Полет до Монреал 2013

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Emiliy
Мнения: 24
Регистриран на: Вто Мар 06, 2012 9:01 am

Re: Полет до Монреал 2013

Мнение от Emiliy »

Ако някой има опит с Air Canada, моля да сподели, защото цените са по-ниски от европейските авиокомпании.
dimatrif
Мнения: 154
Регистриран на: Сря Юни 18, 2008 9:10 am

Полет до Монреал януари 2013

Мнение от dimatrif »

Здравейте.Ние ще летим между 10 и 25 януари,чакаме визите да дойдат за да започнем да търсим билети.Ще се радваме да имаме компания а защо не и да оформим група за групов билет.
edinotvsichki
Мнения: 157
Регистриран на: Пон Фев 21, 2011 10:52 pm

Re: полет февруари 2013 Монреал

Мнение от edinotvsichki »

Час и половина за смяна на полет на КОЕТО и да е летище си е "адреналин" (в смисъл - много притеснения)
Още повече с деца.
Надявам се, добре говорите френски (ако летите през Франция) или английски (съответно)
Горното го казвам от опит.
Ето само няколко не-особено приятни варианта (някои от тях преживяни) за 12 годишното ми пребиваване в Канада (5 собствени "прибирания" в България + многобройни такива на жената, приятели, познати, роднини на познати и приятели и т.н.), в които 1+1/2 ч не са добра перспектива.
1. полета от БГ (европейския полет) закъснява (не дай боже да го отменят - все пак зима е, да не говорим за стачки) - самолета за "презокеанския" полет няма да ви чака - нищо лошо, ще ви дадат купони за храна във Франция (Англия или където и да било) и хотел, но може да чакате 6-24 ч докато излетите за Канада
2. кацнете нормално в европейската страна, но докато отидете на другия терминал (някои от тях са доста отдалечени) може да отнеме 30 мин до час - ЛОШО. Ще трябва да се молите на компанията и да обясните убедително защо не сте се придвижили достатъчно бързо, та да не ви карат да плащате отново за "презокеанския"
3. не разчитайте, че на билета ви пише, че излитате от същия терминал - авиокомпанията в последния момент може да промени "мнението си" - личен опит - пак не е фатално, защото ако изпуснете "презокеанския" ще ви настанят подобаващо - т.е. виж точка 1.
4. на някои летища (като Хийтроу) дори на същия терминал придвижването между "гейтовете" (портите) е с автоматично влакче, което си има график (5-6 мин) и време за пътуване (5-10 мин). Това , разбира се, след като сте намерили къде е влакчето! Цялото придвижване може да отнеме до 30 мин. После минавате "секюрити чекинг" - зависи колко голяма е опашката.
5. "Загубата" или забавянето на основния багаж (който не е с вас в салона), както някой спомена по-горе, не е толкова страшна, просто неприятна - носете си поне малко бельо и четки за зъби в ръчния багаж (в един от случаите чекирания багаж дойде 7 дена по-късно). Имайте приятели/познати тук да ви помогнат в този случай. Пари в кеш (канадски долари)също са от полза

Лек полет на всички новопристигащи!
за повече инфо - на лични :call:
Аватар
Koko
Мнения: 8033
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 2:47 pm

Re: полет февруари 2013 Монреал

Мнение от Koko »

