Интервю Октомври 2012г.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
marinela2003

Re: Интервю Октомври 2012г.

Мнение от marinela2003 »

Здравейте и от нас. Днес бяхме на интервю, но засега сме без резултат. Ето и подробностите:
Водещ кандидат - съпругата, бакалавър, не е търсена професия, 5 г. стаж до подаването на документите, от който извадиха 23 месеца майчиство, френски - заявено 4 ниво, присъдено А1 с 2 точки, английски заявено 11, почти доказано (не разбрахме колко точки даде за английския);
Придружаващ - съпруг, магистър, не е търсена професия, стаж, доказан до април 2008, френски заявено 6-7, доказано, даде 4 точки, английски - малко по-ниско от водещия.
2 деца и двамата сме без сертификати за език
Като цяло мосюто беше много добронамерен. В началото поиска Демандите (не ги погледна), след това зададе няколко въпроса на френски на водещия кандидат, от които определи нивото plus bas ;( , след това английски, но от толкова притеснение и зубрене на френски, английският също беше почти глътнат :sweat: , но бързо се оправихме :clap: Искаше документи, въпроси за работата, какво ще правите в Квебек "Ами това ниво на френския?" - "Ще карам курс", ама май не му се повярва много. Обяви за работа - дадохме му един наръч, погледна една-две - "Ами на exigences искат френски, какво ще правите?" :sweat: Тези въпроси бяха главно на английски - ако нямаш опит в слушането, трудно ще го разбереш, може би нарочно го прави, за да види колко умееш да слушаш (само предположение). Добре, че се справихме!
После подхвана придружаващия кандидат с въпроси за дипломи, реализация в Квебек и т.н., доказахме нивото на френския :lol: :y: , но се оказа, че не можем да докажем стажа - по справката от НАП излизат данни до април 2008 :devil: Опитахме със служебна бележка за доходите, банкова справка, но мосюто каза, че работи по документи и му трябва справка за осигуровки от НАП.
Попитахме за възможността от евентуална смяна на водещия кандидат, мосюто смята точки, въртя, но каза, че горе-долу точките излизат наравно, под минимума :@
Накрая каза, че в тази ситуация досието ни е блоке, ще прати запитване до Монреал за нашия случай и ще ни уведоми по телефона (записа си мобилния на придружаващия) какво да правим :call: .
Стискаме палци всичко да мине наред и да се разминем най-много с изискване на сертификат за френски от водещия кандидат, като кандидатите от вчера.
Успех на всички!
П.С.: не знам дали двойката преди нас пишат, затова ще кажа, че доколкото разбрах са отхвърлени - някакво объркване май при обработката на досието от имиграционните и превода на документите, че писали съпругът (май той беше водещ) като работещ по търсена специалност, което на интервюто уточнили, че не е така и им отнели точки. Май и френският им не бил на високо ниво.
Успех! :y:
Изпращане - 02.02.2011
Акюзе - 13.09.2011
Интервю - 16.10.2012 (успешно)
Документи до Сидни - 12.11.2012
Баркодове - 08.01.2013
Покана за медицински - 18.02.2013
Покани за визи - 20.05.2014
Полет Торонто - 11.09.2014 г.
Полет Калгари - 15.09.2014 г.
marinela2003

Мнение от marinela2003 »

Да допълня, че преводачката ни помогаше
Изпращане - 02.02.2011
Акюзе - 13.09.2011
Баркодове - 08.01.2013
borkoo
последно предупреждение за БАН

Мнение от borkoo »

Да ви кажа честно,следя форума от 2009 година и такава слаба сесия като тази,толкова откази не помня да е имало.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

В крайна сметка този човек арабин ли е?Африканец ли е?или...с риск да бъда оборен ами има дискриминация,определено!А уж им трябват европейци?И какво излиза 2 години с много надежди,много финанси наляти и старание и на финала отрязани...Идея нямам този път защо го правят и един съфорумец както написа ще го повторя:В крайна сметка кому е било нужно да отлежават досиета 2 години близо,ако не са желани кандидати...и защо за тези 2 години не са изискани сертификати за езици,ако това е реалният проблем?
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

marinela2003 и аз съм в твоето положение, и на мен ще ми махнат за майчинството. Доколкото виждам, трябва да натиснем и аз и придружаващият с френския, иначе нямаме спасение.
Поне не ви е отрязал директно.

