Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
tanyatais
Мнения: 1349
Регистриран на: Пон Ное 28, 2011 5:29 pm

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от tanyatais »

Kan_Tangra написа:уффф, :lol:
От кога Канарите и Карибите са държави?
:rofl:
:$ Имах предвид съвпадението на "К"-тата ,а другото не го обмислих даже :(
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
tot2311
Мнения: 218
Регистриран на: Съб Май 30, 2009 6:41 am

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от tot2311 »

Californian написа:
haimana написа::rofl: Тексасец, виждам слабост в цялостната ти концепция за брачен живот.
След като не можеш да се класираш с калсна мадама в Америка, как точно предвиждаш да задържиш една класна българка, като я докараш на тоя континент. Рано или късно ще ти бие шута, защото ще стане класна мадама в Америка и няма да се различава от останалите дето не те дишат.

Ами по същия начин като всичките хора с хубави жени - филипинци, японци, китайци, руснаци и други мъже около мен - трябва да е с 1-2 деца жената за да не мърда тук ако искаш да я докараш.
Всичките роли са сменени в Америка и в България - в България мъжете бягат от обвързване, семейство, деца и т.н жените пък, поне интелигентните и умните това гонят да хванат образован мъж с професия, хубави доходи, пък ако изглежда и добре - 6ца от тотото, при липсата на качествен мъжки материал в онази страна.

Пък тук това което виждат очите ми за 4-5 години по тези земи северно американските - мъжете залитат по семейства, деца, бракове, пък жените - още малко да се наживея.

Естествено може би средата ми е такава - въпреки, че и в България и тук и в Канада - средата ми е все една съща - млади, успяли, интелигентни хора на около 30.

Но естествено може би и не съм прав, това са само наблюдения може би не верни, с никого няма да споря за тях. 8) :tmi:

Черпя всички по една бира, петък е. :beer:
Бате ти и средата ти сте некви тотално изтрещели хора и само некви курви от БГ или олигофренки от северна америка ще ви се вържат. Всека нормална жена или мъж ще ви избягва ако са нормални.
Аватар
Ivan1007
Мнения: 12464
Регистриран на: Нед Юни 11, 2006 2:01 am
Местоположение: Calgary

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от Ivan1007 »

Daisy2 написа: Не мисля, че има противоречие - просто поддръжката на имотите струва пари и когато тези пари не могат да бъдат събрани от живеещите, поддръжка няма, а има изкорубени фасади и занемарени междублокови пространства. Това е причината за гледките, които поствате, дори в центъра на София.

Първия абзац казва само една елементарна истина, че хората са различни и навсякъде могат да се намерят и фукливи, и мошеници, и свестни, и т.н. Нито само сред българите (в БГ или другаде), нито само сред американци, и т.н.
Изследването само показва една особена психологическа черта на българите специално - и още по онова време (да спомена, че изследването е на двама американски професори от пенсилвания) говорихме за обяснението на тази връзка и че нещастието на българите (вероятно) се дължи на това с кого се сравняват. Няма нищо общо с това дали българите са фукливи или мошеници, или добряци и веселяци като нация. Има общо с това, че поради комплекс от обстоятелства са най-бедните в ЕС, но не най-бедните в света, но са в ЕС и се сравняват с тях. Пак казвам, вероятно обяснение. А може би просто им е омръзнало от смени на системи и надежди за бъдещето. Онова изследване дава само резултатите, не видях да е изследвало причините за тях.

Ето пак линка the saddest place in the world, relative to its income per person, is Bulgaria

http://www.economist.com/node/17722557"

Това означава не че са ни най-ниски доходите, а че според доходите и връзката им с щастието, установена емпирично от професорите, би трябвало да сме много по-щастливи. Дори Ирак са дали по-голямо задоволство от живота си - около 4,5, а БГ е с малко под 4.

А, за нормално разпределение ли те смущава? Нормалното разпределение не е "нормално" в общоприетия смисъл на думата. Това е честотното разпределение на хората по даден признак, например по веселост, или по фукня, в различни генерални съвкупности (нация, континент, цели свят) и наистина е нормално или Гаусово - Gaussian or bell-curve

http://www.2dcurves.com/exponential/exponentialg.html"

А другото е регресионна функция на оценка за щастие в зависимост от дохода - съвсем различни неща са. Мисля, че ще стане твърде сложно, ако навлезем повече в темата за честотни разпределения и регресионни функции. Затова спирам.
Ми не могат да бъдат събрани парите, точно щото разпределението не е "нормално". :tmi:

Сега за нормалното статистическото разпределение. :D

Учил съм го, когато (предполагам) не си била планирана още.