mmp написа:Ние сме едно от тези три семейства, за които говори мейси. Заедно с нея се спряхме на дата 24 февруари, Букурещ-Монреал, с едно прикачване в Париж. Това, което ми хареса в този полет, понеже сме с малко дете и бебе, е че в Париж не се сменя терминал, кацаш и отлиташ от един и същ терминал, а престоя е само час и половина. От Букурещ ми излиза по-евтино, като цена, отколкото от София.
Нямам идея дали ще можем да се организираме в този час и половина, понеже никога не съм летяла със самолет, но мисля, че щом не сменяме терминал, би трябвало да се оправим.
Другото семейство е di_liana . Трите семейства заедно правим група от 6 възрастни, 4 деца и 1 бебе.
Ако някой има желание - присъединявайте се :y:
Започвам и аз както Единотвсички с уточнението че за 11 години съм летял девет пъти през океана, поне три пъти ми се е случвало багажа ми да пристигне със закъснение, най-дългия случай чакането да пристигне беше три дена, както и веднъж ми се случи заради снежна виелица да отложат полета за следващият ден т.е. междинния престой стана към 30 часа. Имал съм и други “приключения” предизвикали закъснения на полети, като например срив на резервационната система на авиокомпанията, или пък единят пилот да закъснее за полета с повече от час или пък да се окаже че има теч в една от тоалетните на самолета.
Ако имате лошият късмет да се сблъскате със сериозен проблем като стачка или лошо време, то тогава колко е времето между полетите няма да има абсолютно никакво значение. Проблеми от такова естество са практически непредвидими, в последно време заради стачки или фалити на компании проблеми с пътуванията имаше през почти всички големи западни държави. Какво ще е времето през февруари също няма как да се превиди, още повече че презокеанският полет може да бъде задържан ако времето в Канада е лошо, дори и в Европа да няма проблеми.
Според мене час и половина време за прехвърляне между двата полета е наистина някъде на ръба – ако първият полет пристигне по разписание, не би трябвало да имате проблеми с прехвърлянето, но ако първият полет се забави, то тогава прехвърлянето наистина може да се превърне в доста вълнуващо приключение с неясен край. В общият случай терминалите за вътрешно-европейските полети и презокеанските полети са различни, но обикновенно между терминалите наистина има или влакче или автобуси, които са достатъчно често. Не сте уточнили през кое летище ще летите, но ако не ме лъже паметта например на Шарл де Гол транзитните пътници минават през металните детектори отново, което добавя време при прехвърлянето.
По отношение на багажа – ако багажа ви е чекиран от първоначалното летище до крайната дестинация, поне според мене няма за какво да се притеснявате дали е прехвърлен от единя полет на другия, в това отношение час и половина е достатъчно време. Ако искате да сте спокойни – като стигнете до гейта от който ще летите през океана, можете да попитате на гишето да проверят дали багажа ви е прехвърлен, те имат достъп до системата за багажа и с номерата които са ви дали при чекирането, това не би трябвало да е проблем да се направи.
Не е моя работа, но наистина ли полета през Букурещ е толкова по-евтин че да тръгнете оттам? Все пак някак трябва да стигнете до там, особено както тръгвате с малки деци и по подразбиране с повече багаж и планирате да пътувате през зимата – мисля си че тази част от пътуването също може да се превърне в сериозно приключение.
По въпроса за Ер Канада – честно казано, учуден съм че цените им са по-ниски, те не са евтина компания, но иначе като цяло поне моето субективно мнение е че качеството им на обслужване за презокеанските полети е на същото ниво както и на големите европейски компании.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Emiliy
Мнения: 24
Регистриран на: Вто Мар 06, 2012 9:01 am

Re: Полет до Монреал януари 2013

Мнение от Emiliy »

Ние също сме за януари, най-вероятно третата десетдневка. Дайте координати да се чуем или пишете на лични.
mmp
Мнения: 84
Регистриран на: Чет Фев 11, 2010 1:59 pm

Re: полет февруари 2013 Монреал

Мнение от mmp »

Много, много благодаря на ДавидТ, Коко и Единотвсички, за полезните съвети. Като човек, който не е излизал от границите на България, пътешествието до Монреал ще бъде доста емоционално, ако мога така да се изразя. Определено се отказахме от този полет, защото, като за първо пътуване, не ми се иска да попаднем, в която и да е от описаните ситуации, най-вече заради децата. Точно това беше целта на темата и описанието на дадения полет и сме искрено благодарни за споделения опит и конкретни насоки :)
А за Букурещ ни излиза по-евтино, като цена, освен като крайна сума, а и поради факта, че сме от Русе, има кой да ни закара до там и ни е по-близо от София. Но това не е крайното ни решение, едва от седмица търсим полети.
Ще се вслушаме във всеки съвет, който ни бъде даден, от хора с опит!

