Kan_Tangra написа:уффф,![]()
От кога Канарите и Карибите са държави?

Kan_Tangra написа:уффф,![]()
От кога Канарите и Карибите са държави?
Бате ти и средата ти сте некви тотално изтрещели хора и само некви курви от БГ или олигофренки от северна америка ще ви се вържат. Всека нормална жена или мъж ще ви избягва ако са нормални.Californian написа:haimana написа:Тексасец, виждам слабост в цялостната ти концепция за брачен живот.
След като не можеш да се класираш с калсна мадама в Америка, как точно предвиждаш да задържиш една класна българка, като я докараш на тоя континент. Рано или късно ще ти бие шута, защото ще стане класна мадама в Америка и няма да се различава от останалите дето не те дишат.
Ами по същия начин като всичките хора с хубави жени - филипинци, японци, китайци, руснаци и други мъже около мен - трябва да е с 1-2 деца жената за да не мърда тук ако искаш да я докараш.
Всичките роли са сменени в Америка и в България - в България мъжете бягат от обвързване, семейство, деца и т.н жените пък, поне интелигентните и умните това гонят да хванат образован мъж с професия, хубави доходи, пък ако изглежда и добре - 6ца от тотото, при липсата на качествен мъжки материал в онази страна.
Пък тук това което виждат очите ми за 4-5 години по тези земи северно американските - мъжете залитат по семейства, деца, бракове, пък жените - още малко да се наживея.
Естествено може би средата ми е такава - въпреки, че и в България и тук и в Канада - средата ми е все една съща - млади, успяли, интелигентни хора на около 30.
Но естествено може би и не съм прав, това са само наблюдения може би не верни, с никого няма да споря за тях.![]()
![]()
Черпя всички по една бира, петък е.
Ми не могат да бъдат събрани парите, точно щото разпределението не е "нормално".Daisy2 написа: Не мисля, че има противоречие - просто поддръжката на имотите струва пари и когато тези пари не могат да бъдат събрани от живеещите, поддръжка няма, а има изкорубени фасади и занемарени междублокови пространства. Това е причината за гледките, които поствате, дори в центъра на София.
Първия абзац казва само една елементарна истина, че хората са различни и навсякъде могат да се намерят и фукливи, и мошеници, и свестни, и т.н. Нито само сред българите (в БГ или другаде), нито само сред американци, и т.н.
Изследването само показва една особена психологическа черта на българите специално - и още по онова време (да спомена, че изследването е на двама американски професори от пенсилвания) говорихме за обяснението на тази връзка и че нещастието на българите (вероятно) се дължи на това с кого се сравняват. Няма нищо общо с това дали българите са фукливи или мошеници, или добряци и веселяци като нация. Има общо с това, че поради комплекс от обстоятелства са най-бедните в ЕС, но не най-бедните в света, но са в ЕС и се сравняват с тях. Пак казвам, вероятно обяснение. А може би просто им е омръзнало от смени на системи и надежди за бъдещето. Онова изследване дава само резултатите, не видях да е изследвало причините за тях.
Ето пак линка the saddest place in the world, relative to its income per person, is Bulgaria
http://www.economist.com/node/17722557"
Това означава не че са ни най-ниски доходите, а че според доходите и връзката им с щастието, установена емпирично от професорите, би трябвало да сме много по-щастливи. Дори Ирак са дали по-голямо задоволство от живота си - около 4,5, а БГ е с малко под 4.
А, за нормално разпределение ли те смущава? Нормалното разпределение не е "нормално" в общоприетия смисъл на думата. Това е честотното разпределение на хората по даден признак, например по веселост, или по фукня, в различни генерални съвкупности (нация, континент, цели свят) и наистина е нормално или Гаусово - Gaussian or bell-curve
http://www.2dcurves.com/exponential/exponentialg.html"
А другото е регресионна функция на оценка за щастие в зависимост от дохода - съвсем различни неща са. Мисля, че ще стане твърде сложно, ако навлезем повече в темата за честотни разпределения и регресионни функции. Затова спирам.
По скоро такова общество е "модерно" общество. Самият факт, че трябва да има специално законодателство регулиращо "защитата" на жени, деца и стари хора (и много други) показва, че самото общество не е "добро". Ако беше добро нямаше да има проблем, който да се "решава" със заплаха от насилие чрез закон...Bistra написа:Между другото, добро общество е това общество, което защитава слабите и беззащитните. А това са: децата, жените и старите хора.
Съгласен...krimon написа:Само да напомня, че към това последното влиза и социалното подпомагане на слабите и беззащитни членове на обществото.
Иначе, Занзибар, не можеш да живееш в иделно общество, такова още не е измислено, освен ако не мислиш за Томазо Кампанела.
Алоу, вие с белите престилки - приберете си вече пациента, че се е развихрил.Californian написа: За съжаление законите защитават жените и има дискриминация в Америка, за разлика от България, и това е една от причината тук всички мъже да са едни тихи и внимателни, като мишоци сравнение с България, където си е съвсем в реда на нещата да кажеш на някоя колежка, че има хубаво дупе или да си направиш бъзик с нея.
Няма такова нещо! Тихи и внимателни са, а и трябва така да бъде, където трябва да бъдат такива: на улицата, на работното място и т.н. Имам предвид Кебек, не някое американско гето, в което те е страх да се разходиш. Ти какво предлагаш? Да се прибера в къщи пребита, щото съм допуснала грешка на понеча да отнема на някого предимство ли? На всекиго може да се случи.Californian написа:За съжаление законите защитават жените и има дискриминация в Америка, за разлика от България, и това е една от причината тук всички мъже да са едни тихи и внимателни, като мишоци сравнение с България, където си е съвсем в реда на нещата да кажеш на някоя колежка, че има хубаво дупе или да си направиш бъзик с нея.
То и аз съм за закона, но по-скоро ми се ще да имаме равни права мъжете и жените. Истината е, че не са равни правата...поне от нещата които виждам, но както и да е. Виж в България са равни правата. И за това и жените си знаят мястото с извинение защото не са превилигировани от закона.krimon написа:съчувствам ти, Californian, и даже мисля, че си прав, обаче твоят "идеален" свят не ме устройва![]()
Предпочитам закона да ме защитава, отколкото да търпя силово налагане от какъвто и да е род.
Затова тук са измислили хокея и го практикуват яко - малко да си изкарат агресията ала-регламентирано![]()
Мъжете имате нужда да воювате, да се налагате, да се биете, абе това ви е начина да покажете кой е по-силният.
Както се знае, жените имат други методи, но не всички ги владят умело и често стават жертва на мъжките природни заложби.
Тъй че - ако ти се играе заради адреналина, избери си екстремен спорт и не се задявай с по-слабите човешки същества.