Защо да имигрирам в Квебек?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
emili_vn
Мнения: 1241
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 4:21 am
Местоположение: Montréal

Re: Защо да имигрирам в Квебек?

Мнение от emili_vn »

:y: :rofl:
Май, май...не знам за Торонто, ама тук са доста от този тип. Интересно децата откъде ще се внасят :wasntme:
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Защо да имигрирам в Квебек?

Мнение от pumpy »

Не е нужно да се внасят деца, а калифорнийци. Те, последните, имат ясен план да си намерят жена и да я заплодят/вържат за печката по няколко пъти с качествени мъже, а не от онези с меките китки. Така с един куршум два заека:
- меките китки ще изчезнат за едно поколение;
- ще има достатъчно качествени мъже за всички жени в Кебек и много качествени бебета след това;
Аватар
Independent
Мнения: 1723
Регистриран на: Пет Сеп 24, 2004 8:03 am
Местоположение: Montreal, QC

Re: Защо да имигрирам в Квебек?

Мнение от Independent »

Еееее, не!

На един жените му виновни, че са се захванали с ИТ. На друг (или същия беше) мъжете му виновни, че седят на социал. На трети (давай да върви, хипербола му се вика) пък са "меките китки". И като си помисли човек, че нищо от тия няма връзка с имиграцията в Квебек. Изключая социала, разбира се, ама без него в тоз форум не може. Че и "калифорнийската мечта" намесихте :rofl:

Аз отивам да се хиля на скришно някъде, да не си развалям имиджа на сериозна дама от ИТ. Да не говорим, че "меките китки" около мен ще поискат и те да се хилят с мен и тогава я втасахме!
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
pumpy
Мнения: 10244
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: Защо да имигрирам в Квебек?

Мнение от pumpy »

Daisy2 написа:Аз изобщо не споря по въпроса за стандарта, аз само казвам, че net worth е един от измерителите на стандарта. И се ползва като такъв. От Статистикс Кенъдъ. .
И тази женица е със висок net worth, ама на, гладна била :(
Жена в кома от отровна баничка

Тя дълги години живяла в чужбина, където се запознала с бъдещия си мъж. За последно били в Мароко, но останали без работа и се върнали в къщата на съпругата в Гоце Делчев. "С две висши образования е тази жена, замина зад граница преди много години, тук не е работила, художничка е. Сигурно семейството е затруднено финансово, няма достатъчно доходи. Нищо чудно да е посегнала да яде и тя от баничката, тъй като е била гладна", твърдят комшии на отровената Люба. "Най-вероятно въпросната закуска е била умишлено отровена от някой, който е искал да трови кучета. За нещастие от нея опитала и жената", заяви шефът на Благоевградската полиция комисар Георги Костов.
http://paper.standartnews.com/bg/articl ... cle=446016"
Аватар
simeonovi
Мнения: 214
Регистриран на: Съб Яну 12, 2013 5:57 pm
Местоположение: Muddy York

Re: Защо да имигрирам в Квебек?

Мнение от simeonovi »

Daisy2 написа:
Marto написа:В българия има хиляди баби със сравнително висока "net worth", в пъти по-висока от тази на някой канадец затънал до уши в ипотеки и всевъзможни заеми. Сериозно ли мислиш, че стандартът им е по-висок?
А между другото, презумцията зад показателя net worth е тази, че въпросните баби могат да си продадат имуществото, което формира worth-а им, и така да получат висок доход - да речем бабата има апартамент за 50 000 евро, без ипотека, продава го и си има 50 000 евро в кеш. Които пари са си доход, при това взет накуп. Могат да си купят евтина къща на село (ако си нямат), или да си вземат нещо малко и евтино под наем, и с останалите пари значително да си качат стандарта на живот.

Един старец, бивш съсед, си продаде апартамент за 100 000 евро, купи си къща на село, ремонтира я и отиде да си живее там. Всеки месец си тегли лихвите (в БГ на тази сума спокойно можеш да имаш 4,5-5 % лихва, което е около 400 евро или 800 лева на месец), може и от главницата да тегли, не знам. Сега е цар на селото :D, защото черпи най-редовно всички в кръчмата, всеки му е задължен за пари и му носят яйца, мляко и месо, копат му градината за по 5-10 лева да не буренясва, а той не си мръдва пръста за нищо, а и пенсия някаква капе от държавата. Така си го разбира, така си живее.

