Canadian Dream

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Аватар
anxeli
Мнения: 3805
Регистриран на: Вто Ное 02, 2004 1:36 pm
Местоположение: TO

Re: Canadian Dream

Мнение от anxeli »

Какви 28 на час, 28 под нулата ти казва човека, във форд Нелсън за такива пари не излизат от къщи зимъска.
Циганите - на Сатурн !
seeker
Мнения: 304
Регистриран на: Вто Юли 27, 2010 8:37 am

Re: Canadian Dream

Мнение от seeker »

crusader написа:
pumpy написа: Ако аз, дошъл от майната си, съм започнал от под нулата на 28 тук и съм успял да работя това, което десетки местни не успяват да постигнат, не знам как да го характеризират, освен че не искат да го направят.
Разбирам, употребил си „невъзможни“ като „нежелани“, не като „недостижими“.
Нали ? И аз мисля, че никой не иска да бачка за някакви си кирливи $28 на час. Най-вече новопристигнали :@
Той имаше предвид на 28 години.
tot2311
Мнения: 218
Регистриран на: Съб Май 30, 2009 6:41 am

Re: Canadian Dream

Мнение от tot2311 »

apple написа:
Kan_Tangra написа:
Вы конечно простите если что-то из написанного считаете личным оскорблением но для меня это всегда были и будет рассы третьего сорта Я не знаю откуда приехали вы но в Москве 99 процентов населения считает так же ,в этом отличие истинного русского,наш менталитет предполагает чувство собственного привосходства,хотя о чем говорить тут? когда чуть ли не ежедневно сталкиваешся с красивой русской девушкой которая свою судьбу с каким-нибудь негром связалс
Вярно, това е една втора ябълка! ;)
А отговорите на останалите форумници са с една идея по-духовити и интелигентни от нашенските. Руския форум води с 1 точка по тая линия. :lol:
Ще ти се! Зелените и по-зелените не ми пречат тук ако не се ползват със специални привилегии в повечето случай без да имат нужда от тях и да ги заслужават наистина поради някаква различна от на другите хора необходимост. Тунеядци, дрогаджии, мошеници и т.н. не търпя! В личен план си общувам многоцветно с хората, които си заслужават. За ромите обаче ситуацията е друга, там говорим за паразитен стил на живот предаван от поколение на поколение и станал обект на престъпно толериране през последните 15 и повече години в БГ. Но това не е канадски проблем. Приликите в лайфстайла на фърст нейшън тук няма да коментирам. Който иска може да ги види, който не да си живее в розови талашитки на края на града, да си ашладисва афъзките и да си мисли, че е недосегаем и преуспял. Все някой ден и слепите проглеждат, но обикновено не съвсем доброволно... Нещата просто се случват...понякога! ;)
И точно такива като тебе и група останали продължават да заблуждават хората, че тук никой не работи на минимал, че всеки може да тегли кредит и да учи, да взима социал или да си "купи" талашитка след година две или по-скоро ако си продаде имотеца в БГ да покрие дауна... Е да ама не! Било каквото било и където било... Днес ги чака живот по мазета или кофти билдинги, работа за минимал или малко горница, сблъсък с местната култура ако са по-чувствителни и свикнали да си подбират социалната среда и все такива. Изключение както винаги правят тези дошли с продадени имоти в "царски местности+ или неизяснен солиден кеш, а също и IT-тата и това им галавозамайване прави лоша услуга на новите мераклии... Я питайте Суджучето що си мълчи вече цяла година откакто излезе да се поразходи из Монреал и като се върне трябваше да сподели лъскави впечатления... Много дълга разходка се оказа... Предполагам с влакчето на ужасите, а очаквахме симатично малко розово влакче, което да ни отведе в страната на чудесата... Нищо лично, на много от нас се случва... Голямата група която обаче се изсипа в Монреал миналата година с патос и възторг забрави да сподели как са делата. Както и да не уточнявам колко процента от регистираните активисти преди голямото преселение и след... Това е значимата цифра, а не колцина едни и същи тупащи се в гърдите поостарели като имигрантски стаж форумци. Качеството на човешката жизнедейност не се измерва само с пълен хладилник, поне според мене! Както и преди съм писала, който се задоволява само с това тук му е мястото. Тази мечта е на 100 процента възможна за реализация. Така че всеки да си прецени на кой етаж на пирамидата на Маслоу иска да се настани и да си прецени шансовете. ;) На Канада и трябват предимно работници в непредпочитани от местните сектори, така че ако това е нещо което не ви притеснява и го приемате като дългосрочен лайфстайл дерзайте!
Такива като тебе заблуждават хората. Дори и да са способни хора някой път просто с идването са примерени че няма да намерят хубава работа и се хваща за години напред на някаква пумярска работа за минимални пари.
Аз и познатите българи около мене които дойдохме последната година в Торонто сме на хубави работи и всеки си работи това което е искал и работил в БГ. В моя и някои случаи и дори на по-високи позиции от БГ. И никой от нас не е IT.
Не е само розово тука ама не е и само черно както го описваш, а пък всеки да си обмисля бъдещето преди да се натресе тука.
Аватар
ivanko13
Модератор
Мнения: 3602
Регистриран на: Сря Юни 29, 2005 5:02 pm
Местоположение: Toronto

