Темата май е за съвсем друго, извинете за спама

Joya написа:Та говорейки за българското образование,
http://www.youtube.com/watch?v=Jf131vduHoQ
Не е така баш. Когато застанеш шред камерата и се гледаш на ТВ какво правиш, посоките верно се омотват. Личен опит.optics написа:Joya написа:Та говорейки за българското образование,
http://www.youtube.com/watch?v=Jf131vduHoQпосле - Златка била проста. А тя горката е просто един от многото примери.
На това елементарното решение е да си оставиш мобилния и да помолиш да ти звъннат ХХ минути преди да дойдат на адреса. Винаги действа.speedy написа:Хмм, прочетох за двете случки на Joya. Всъщност не виждам нищо ненормално да ти кажат, че техник ще дойде между 9 и 2 часа. Той излиза сутринта с, примерно, 6 адреса, на които трябва да инсталира разни неща. Нито знае колко точно време ще му отнеме клиент #2, нито дали ще асфалтират улицата и ще трябва да повиси в задръстване.
Подкрепям с две ръце. Една от сървайвърските ми позиции в началото беше AGM (ама колко гръмко звучи само) а тапия нямам никаква и английския ми беше доста "разбираем"... Както и да е, бачкаш наравно с останалите, че дори и повече...apple написа:Аз не искам да гадая къде "супервайзърства" нашия човек, но искам да споделя, че в кварталната бургерница също има супервайзъри ама те пражат кюфтета и фрайс наравно с останалия персонал... Така, че много зависи къде си супервайзър в областта на ресторантьорството примерно. И давам пример, а не сега да ревнете насреща ми, че се заяждам. Казвам каквото виждам и знам от познати на тази позиция там. Тъй че зад гръмкото супервайзър не винаги се крие нещо толкова приятно, нито пък добре платено... Та такива ми канадски работи...
Това за Канадския опит са тинтири минтири... Хората, на които опита може да бъде потвърден (разбирай работили в солидна международна фирма в която говорят английски а не дюкяна на петте кюшета) си намират добре платена работа в рамките на нормалните 1-3 месеца. Поне в Канада.omnia написа:Добре,аз като ви чета човек без канадски опит не може да започне работа по специалността,образованието не му се признава..тогава какво се предполага,че трябва да работи един новоизлюпен имигрант,който иска с труд да си изкарва хляба?Муфц обясни просто как му е потръгнало на него,а вие го искарахте,че е невъзможно да се развият нещата по този начин..аз нямам и идея може или неможе,но това,което си вадя като изводи,четейки ви,е че супер трудно човек да си намери добра работа в началото...отчайвате ме чак...
Първият проблем се решава елементарно - прави се регистрация в Voip.ms и имаш номер в който си град искаш. Пренасочва се към който телефон искаш, даже може да направиш меню - ако искате да говорите с Жоро натиснете 1, ако ви трябва Гошо - 2 и разговора ще бъде препратен към съответния телефон.Koko написа:Първият проблем е че като кандидатстваш за работа трябва да дадеш телефон за връзка, но по-интересният въпрос е ако ти кажат - заповядай на интервю, а ти си на Х000 километра разстояние какво правиш тогава?Kan_Tangra написа:За квалифицираните длъжности в едно 99% от случаите се кандидатства онлайн.
На всичкото отгоре не карат да покажеш перманент резидент карта, а само те питат имаш ли право да работиш.
В почти всички случаи и адрес не ти искат.
Не виждам какво им пречи на потенциалните емигранти да си представят все едно, че вече са пристигнали и започват да си търсят работа.
Компютър и интернет имат и сега.
Тук като кацнеш не виждам кое ще е по-различно. Нима ще ходите пеш по улиците, да търсите офиси и да подавате св-та!? (както правел някакъв българин. Четем легенди из нета)
Хайде опитайте, и вижте какво ще стане.
Ха,ти си първият тук, който ми потвърждава това ,а досега само съм го чувала от рекруит агенции по заетостта и англичани заминали вече от отрасъла в Канада .Aries написа:Това за Канадския опит са тинтири минтири... Хората, на които опита може да бъде потвърден (разбирай работили в солидна международна фирма в която говорят английски а не дюкяна на петте кюшета) си намират добре платена работа в рамките на нормалните 1-3 месеца. Поне в Канада.omnia написа:Добре,аз като ви чета човек без канадски опит не може да започне работа по специалността,образованието не му се признава..тогава какво се предполага,че трябва да работи един новоизлюпен имигрант,който иска с труд да си изкарва хляба?Муфц обясни просто как му е потръгнало на него,а вие го искарахте,че е невъзможно да се развият нещата по този начин..аз нямам и идея може или неможе,но това,което си вадя като изводи,четейки ви,е че супер трудно човек да си намери добра работа в началото...отчайвате ме чак...
На останалите им се измъкват с "липсата на Канадски опит" (не ми е ясно защо изобщо им се оправдават) зад което се крие - не знаем какви са били нравите в компанията, в която сте работили и се опасяваме, че няма да ни допаднат.