Разбира се, дали ще искат да продават, това е съвсем отделен въпрос. Това са национални особености, но показателят си е показател. И той отразява част от стандарта на живот, със всичките му особености като показател. Затова го следи Статистикс Кенъдъ.

Дори и с ипотека пак може да имаш висок текущ net worth, ако си купил на много по-ниски цени от текущите, и така имаш възможност да продадеш това имущество, да си изплатиш остатъка от ипотеката, а с останалите пари да си увеличиш дохода и от там стандарта на живот. Ето, гледам, Джовани май точно това е направил. Нюкъмър и той.

Всичко е въпрос на пазарна конюнктура и сметка. Това са възможности, а кой се възползва от тях, е отделен въпрос. И като възможности за доход са част от стандарта на живот. Според мен. Но както вече казах, всеки е свободен да си смята, каквото си иска.
А на кой го продаде този апартемент? Нали си статистик помисли откъде някой може да извади 100К евро за апартмент в България. Спестявания от 300 евро заплати? Софиянци взимат моргиджи на поразия с ненормали условия и хич не им пука. Другия варият е купувача да е бил на гурбет в Западна Европа.
И какво означава че не може да твърдиш че си социално слаб ако имаш собствено жилище без ипотека?
Те и циганите в БГ не плащат ипотеки и тва прави ли им восок стандарта на живот.
Какво става с цените на електроника, коли че и храна в България, или и те са на българси стандарт.
Едно е да си граматически грамотен и съсвем друго е да четеш нещо и да го разбираш. Пускаш линкове и нямаш представа какво се пише в тях. Повече са ти непонятни понеже още мислиш че всичко което е заем ти прави живота ад. Обикновенно тукашната преса сравнява САЩ с Канада. Ето от твоя линк.
Several factors play in Canada’s favour. Canadians have more equity in their homes (near 70 per cent) than Americans ever did. And high-risk subprime mortgages are rare in Canada, where conservative five-year, fixed-rate mortgages are the norm. Mr. Onyett-Jeffries also said the rate of growth of non-mortgage debt, including credits cards, is already slowing, and the same will likely happen with mortgage debt.
Ако Канада ти се струва лудория заради заемите в които живеем, смятай Американците ще ти се сторят животни.

Много имигранти си продават имотите по родните места и ги вкарват тук в имоти. Най-големия пример за това е Ванкувър(това е една от причините за високоте цени). Ние с жената това направихме, още един остава за продаване и смятаме да вземем втори заем за апартамент - rental property. Значи увеличаваме заемите един ден да увеличим net worth-а с други думи трябват заеми + начален капитал за да инвестираш.
כלבת תחת קטנה וטפשה פאנק
ACER
Мнения: 13
Регистриран на: Съб Ное 26, 2011 12:43 pm

Re: Защо да имигрирам в Квебек?

Мнение от ACER »

Не е важно къде живееш ,а как .Това е истината.А разните статистики могат да дават каквито си искат данни , на тях това им е работата .....а на един достатъчно разумен човек какво му пука в коя статистика ще го сложат прави си пари и си гледа кефа .И пак казвам не" къде" а" КАК".Защото улисани в материализма много хора маи забрават ,че не са вечни.
Аватар
roumensp
Мнения: 15285
Регистриран на: Сря Мар 28, 2007 7:38 pm
Местоположение: Далеч от наполеонки и дзифт

Re: Защо да имигрирам в Квебек?

Мнение от roumensp »

ACER написа:Не е важно къде живееш ,а как .Това е истината.А разните статистики могат да дават каквито си искат данни , на тях това им е работата .....а на един достатъчно разумен човек какво му пука в коя статистика ще го сложат прави си пари и си гледа кефа .И пак казвам не" къде" а" КАК".Защото улисани в материализма много хора маи забрават ,че не са вечни.
В общия случай "как" е функция на "къде", с малки изключения.
Нямам нищо против някои да имат чудесен живот в Северна Корея, Иран или Сахара, но не е за мен. :D
Аватар
Bistra
Напуснал форума
Мнения: 8801
Регистриран на: Сря Яну 19, 2011 12:19 pm
Местоположение: Rive-Sud de Montréal

Re: Защо да имигрирам в Квебек?