Re: Canadian Dream

Мнение от ivanko13 »

Каква мечта е това да си рабоиш това което си работил и в България... Това е депресивен реализъм... Имиграцията е приключение...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
apple
Мнения: 1460
Регистриран на: Чет Юни 28, 2007 2:41 pm

Re: Canadian Dream

Мнение от apple »

pumpy написа:
apple написа:А да питам, кои са тия "никой от нас" дето не били идвали по-долу от 3-я етаж в БГ? На коя група си говорител и изразител на груповото мнение?
E добре де, на кой от нас в България са му липсвали:
- незадоволени физиологични нужди;
- сигурност;
- принадлежност: семейство, любов, общество;
Като чета темите на кандидат имигрантите, масово не им липсва и четвъртото ниво: Увереност.

Освен ако не приемем, че в и в България и в Канада контактувам с хора само от четвърто и пети ниво, но това няма как да е възможно. Аз си подбирам с кого да контактувам, ама пък чак толкова...... Съответно не съм в състояние да повярвам, че ти си избираш хора само от първите три "незадоволени" нива ?

А относно индианците, 40% от пациентите ми са нейтив, защото до Форт Нелсъ има резерват, а и пътуват от околните 2 до 5 часа, защото съм им най-близкия зъболекар. Позволи ми да знам малко повече за тях от теб, която ги виждаш само пред кметството.

Към сийкър: има множество имигранти на добри и ръководни позиции, които са много по-лесно достижими от местните, но те не желаят да се занимават с тях. Ако аз, дошъл от майната си, съм започнал от под нулата на 28 тук и съм успял да работя това, което десетки местни не успяват да постигнат, не знам как да го характеризират, освен че не искат да го направят.
Не съм си ги избирала, а бяха част от работата ми. Точно тези с липсващите основи на пирамидата и не само... Както и да е! Аз пък познавам хора заминали за кебешко именно, защото трудно се изхранваха в БГ, нямаха си никакви собствености за престижна работа пък съвсем да не говорим. За тях наистина това беше спасение и още е... Но социала ги влечеше повече в доста от случаите, а не другите перспективи... И това как да е... Потребността от семейство е спорна като населен етаж от пирамидата щото като чета как някои си ергенуват още тук на по 37 и нагоре лазарника... Тоя етаж са го прескочили или подминали с асансьора вероятно :lol: За местните индианци какво да кажа ... в гетата им не съм влизара верно е. Само тези нашите си тук, градски живущите виждам как живеят. Но ще ти кажа нещо, което ще те засегне тъй като е истина и като такава боли... Работиш с тях и изобщо във Форт Нелсън и подобни забити места, защото още си далеч от естетичната стоматология. Затова и към затворите се беше залетял, друже! Там където пациентите са непретенциозни, искат само да ги отървеш от болката и да ги позакърпиш и нямат претенции за добра фасада. Лошо няма, професионласт се става с години опит, учене на нови практики и разбира се скъпи материали и апаратура в каквито ти нямаш възможност явно да инвестираш, а и вероятно не ти стиска да поемеш риска. Да работиш с интелигентни, платежоспособни пациенти, които искат най-доброто е класи нагоре, то е висш пилотаж в стоматологията. Затова в БГ има толкова твои колеги, които успяват и живеят класи над тебе, а има и обратното зациклили на вадене, лечение на пулпити и кърпеж с амалгама и евтини евикроли, халмедики и бля, бля остарели материали. Голяма стискане пада...купуват дърти столове на найсе и години, машини от заводски разпродажби и после хленчат, че няма келепир... Еми то така не става. Та тук това му е хубавото в твоя бранш... Пълно с непредпочитани, отдалечени градчета и провинции изобщо с пациенти щастливи само и само да ги отървеш от болката. А плащането добро... Това вече ти можеш да обясниш защо! Лошо няма ама не се възгордявай толкова... И това е един от 7-те смъртни гряха нали знаеш?
А иначе като всяка друга държава Канада нито е само бяла, нито само черна, но определено не е розова... И не върви към подобряване така както и по цял свят нещата не вървят в тази посока за съжаление. Както и преди казах по броя на самохвалците спрямо броя на форумната членска маса може да се прецени кой колко е реализирал мечтите си. Когато хората наистина ги постигат те си споделят, но гледам, че хиляди мълчат и гледат отстрани, а една шепа постоянни клиенти на форума се хвалят. Много водолази има нещо, така ли ги нарече Пумпалов? А ето каква е нашата пирамида всъщност на така стръвно кълвящите се в този форум, включвайки и себе си ;) :lol: http://pikabu.ru/story/piramida_maslou_internet_565109" И това е все от интересен и социално пълноценен живот, не за друго...
eva-vet-eva
Мнения: 526
Регистриран на: Пон Ное 01, 2004 4:19 pm
Местоположение: Пловдив,от 29.03.05-Монреал

