Наглост !

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Заключено
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Re: Наглост !

Мнение от Bistra »

А сега, де? :o
Тийнейджърка втрещи цяла България с изказванията си
Съжалявам, че автора на темата е в "изолатора" ми, ама ако трябва ще го махна...
Да чуем, какво наказание се предвижда по "пакистански" стандарти? Пребиване с камъни, може би? И кой е виновен в случая: циганите, турците или (х)американските провокатори? :^)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Мдаааа....
Малкото кроасанче се е изцепило неподготвено. Бързо ще я забравят.

Аз от своя страна неотдавна де опитах да изровя някаква информяция за истинските подбуди на Дякона, очакванията му за личната му роля в управлението на свободна България, причините да смята, че това управление ще е по-добро от турското и подобни, но не открих нищо, което да не съвпада 100% сис линията за налагане на национална гордост.

Личността, действията и подбудите му са до такава степен идеални, че почва да ми мига една червена лампичка.

Това в никакъв случай не би ме накарало да му лепя етикети, да му приписвам въобръжаеми недостатъци, или да принизявам позицията му в националната ни история.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
IFF

Мнение от IFF »

От модератора:
Получаваш 4 дни почивка за обида.
Странджата

Мнение от Странджата »

IFF написа:От модератора:
Получаваш 4 дни почивка за обида.
Ако 4-ри дневната почивка е вследствие на коментар по повод поредният ,,изблик,, на Аблъда,аз с удоволствие бих си издействал олинклузив за месец! ;) Ако се даваха сливи за помията ,която този тъмен ,лавалски субект бълва по българските герои и история,досега да е взел монопола за сливовица на северноамериканския континент!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Ако можеш да цитираш един конкретен пример за "изливане на помия по българските герои и история" веднага се извинявам и сам се банвам за 4 седмици.
Странджата

Мнение от Странджата »

ablood написа:Ако можеш да цитираш един конкретен пример за "изливане на помия по българските герои и история" веднага се извинявам и сам се банвам за 4 седмици.
Аз нямам намерение да се ровя да търся глупости,само накратко- Ботев бил първият световноизвестен терорист,Баташкото клане,въобще робството били преувеличени и едва ли не художествена измислица...Едно от последните умотворения бе,че децата отвлечени от турците по време на кръвния данък били едва ли не щастливци защото впоследствие получавали постове и облаги...Сега и за Левски ти светва червена лампичка,а може би проблемът е в бушона?!
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Странджата написа:Ботев бил първият световноизвестен терорист
Опашата лъжа. Следващите не са много по-близо до истината.
Ако не можеш да ме цитираш, замълчи!
Не е нужно да ровиш. Хората са ти изтипосали търсачка, само, че ти никаква конкретна "помия" не можа да намериш.
Странджата

Мнение от Странджата »

ablood написа:
Странджата написа:Ботев бил първият световноизвестен терорист
Опашата лъжа. Следващите не са много по-близо до истината.
Ако не можеш да ме цитираш, замълчи!
Не е нужно да ровиш. Хората са ти изтипосали търсачка, само, че ти никаква конкретна "помия" не можа да намериш.
Замаял си се от глупости,не съм и очаквал да си признаеш!
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Ботев и Левски нито са били идеални, нито са били светци.
Опитите да се вадят от времето им и да им се лепват етикети с днешна дата са пълна глупост.
Идеализирането и "канонизирането" им също е неуместно.
Да се обръща внимание на глупостите на 13 годишно хлапе също е излишно.
Не е случайно, че законът не предвижда наказателно преследване за каквото и да било престъпление извършено от малолетни като нея, а само възпитателни мерки.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Сетих се тризначките в БигБрадър, които се оказаха абсолютно несподобни да обяснят на македонеца кой е Левски и защо българите толкова го уважават. Едната обаче се сети за фразата му "Ако загубя, губя само себе си..." Нищо повече.