Мнение от Bistra »

ACER написа:Не е важно къде живееш, а как.
"Калифорния! Мъжете знаят защо." :D :D :D
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
ACER
Мнения: 13
Регистриран на: Съб Ное 26, 2011 12:43 pm

Re: Защо да имигрирам в Квебек?

Мнение от ACER »

:clap: :clap: :clap: ......калифорнииците най-много знаят тия работи .Руменееее :D .
Аватар
edelwais
Мнения: 968
Регистриран на: Чет Дек 04, 2003 2:31 pm
Местоположение: Edinburgh, Scotland

Re: Защо да имигрирам в Квебек?

Мнение от edelwais »

Joya написа:И моето мнение....
Е това мнение, цялото, трябва да се сложи на видно място и да е първото нещо което всеки кандидат-имигрант трябва да прочете и да му направи преразказ с елементи на разсъждение! Особено в частта:
Joya написа: ...Но след като започнах работа...
Искрено се възхищавам на смелоста/куража/амбицията/ината на Joya! :y:
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11751
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: Защо да имигрирам в Квебек?

Мнение от optics »

Kan_Tangra написа:Пффффф, хора, има си тема "Какво гледате".
Хайде, професионалните зрители, спрете се малко. Не всеки гледа "телевизор". :lol: :devil:

Филмистите, преместих мненията в темата "какво си гледате"

:handshake:
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
Californian
Мнения: 853
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 5:23 pm
Местоположение: Texas --> Seattle, WA

Re: Защо да имигрирам в Квебек?

Мнение от Californian »

Едно от малкото места където бих емигрирал. Това е Монреал и Квебек.
Интересно ми е как живеят хората дето само единия работи или пък и двамата но с по-малки заплати.
Въобще ми е интересно как с 60к заплата ти дават да си купиш нещо което струва 300-400к дори и с 20процента даун....а още по-интересно ми е как се навиват хората.....да го правят. Луди хора са има няма 1-2 пъти седмично отделям по 2-3 минути да следя пазара просто надушвам как до няколко месеца или тази година ще се срине пазара. :) Продавайте хора сега е момента ако можете да намерите някой да купи де...

Говоря за Ванкувър и Торонто главно...
Аватар
optics
Модератор
Мнения: 11751
Регистриран на: Пет Юли 23, 2004 6:39 am
Местоположение: Victoria, BC

Re: Защо да имигрирам в Квебек?

Мнение от optics »

Californian написа: Въобще ми е интересно как с 60к заплата ти дават да си купиш нещо което струва 300-400к дори и с 20процента даун....а още по-интересно ми е как се навиват хората.....да го правят. Луди хора са има няма 1-2 пъти седмично отделям по 2-3 минути да следя пазара просто надушвам как до няколко месеца или тази година ще се срине пазара. :) Продавайте хора сега е момента ако можете да намерите някой да купи де...
Значи според тебе ще се срути с повече от 20% ?
Еми значи си по-умен и далновиден от тия дето дават.
Да продаваме ?!? А като продадем да се изнесем на квартира докато паднат, така ли ?
Е това си е чиста далавера - продавате и купувате когато Мачо-ман ви каже, редувате собствен имот с наем и така след 10-тина цикъла няма да си знаете парите и ще забравите и за форума.
:D
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
yahoo
Мнения: 2330
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 7:47 am
Местоположение: Montreal

Re: Защо да имигрирам в Квебек?

Мнение от yahoo »

Човека чак в Тексас е отишъл за да спести някой долар. Дано един ден спести достатъчно, че да не го бъркат подобни евентуални промени в цените на имотите и да заживее както му е кеф, а не както е най-евтино.
Аватар
Californian
Мнения: 853
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 5:23 pm
Местоположение: Texas --> Seattle, WA

Re: Защо да имигрирам в Квебек?

Мнение от Californian »

Не отговаряш на въпроса - ти лично би ли ти било кеф да се разпишеш на ипотека която е 4-5 пъти годишния ти доход та и повече? :tmi:
Публикувай отговор