Re: Canadian Dream

Мнение от eva-vet-eva »

Ха стига само лошо за таз Канада,де. Водолазници ставаме, щот нацвъкваме по някое лапе отгоре, позатормозваме се с учене и после пък на работа, та за форума много не остава време. Само от време на време, някой като мен го поприхваща форумно разстройство и пуска по някой пост и после пак задоволозява (каква думичка измислих само) на работа, децата, поддръжка на голямата къща(хак да ми е като исках голяма-да си я чистя със здраве). Та и аз си мисля-не е успял този, който не е поискал и не е положил нужните усилия.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Canadian Dream

Мнение от pumpy »

.....
Последно промяна от pumpy на Пон Апр 15, 2013 2:01 am, променено общо 1 път.
apple
Мнения: 1460
Регистриран на: Чет Юни 28, 2007 2:41 pm

Re: Canadian Dream

Мнение от apple »

Много драматично! Почти ти повярвах, ама...почти! ;) За избора става въпрос, за благодарните пациенти разбира се...как не търпиш капризи па и корони не понасяш. Друго си е да играят клещите... Бързо, лесно и после едно чеене естетично де... И кой ще се оплаче после? Индианците или полу беззъбите застаряваще местни, които са си мили зъбите няколко пъти в живота преди да правят секс вероятно, за да им върже някоя локал мома... :lol: Не благодаря от такива услуги. Не си моя тип зъболекар, аз съм от претенциозните и предпочитам корони и фасети пред кастанети... :lol: Избора на лечение на млечните зъбки е още по-ясно защо... Колкото до пародонтозата до сега излекувани няма. Само забавяне на процеса с помощта на пародонтолозите разбира се, това не го отричам. Също област обяснимо защо предпочитана... На съпругата ти адмирации за професионалния избор, кураж и стремеж да работи за поддържането както на добра зъбна профилактика така и на естетична визия. Жените знаят защо, както изглежда... А и си го могат! Поздрави! :hai:
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Canadian Dream

Мнение от pumpy »

Знаеш ли ? Какво ти вярваш няма никакво значение. Има значение какво вярват хилядите хора, които имат мечти за сбъдване и са решили да го направят в Канада. Моите постове са за тях, не за теб. Ти си добре дошла в кабинета ми във Форт Нелсън да видиш с каква стоматология се занимавам. Не че после очаквам истината от теб тук, но не се крия. И те каня не като пациент, а като наблюдател. Ако можеш да си позволиш няколко стотин за самолет или автобус разбира се. Спането в града на "обеззъбените старци" ще ти осигуря аз.
apple написа:Колкото до пародонтозата до сега излекувани няма. Само забавяне на процеса с помощта на пародонтолозите разбира се, това не го отричам.
Трудно се лекува някой от несъществуващо заболяване, спор няма. Както винаги си толкова далеч от истината, че просто се чудя защо изобщо си губя времето с теб. Обаче "мъжете знаят защо":

Защото не искам помията ти да откаже някой искащ и можещ нов имигрант или кандидат такъв да сбъдне мечтите си в Канада. И споко, не в твоята Канада, а в МОЯТА. Твоята си свободна да я запазиш за себе си.......

И дано шрифта помогне на този, който иска да го види: мечтите ви са изпълними в Канада, както и навсякъде по света, стига вие да го искате.
apple
Мнения: 1460
Регистриран на: Чет Юни 28, 2007 2:41 pm

Re: Canadian Dream

Мнение от apple »

Казва ви го живущия в съседната държава, тази на която Канада е задния двор. Той само заработва насъщния тук, а живее там където е по-добре. Нека сами си преценят хората. И аз не искам някой да се залети особено пък зъболекар от БГ подведен от твоите сладникави саги. Не всички имат наследствени излишни имоти. Може някой да ти се върже и да остане дори без алтернатива за връщане. Хайде да спрем до тук, че натежа много за един ден този спор ми се струва. Да не излизаме от добрия тон съвсем... Полза няма и очевидно не във всеки спор се ражда истината... Хубава вечер или каквото там време е при тебе, че никога не се знае къде си точно! ;)
Аватар
the_coach
Мнения: 3429
Регистриран на: Вто Юли 24, 2012 3:03 am
Местоположение: on the road......