Първо в гимназията в 11-ти клас и после в университета цял семестър математическа статистика и от тогава се занимавам с едни процеси дето най-добре се описват статистически и нема нужда да си го припомням. :tmi:

Накратко да прилкюча офтопика - рзпределението не е "нормално", а понеже на мен специалност са ми и некоректно поставени (оставям ти да провериш кои са те) задачи ще ти реша тази "обратна" задача - аз всъщност вече го сторих някъде, но ти не учиш добре. :D

Та причината за тази аномалия е разминаването в самооценката и реалността у мнозинството от българите и ти според мен си типична българка в това отношение. ;)

Когато става въпрос за обществени отношения твърдението, че разпределението е "нормално" и не зависи от средата, в която се оформя и живеят хората е меко казано забавно и нищо повече.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
ZanzibarHero
Мнения: 819
Регистриран на: Съб Ное 17, 2007 8:55 pm

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от ZanzibarHero »

Bistra написа:Между другото, добро общество е това общество, което защитава слабите и беззащитните. А това са: децата, жените и старите хора.
По скоро такова общество е "модерно" общество. Самият факт, че трябва да има специално законодателство регулиращо "защитата" на жени, деца и стари хора (и много други) показва, че самото общество не е "добро". Ако беше добро нямаше да има проблем, който да се "решава" със заплаха от насилие чрез закон...
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от krimon »

Само да напомня, че към това последното влиза и социалното подпомагане на слабите и беззащитни членове на обществото.
Иначе, Занзибар, не можеш да живееш в иделно общество, такова още не е измислено, освен ако не мислиш за Томазо Кампанела.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
ZanzibarHero
Мнения: 819
Регистриран на: Съб Ное 17, 2007 8:55 pm

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от ZanzibarHero »

krimon написа:Само да напомня, че към това последното влиза и социалното подпомагане на слабите и беззащитни членове на обществото.
Иначе, Занзибар, не можеш да живееш в иделно общество, такова още не е измислено, освен ако не мислиш за Томазо Кампанела.
Съгласен...
В случая "слаб=беззащитен" и социалното подпомагане е само подпомагане - то не ги прави "силни=защитени". И слаб в сравнение с кого? Беззащитен от кого?

От последните ми "четива" разбирам, че идеалното общество е отдавна измислено и в някои моменти от историята, и практикувано. Надявам се да разбера защо не се е "закрепило", но е факт, че в модерните демокрации, както и в научни изследвания, непрекъснато се правят опити обществото да се "направи" идеално...
Аватар
Californian
Мнения: 853
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 5:23 pm
Местоположение: Texas --> Seattle, WA

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от Californian »

Това ми напомня за един американски виц - Не съм добър в разказването на вицове и само ще го преразкажа.
Един работодател се чудел кой да уволни - един черен, един латино, една жена и един бял мъж.
Замислил се за черния - теб закона те защитава, не мога да те уволня, същото важало за жената и латиното.
Накрая казал на белия мъж - ти ще си, белия мъж мислил мислил и казал - аз съм гей и не може да ме уволниш. :devil:

За съжаление законите защитават жените и има дискриминация в Америка, за разлика от България, и това е една от причината тук всички мъже да са едни тихи и внимателни, като мишоци сравнение с България, където си е съвсем в реда на нещата да кажеш на някоя колежка, че има хубаво дупе или да си направиш бъзик с нея. :devil:
grozdan
Мнения: 1324
Регистриран на: Пон Авг 01, 2011 10:58 am
Местоположение: Монреал

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от grozdan »

Californian написа: За съжаление законите защитават жените и има дискриминация в Америка, за разлика от България, и това е една от причината тук всички мъже да са едни тихи и внимателни, като мишоци сравнение с България, където си е съвсем в реда на нещата да кажеш на някоя колежка, че има хубаво дупе или да си направиш бъзик с нея. :devil:
Алоу, вие с белите престилки - приберете си вече пациента, че се е развихрил.
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
tanyatais
Мнения: 1349
Регистриран на: Пон Ное 28, 2011 5:29 pm

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от tanyatais »

Правилно ли прочетох,че било "за съжаление" ,че жените и децата са били защитени от закона? Това момче на сила се опитва да е интересен-жалко за обкръжението му. :x :x
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
Bistra
Напуснал форума
Мнения: 8801
Регистриран на: Сря Яну 19, 2011 12:19 pm
Местоположение: Rive-Sud de Montréal

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от Bistra »

Californian написа:За съжаление законите защитават жените и има дискриминация в Америка, за разлика от България, и това е една от причината тук всички мъже да са едни тихи и внимателни, като мишоци сравнение с България, където си е съвсем в реда на нещата да кажеш на някоя колежка, че има хубаво дупе или да си направиш бъзик с нея. :devil:
Няма такова нещо! Тихи и внимателни са, а и трябва така да бъде, където трябва да бъдат такива: на улицата, на работното място и т.н. Имам предвид Кебек, не някое американско гето, в което те е страх да се разходиш. Ти какво предлагаш? Да се прибера в къщи пребита, щото съм допуснала грешка на понеча да отнема на някого предимство ли? На всекиго може да се случи. :fubar:
Какво значи да си правиш бъзик с колежка? Не разбирам.
Не съм забелязала тукашните мъже да са пестеливи на комплименти.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
krimon
гугуле
Мнения: 7159
Регистриран на: Вто Юли 29, 2003 9:56 am
Местоположение: GMA

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от krimon »

съчувствам ти, Californian, и даже мисля, че си прав, обаче твоят "идеален" свят не ме устройва :P
Предпочитам закона да ме защитава, отколкото да търпя силово налагане от какъвто и да е род.