Та тъй като няма идеално щастие се питам кое е по-добре: деца с липса на национално самосъзнание, или деца с промити мозъци.
grozdan

Мнение от grozdan »

Ivan1007 написа:Ботев и Левски нито са били идеални, нито са били светци.
Опитите да се вадят от времето им и да им се лепват етикети с днешна дата са пълна глупост.
Идеализирането и "канонизирането" им също е неуместно.
Да се обръща внимание на глупостите на 13 годишно хлапе също е излишно.
Не е случайно, че законът не предвижда наказателно преследване за каквото и да било престъпление извършено от малолетни като нея, а само възпитателни мерки.
Ботев и Левски, както още много други хора са предпочели да си дадат живота, за да може такива като вас сега да мъдруват и да им търсят недостатъци! Те са български национални герои и не са канонизирани за светци! Никой, абсолютно никой няма право да се гаври с тяхната памет!
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Айде и г-н Мравояд се появи! :hai: Липсва кой? Кръстоносецът, Мадам Щрудел....и Бъззз разбира се, ама той е в Азия, щото. ;) :lol:
Не че съм подстрекател, ама го сложих умишлено за да ви гледам сеира. Девойчето е силно невъзпитано, както и глупаво....Не заслужава никакво внимание, както не заслужаваха и предишните циганета. Само, че има цяла тема по въпроса - факт! А по мои наблюдения А-Блъд ви пуска такива лафове за да ви бъзика Господа и Дами Патриоти зад граница.:party:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
grozdan

Мнение от grozdan »

Bistra написа:Айде и г-н Мравояд се появи! :hai: Липсва кой? Кръстоносецът, Мадам Щрудел....и Бъззз разбира се, ама той е в Азия, щото. ;) :lol:
Не че съм подстрекател, ама го сложих умишлено за да ви гледам сеира. Девойчето е силно невъзпитано, както и глупаво....Не заслужава никакво внимание, както не заслужаваха и предишните циганета. Само, че има цяла тема по въпроса - факт! А по мои наблюдения А-Блъд ви пуска такива лафове за да ви бъзика Господа и Дами Патриоти зад граница.:party:
Ей, страшна си! Как само ни закова! БравО!

Откъде обаче го измисли туй за мравояда? Що обиждаш хубавото животинче? Пък аз си мислех, че съм г-н Гроздан (или май беше мосю). Да внимаваш, щото ей сега ще се ядосам и ще те нарека ... нещо си, дето още не съм го измислил. Ама след 2-3 дни като втасам, ше видиш ти кон боб яде ли!
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

grozdan написа: Ботев и Левски, както още много други хора са предпочели да си дадат живота, за да може такива като вас сега да мъдруват и да им търсят недостатъци! Те са български национални герои и не са канонизирани за светци! Никой, абсолютно никой няма право да се гаври с тяхната памет!
Те не са предпочели да си дадат живота, защото не са самоубийци. И двамата (и много други) са приемали възможността да загубят живота си преждевременно, но това в никакъв случай не е бил предпочитания изход за тях.
Виж "На прощаване в 1868", добре е да се попрочете и повече за тях, а не само изтърканите клишета и отделни строфи от "Епопея на забравените".
Тъпо е да се свежда целия им живот до смъртта им, естествено, че никой няма право да се гаври с тяхната памет и с паметта на мъртвите изобщо.
Ти какво предлагаш - да намерим детето, което казало нещо дето не сме го и чули дори какво е точно и да и ударим на площада 100 тояги на голо?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Хм..

"Дал живота си за еди какво си" е твърде небрежно използвано в българската реч. Ежедневно можеш да го прочетеш за някой, посветил се на бизнес, деца, проект, или друга кауза, понякога доживял до дълбоки старини.

Левски и Ботев обаче са се захванали с твърде рискована кауза, която колкото и да си оптимист е имало вероятност за преждевременна смърт. Тоест те наистина са рискували живота си за каузата и са платили цената.
Заключено