Re: Canadian Dream

Мнение от the_coach »

Хммм.......
Преди 2-3 седмици взех да харесвам ябълката, беше се поспряла малко да говори за минимал, талашитки и индианци :D
Ама тия дни май са дошли "онези" дни от месеца :D
Виж, apple, колкото повече плюеш, толкова повече ставаш глас в пустиня. Дори да има нещо полезно в твоите постове, то начина по който го изливаш, понякога е отвратителен.
Запознал съм се в този форум с доста хора, имам някаква представа как живеят, как изглеждат. Не виждам на някой от тях да му е кофти в Канада, ама наистина ти го казвам.
И живота в Канада не е само работа и оцеляване, колкото и много да работя, намирам време поне 2 пъти в месеца да организирам фемилито на малка екскурзийка извън голямото село. Да не изброявам, че за 9 месеца в Канада е имало само няколко уикенда, в които не сме се събрали на хърватска сливовица и вкусна салата с други българи (и не само, имаме си приятели и руснаци, и японци, и латино, и филипино).
Издразних се , че така яростно ненавиждаш Пумпалов, но човека си е постигнал всичко с наистина много труд. Ами положи и ти услилия, дори на 10% от неговите, и съм сигурен, че с други очи ще погледнеш на Канада. Защото Канада наистина е едно от топ местата за емигранти и тук човек наистина има ОГРОМЕН избор на къде да развива своя живот.
Зная, че сега ще ме навреш и мен в кучи ***, ама пиши си, не ми пречиш :D
tanyatais
Мнения: 1349
Регистриран на: Пон Ное 28, 2011 5:29 pm

Re: Canadian Dream

Мнение от tanyatais »

Новините през последните месеци :
http://www.cic.gc.ca/english/department ... /index.asp"
Канадската мечта става все по азиатска ,колкото и да не ми се вярва..
И ето нещо интересно за съдбата и манталитета на балканския имигрант:
https://librev.com/discussion-culture-p ... 5-12-17-10"
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
yahoo
Мнения: 2330
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 7:47 am
Местоположение: Montreal

Re: Canadian Dream

Мнение от yahoo »

Края на кризата никак не се вижда и за някои отрасли нещата изобщо не са розови нито сега нито в по-дългосрочна перспектива. Няма как да препоръчвам например на колегите електронни инженери че Канада е добро място за професионална реализация като вече съвсем не е така през последните години. Докато преди много години всички компоненти за производството на телевизори например са се произвеждали изцяло в Монреал, сега вече не само че почти нищо от това не се произвежда, а и изнасят навън цели заводи само за асемблиране и дори някои от магазините които само продават крайния продукт затварят врати. Малките фирми бавно угасват, а големите затягат още повече коланите очаквайки някаква светлина в тунела. Когато професионалната реализация е много затруднена всички останали предимства почват да губят значение. Добре е бъдещите имигранти да са детайлно информирани за ситуацията в момента в тяхната област както и бъдещите перспективи за да няма много други разочаровани. IT индустрията все още крепи добри нива, но не всички пристигащи са такива.
Аватар
Marto
Мнения: 4042
Регистриран на: Вто Юни 28, 2005 5:24 am
Местоположение: Edmonton, AB

Re: Canadian Dream

Мнение от Marto »

tanyatais написа:Новините през последните месеци :
http://www.cic.gc.ca/english/department ... /index.asp"
Канадската мечта става все по азиатска ,колкото и да не ми се вярва.
E какво не е за вярване бе Таня? Индия и Китай са едно 2.6 милиарда души, толкова ли е чудно, че толкова много имигранти са от там?

Освен ако имаш предвид, че не искаш да повярваш.
Аватар
Marto
Мнения: 4042
Регистриран на: Вто Юни 28, 2005 5:24 am
Местоположение: Edmonton, AB

Re: Canadian Dream

Мнение от Marto »

fighter написа:Хммм.......
Пумпалов, но човека си е постигнал всичко с наистина много труд. Ами положи и ти услилия, дори на 10% от неговите
Хммм, я!

Аз още преди двайсетина страници в тази тема попитах ябълката:
Marto написа: Какъв реши да го търсиш в Канада? Какво според теб заслужаваш? Какво си направила, за да го постигнеш?
Не че очаквам отговор де.
Заключено