Затова тук са измислили хокея и го практикуват яко - малко да си изкарат агресията ала-регламентирано :rofl:
Мъжете имате нужда да воювате, да се налагате, да се биете, абе това ви е начина да покажете кой е по-силният.
Както се знае, жените имат други методи, но не всички ги владят умело и често стават жертва на мъжките природни заложби.
Тъй че - ако ти се играе заради адреналина, избери си екстремен спорт и не се задявай с по-слабите човешки същества.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Californian
Мнения: 853
Регистриран на: Сря Дек 30, 2009 5:23 pm
Местоположение: Texas --> Seattle, WA

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от Californian »

krimon написа:съчувствам ти, Californian, и даже мисля, че си прав, обаче твоят "идеален" свят не ме устройва :P
Предпочитам закона да ме защитава, отколкото да търпя силово налагане от какъвто и да е род.

Затова тук са измислили хокея и го практикуват яко - малко да си изкарат агресията ала-регламентирано :rofl:
Мъжете имате нужда да воювате, да се налагате, да се биете, абе това ви е начина да покажете кой е по-силният.
Както се знае, жените имат други методи, но не всички ги владят умело и често стават жертва на мъжките природни заложби.
Тъй че - ако ти се играе заради адреналина, избери си екстремен спорт и не се задявай с по-слабите човешки същества.
То и аз съм за закона, но по-скоро ми се ще да имаме равни права мъжете и жените. Истината е, че не са равни правата...поне от нещата които виждам, но както и да е. Виж в България са равни правата. И за това и жените си знаят мястото с извинение защото не са превилигировани от закона. ;)
Спирам по темата, че знам че е дразнещо за четене от женска гледна точка, но истината боли, то и аз да бях жена и мен щеше да ме устройва този свят като тебе. ]:) Сега щях да съм поне директор сигурно ако бях жена. В моята фирма масовото са жени мениджъри и директори..какво да правиш...дивърсити правила, тъй като малко технически грамотни жени има в моята сфера...пък има правила дето защитават дивърситито. В България не е така примерно в подобните фирми.

То всъщност и подобен филм имаше - как някакъв мъж се прави на жена за да си намери работа, преди 10тина години май го гледах. :D
Аватар
ivanko13
Модератор
Мнения: 3602
Регистриран на: Сря Юни 29, 2005 5:02 pm
Местоположение: Toronto

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от ivanko13 »

Някой знае ли колко пари оставиха на жените си Майкъл Джордан, Кобе Брайънт, Кевин Костнър, Джеймс Камерън, Тайгър Удс, Мърдок, Спилбърг и т.н.? Много женствено общество станахме...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
tanyatais
Мнения: 1349
Регистриран на: Пон Ное 28, 2011 5:29 pm

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от tanyatais »

Написаното от Калифорниеца не може да е вярно по простата причина ,че съди за нещата по Балкански манталитет. По света все още разминаване в заплащането на жените в позла на мъжете и при равни условия ,образование ,ценз и умения жената и в развитите страни вземат в пъти по-малко възнаграждение от колегите си мъже . един програмист в БГ мъж е на заплата 6000 лева,а жена програмист ,ако ще и с повече опит, езици, опит, образование и стаж взема не повече от 3000 лв и то ако е шеф на отдел. :tmi: Ето и по света как са нещата и е добе да се подкрепят изказванията не само с лични и субективни тези,а с факти:

http://www.iwpr.org/initiatives/pay-equ ... rimination"
http://www.bbc.co.uk/news/education-21698522"
http://blogs.reuters.com/felix-salmon/2 ... -wage-gap/"
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
Marto
Мнения: 4042
Регистриран на: Вто Юни 28, 2005 5:24 am
Местоположение: Edmonton, AB

Re: Колко пъти почивахте на Карибите откакто сте в Канада?

Мнение от Marto »

Taня, повечето неща, които написа просто не са верни.

Общо взето, да жените вземат по-малко пари (с около 20%) и да, съществува дискриминация. Но за една и съща работа, с еднакъв стаж, образование и т.н., разликата - ако въобще я има - е прeнебрежима. Това за Северна Америка.

За манталитета на калифорнията обаче - право в десятката.
Публикувай отговор