Успешен ден!!!
11.2009 - Виена
05.2010 - интервю-Неуспешно
10.2010 - Виена-ІІ път
03.2012 - интервю-УСПЕШНО!!!
04.2012 - док. Сидни, Нова Скотия
05.2012 - баркодове
07.2012 - мед.формуляри (получени 06.08 )
09.2012 - ОК на мед.
10.2012 - покана за визи
11.2012 - визи
pepiliverpool
Мнения: 179
Регистриран на: Чет Фев 23, 2006 10:24 am
Местоположение: Ottawa

Re: Полет до Монреал януари 2013

Мнение от pepiliverpool »

моята сестра също чака виза, но туристическа, за да дойде на гости с племенничката ми. те също са запланували пътуване през Януари. ще бъде добре да се съберат поне 10 човека за да може да се ползва някаква отстъпка за самолетните билети.
Аватар
balbi
Мнения: 2847
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 6:32 am
Местоположение: Sibir

Re: Полет до Монреал януари 2013

Мнение от balbi »

Децата смятат ли се като бройка?
pepiliverpool
Мнения: 179
Регистриран на: Чет Фев 23, 2006 10:24 am
Местоположение: Ottawa

Re: Полет до Монреал януари 2013

Мнение от pepiliverpool »

смятат се като бройка ако са над 2 години. ако са под 2 години не се смятат ако не им се купува място в самолета. засега "Аер Франс" дава най-изгодни цени - 688 евро за голям и 682 евро за дете до 11 години.
dimatrif
Мнения: 154
Регистриран на: Сря Юни 18, 2008 9:10 am

Re: Полет до Монреал януари 2013

Мнение от dimatrif »

air france наистина дават добри цени но ако ще се лети с тях от Букурещ е по евтино.Проблема е да паднем до към 500 евро на човек.Аз търся варианти всякакви.Ако има развитие с по-ниски цени ще пиша.Има вариант с air bg до Париж и от там с Airtransat i тогава цената пада до към 2000 евро за 4 души.Но е рисковано защото може да има закъснение на нашия превозвач,който от своя страна няма договор с Airtransat...
Аватар
balbi
Мнения: 2847
Регистриран на: Чет Авг 28, 2003 6:32 am
Местоположение: Sibir

Re: Полет до Монреал януари 2013

Мнение от balbi »

За първо влизане подобно пътуване ми се струва рисково, но всеки си преценя. Проверете как са полетите с Уиз Ер до някоя точка в Европа и от там търсете до Монреал. Така ще свалите от цена, но риска остава сходен. :) Иначе с ниско бюджетните пътувания така идва малко рисково - ако си сам няма дертове, но ако има и деца...терсеняк иде малко...
pepiliverpool
Мнения: 179
Регистриран на: Чет Фев 23, 2006 10:24 am
Местоположение: Ottawa

Re: Полет до Монреал януари 2013

Мнение от pepiliverpool »

balbi написа:За първо влизане подобно пътуване ми се струва рисково, но всеки си преценя. Проверете как са полетите с Уиз Ер до някоя точка в Европа и от там търсете до Монреал. Така ще свалите от цена, но риска остава сходен. :) Иначе с ниско бюджетните пътувания така идва малко рисково - ако си сам няма дертове, но ако има и деца...терсеняк иде малко...
напълно си прав, спестяването на 100 лева, може да Ви излезе доста скъпо в последствие. мои познати така изгоряха доста в Лондон. купуването на два билета означава, че ще трябва да си вземете багажа в точката на прехвърляне и след това наново да го чекирате за втория полет, и ако не сте от един и същи терминал или летище.............и изтървете полета, ще бъде изцяло по ваша вина и ще трябва да си платите презаверка и хотел
Аватар
emili_vn
Мнения: 1241
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 4:21 am
Местоположение: Montréal

