечето, които познавам, емигрират не толкова заради себе си, колкото заради ДЕЦАТА си. Ако някой е бил толкова доволен от живота си и статуса си в БГ, защо изобщо ще емигрира някъде? Тука приказките и хвалбите стават още по-безсмислени и празни! Хората емигрират за по-добър живот, който не се измерва с коли, къщи и пари. И по 100к на месец да правя в БГ, пак не бих живял там! Не това е идеята. Нещата са много по-дълбоки, ама някои просто не са узрели за такова мислене. На мен лично Канада също ми хареса и не на 10 месец, а още на втория. И далеч не смятам да гоня положението си от БГ. Просто искам да живея добре, подредено, спокойно. А като покажа някакви качества, останалите, ПРЕХОДНИ, неща сами ще си дойдат. Те не са самоцел! Най-важното е какво оставяме след себе си и как го оставяме! А това са основно нашите деца! Но хайде да не дотягам повече. Надявам се, че който иска, ще ме разбере! Поздрави! ;)

Пич, извинявай ама твоето мислене не е узряло още... На този континент ВСИЧКО е и се измерва в ПАРИ....Не правиш ли пари, някой ти минава отзад и ги прави на твой гръб... Няма прошка и сантименти...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Joya
Мнения: 474
Регистриран на: Чет Апр 20, 2006 3:49 am

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от Joya »

Mufc, браво!
аз разбирам какво иска да каже Нинушев, защото го изпитвам.
Какво значение има колко пари изкарвах в България, след като децата ми дишаха непрекъснато мръсен въздух, след като бяха болни непрекъснато, след като с малкото лежахме през месец по болници, и след като ни беше страх да пресичаме дори на светофар. След като всеки ден отивайки към детската градина на детето, тръпнех, какво ли се е случило. Тук живота е спокоен, говоря от моята камбанария, живота е лек, имаш шанс много да постигнеш, имаш шанс да започнеш всичко от начало. Имаш шанс да постигнеш мечтите си, да учиш нещо ново, да смениш професията си ако искаш.
И най-хубавото, да се възползваш от шанса , зависи само и единствено от теб!
Колкото и смешно да е тук открих много по-добро здравеопазване, от колкото частното такова в Родината (за съжаление), много по-добро отношение в работата, уважение към труда и към качествата.
Парите са една прекрасна добавка към живота, но те не ти дават нито щастие, нито любов, нито здраве, за съжаление...нито деца.
Може всичко на този континент да е пари, но бих казала в България е малко повече.
Тук не виждам хората да си мерят колите и къщите, нито марковите дрешки и телефони. Докато знаете как е в България. Да и тук ги има тези неща да кажем в училище, но не чак в такава степен.
А хубавият квартал, къщата, частното училище, ще дойдат с времето си, определено не на 10 месец, когато още не си достатъчно добре ориентиран.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от pumpy »

Не сте ли забелязали, че някой хора тук НЯМАТ деца. Тогава им остават само коли, къщи, пари, острови ил съответния им вариант на ламарини, талашит, мокети ....Няма как да им обясните, че е невероятно да си оставих детето на училищния автобус и да си тръгнеш спокоен. Или, или (примери стотици), но те не ги виждат или не искат да ги видят или не ги интересуват....
speedy
Мнения: 4160
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:08 am
Местоположение: Ontario, Canada

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от speedy »

ivanko13 написа:
Не правиш ли пари, някой ти минава отзад и ги прави на твой гръб... Няма прошка и сантименти...

Май само в Антарктида не е така засега. Хората друго искат да кажат.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от krimon »

pumpy написа:Няма как да им обясните, че е невероятно да си оставих детето на училищния автобус и да си тръгнеш спокоен.
пумпи, не се самонавивай. Миналата година изгониха шофьора на автобуса на детето ми - педофил :envy:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от IRA »

Не бих пуснала детето с училищния автобус като ги гледам как карат. Тия не спират на стоп знаци. :devil:
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
yahoo
Мнения: 2330
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 7:47 am
Местоположение: Montreal

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от yahoo »

Темата е все пак за розовия период на десетия месец. След години добрите неща ги приемаме като даденост и почват да ни дразнят доста незначителни дреболии, но с времето намираме начин да се справим някак си и с тях.

Не видях друг освен калифорниеца тук както винаги да завърта всяка тема около себе си така че по-горните заключения ми се виждат доста крайни.
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от krimon »

всъщност, ние като бяхме тук около 1 година, си спомням много добре и друг случай с училищен автобус, дискутиран и тук в бгканада, защото ставаше дума за прегазена българка на 16 г от собствения й училищен автобус - счупен таз и имаше кампания за събиране на средства за операции, за да се подпомогне семейството й - току-що пристигнали :(
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Bistra
Напуснал форума
Мнения: 8801
Регистриран на: Сря Яну 19, 2011 12:19 pm
Местоположение: Rive-Sud de Montréal

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от Bistra »

Е, наш'те са шафийорки, ама ний говорим открито с децата си по въпросите на сексуалното възпитание, така че всичко им е яцно. :rofl:
Спират, спират...даже и ти трябва да спираш като си наоколо. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Marto
Мнения: 4042
Регистриран на: Вто Юни 28, 2005 5:24 am
Местоположение: Edmonton, AB

Re: Мнението ми за Канада след 10 месеца живот тук

Мнение от Marto »

tanyatais написа:
Californian написа:Таня всеки щат си има различни закони тук на щатско ниво има и разбира се федерални закони.
И не не може жена ми да ми вземе къщата защото е купена преди брака. Има гугъл като слънце ако толкова те вълнува Тексас как са законите, за Англия нямам идея, и въобще не ме интересува да ти кажа честно. :fubar:

Няка и да е комън пропърти защото мисля да не живеем там само да намекна ако стигнеш до там в четенето.
Мен пък въобще не ме интересуват ни законите в Тексас ,ни в другите щати,само констатирам колко меркантилност, сметкаджийство, animosity и contempt има в постовете ти преди още да сте се събрали реално. Ми ти най-хубвото време в една връзка, началото ,така го опорочаваш и омерзяваш с тънки сметки,че ... :x
Case closed !
Toй тези тънки сметки си ги прави без кръчмаря, тоест без бракоразводния адвокат. Ще му гледаме сеира някой ден, ако въобще се докопа до "перфектната жена" де :lol:
Публикувай отговор