apple написа:Е Кане, как така ще зарежеш софата за 5 бона и машината за козунаци? Нали ти беше задоволителен стандарта в една друга тема? Сега се размечта и ти по американски нашироко и на топло...
Ти какво видя днес пак на фейсбука че се развилня.Приятелка в България сватба вдигна, друга роди?
Ако беше добро момиче Танграта щеше да те сложи в багажа с канапето и машината за ляб, така или иначе ще му платят преместването та колко е една мърморица в плюс.
Поради цензурата нека песента го каже вместо мен:
... You've been a lovely audience but now your time has passed
Now don’t you all be letting the door hit you in the ass
You've been a splendid audience but enough is enough
We'd thank you very kindly if you'd all just bugger off....
"аз пък като съм се пускал от голдън гейт на юг през СФ по 101 едно 10-15 км бял човек по улицата не видях,само виетнамци и китайци,чак към сан диего забелява...."
Кога изместиха Монтерей при Сан Диего? Чак сега разбрах, защо не преизбраха Клинт Истууд за кмет на Кармел - щото не е виетнамец или китаец
Като стуна дума, в Сан Франциско китайската нова година е официален празник....така че прави си изводите
"аз пък като съм се пускал от голдън гейт на юг през СФ по 101 едно 10-15 км бял човек по улицата не видях,само виетнамци и китайци,чак към сан диего забелява...."
Кога изместиха Монтерей при Сан Диего? Чак сега разбрах, защо не преизбраха Клинт Истууд за кмет на Кармел - щото не е виетнамец или китаец
Като стуна дума, в Сан Франциско китайската нова година е официален празник....така че прави си изводите
Сигурен съм, че не разбра и една буква от това което казах, ама понеже си от цяла една седмица в Щатско, си вече специалист по щатските въпроси
Тази информация меко казано ми се струва нереална на мен лично.
Специално дентист разгледах - 40 долара на час ми се струва нереално малко дори и в евтин град като Монреал.
И пак за дентист в някаква друга провинция видях 180-200долара на час което ми се струва пак нереално високо. Тук
400-500к средна заплата са наи-високо платените лекари - анестезиолозите....
Тая стъкмистика ми се струва фалшива.
Въобще не звучат нереално високи, защото не е казано колко часа работят.
В Канада има закон по който хората работещи в държавния сектор публично публикуват заплатата си ако печелят повече от $100 000 на година. Който се интерисува може да провери заплатите на някои професии там.
Онтарио: http://www.fin.gov.on.ca/en/publication ... sure/2012/"
За Бритиш Колумбия, колко пари различните лекари са взели от Застрахователната каса: http://www.health.gov.bc.ca/msp/legisla ... ok2012.pdf"
Ами аз ги трансфернах автоматично към 40 часова работна седмица и да ти кажа прав си сбърках, ама сбъркането не е в твоя полза в този случай и спор.
Лекарите които са около мен - 4-5ма никой от тях не прави под 40часова работна седмица. А дори напротив 60-80часови...
И това което знам от тях, е че нямат "стандартните бенефити на счетита, програмисти и тем подобни" 15-20 платени работни дни и т.н...
Заплатите на час са дадени като усреднени в линка все пак...
Като средни заплати на час по региони мен ме устройват спрямо моята професия ,а как и дали е валидно за зъболекарите и зъботехниците ,не ме интересува.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Californian,
това не е спор и не е в ничия полза. Всеки заработва толкова колкото може и иска. Никой не може да изчисли колко получават хора, които работят на заплащане за свършена работа / като частен безнес/, а не на заплащане на час. А в случая, лекарите и зъболекарите са частни предприемачи.
pumpy написа:Добре, че беше тази статистика та да разбера колко правя на час
Ако и само ми събираха данъците пак по тази статистика, цена нямаше да има.
Прегледах и Бритиш Кълъмбиа и ме заболя главата пак за момент се почувствах в бей ерията.
Бррррр пу-пу-пу-пу...
Живи и здрави.
leaf написа:Californian,
това не е спор и не е в ничия полза. Всеки заработва толкова колкото може и иска. Никой не може да изчисли колко получават хора, които работят на заплащане за свършена работа / като частен безнес/, а не на заплащане на час. А в случая, лекарите и зъболекарите са частни предприемачи.
Така е ,за съжаление ,или не. Всеки заработва различно ,но това с анякакви ориентири и усреднени суми за ориентация на новобранци като нас .
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."