Re: Полет до Монреал 2013

Мнение от emili_vn »

Ако ще организирате група, пробвайте с нормална авиокомпания - Луфтханза и Бритиш дават добри цени за група и не си струва гимнастиката с нискотарифните авиокомпании, двата полета и грижата за багажа. И загубата на време в чакане по летищата също не е за пренебрегване - с 2 полета трябва да си осигурите поне няколко часа между тях, за да сте сигурни, че ще стигнете в Париж, ще си вземете багажа и ще хванете втория полет.
На нас миналата година с Луфтханза ни излезе по 466 евро на човек с полет през Мюнхен. Полета беше доста удобен - с 2 часа престой на Мюнхен.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
Аватар
emili_vn
Мнения: 1241
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 4:21 am
Местоположение: Montréal

Re: полет февруари 2013 Монреал

Мнение от emili_vn »

Koko написа:Не е моя работа, но наистина ли полета през Букурещ е толкова по-евтин че да тръгнете оттам? Все пак някак трябва да стигнете до там, особено както тръгвате с малки деци и по подразбиране с повече багаж и планирате да пътувате през зимата – мисля си че тази част от пътуването също може да се превърне в сериозно приключение.
Аз пък не си мисля - аз съм убедена, че при зимни условия, тази част от пътуването може да се превърне в кошмар и да коства и много средства. Този "филм" вече го гледах задочно с мои приятели през януари. Даже участвах в презаверка на билети и молби към агенцията за отлагане на полета без глоби.

mmp написа:А за Букурещ ни излиза по-евтино, като цена, освен като крайна сума, а и поради факта, че сме от Русе, има кой да ни закара до там и ни е по-близо от София.
Абсолютно вярно,че е по-близо, но миналата година на 27-28-ми януари, разстоянието Русе - Букурещ, се вземаше за 20-25 часа, като имаше и 4 смъртни случая в преспите. В никакъв случай не подценявайте зимните условия и вятъра в Румъния - за 3-4 часа снега и вятъра могат да блокират цялата страна. А никой не може да каже какво ще е времето.

Аз лично не бих рискувала с Румъния и с нискотарифни ашиокомпании с отделни полети през зимата. С група с нормален полет ще ви излезе същата цена - не гледайте сайтовете и цените - направете запитване директно в авиокомпаниите, а също така и през 2-3 агенции. Ще остнете изумени, от офертите, сравнени с цените в сайта на съответната компания, а също така може да получите по-добра цена от агенцията, отколкото от самата компания.
Директния полет е по-доброто решение (по възможност с една и съща компания 2-та полета) и цените за група над 9 човека в различните компании се движат между 480 и 550 евро на човек. Ние пътувахме с Луфтханза за 466 на човек.
DSC - 01.03.2010
Визи - 03.12.2011
Полет - 25.03.2012
vlaleva
Мнения: 123
Регистриран на: Сря Окт 19, 2011 8:06 am
Местоположение: Бургас

Re: Полет до Монреал януари/февруари/март 2013

Мнение от vlaleva »

Въпреки че сме доста далеч все още от темата с билетите,имам някакъв спомен от четенето във форума,че на много хора двупосочните билети са им излезли по-евтини от еднопосочните.Проверете и тази опция :y:
IELTS-01.12.2012-5/4,5/5/5,5
TCFQ-31.01.2013- B1/A1;B1/B1
DCS Montreal-22.03.2013 - върнати документи
DCS MontreaL - 28.06.2013(повторно изпращане)
март 2014-искане за подновяване на чека
акюзе-04 април 2014(по имейл)
Публикувай отговор