Аз доколкото сравнявам, май само 2010 е била толкова слаба (нали тогава беше другото голямо късане с един мосю или бъркам?).
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
inn4o

Мнение от inn4o »

Това за мен си е чиста подигравка с хората!Според мен би трябвало да има повече ясното по отношение на досиетата на явяващите се. Ако на някой кандидат не му достигат точки, които би могъл да компенсира с по-високо ниво на език, биха могли да изпратят писмо и като хората да обяснят, че ако представи сертификат за ниво В (нещо си) ще повиши броя на точките си и така ще има повече шанс. Сега да ме прощават, но за 90 дни (тук да се има предвид и периода за чакане на резултатите) език няма как да научиш, особено ако ходиш на работа :!: А пък да си вземеш отпуск 2 месеца и да си рискуваш работата за нещо дето я стане, я не някакси ми звучи абсурдно!
Успех на предстоящите интервюта!Нищо не зависи от вас-каквото е трябвало да направите сте го направили. Понякога всяко зло е за добро ;)
Наистина ви желая късмет :rock:
Последно промяна от inn4o на Сря Окт 17, 2012 2:50 am, променено общо 1 път.
И накрая, не годините в живота ви се броят, а живота в годините ви.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

jasmin_veni Дано да бъркам,но като чета какво е поискал на отрязаните кандидати или поне аз така го разбирам е да си на Трудов договор/водещ канидат/ и към дата на явяване на интервю по ЕГН справка от НАП за платени осигуровки,това служебна бележка и трудова книжка не са много ясни с какъв приоритет са вече.Т.е. да си на постоянен трудов договор към дата на интервюто Или поне аз така го разбирам. :!:
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
inn4o

Мнение от inn4o »

jasmin_veni написа:marinela2003 и аз съм в твоето положение, и на мен ще ми махнат за майчинството. Доколкото виждам, трябва да натиснем и аз и придружаващият с френския, иначе нямаме спасение.
Поне не ви е отрязал директно.

Аз доколкото сравнявам, май само 2010 е била толкова слаба (нали тогава беше другото голямо късане с един мосю или бъркам?).
Хем искат семейства с повече деца, хем ако може да ги е гледала комшийката. И ако може майката да е с висше, 5 години стаж по специалността, да е родила 2 деца и да е на 25! А ако знае 3 езика парфе грешка няма да има :lol:
И накрая, не годините в живота ви се броят, а живота в годините ви.
marinela2003

Мнение от marinela2003 »

Misho76 написа:jasmin_veni Дано да бъркам,но като чета какво е поискал на отрязаните кандидати или поне аз така го разбирам е да си на Трудов договор/водещ канидат/ и към дата на явяване на интервю по ЕГН справка от НАП за платени осигуровки,това служебна бележка и трудова книжка не са много ясни с какъв приоритет са вече.Т.е. да си на постоянен трудов договор към дата на интервюто Или поне аз така го разбирам. :!:
При нас мосюто с преводачката сравниха трудовата книжка с данните от НАП. В началото поиска удостоверенията от работодател, но основното за доказване на стажа бяха тези два документа. Трудовите договори не ни ги е искал, макар че ги носихме.
Изпращане - 02.02.2011
Акюзе - 13.09.2011
Баркодове - 08.01.2013
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

inn4o :y: Тази процедура отиде вече далече в историята с прозрачността си!
Викам,да махнат визите и само с документа за финансова независимост пък там който успее-успее,който не успее,обратно.Ми така де!Ще си съкратят и те разходите да гледат дали са легални или фалшиви документите,дали имат брачно свидетелство пък различни адресни регистрации и прочее информация,която явно ги обърква. :lol:
Тук ми хрумна още нещо току-що.Бихте ли споделили от кандидатите ,които са върнати/отказани на тази сесия има ли някой ,който е с роднина,но във Федералната част?Защото проблемът може да не е точно в кандидатурата,а в едно детайлно предварително проучване и мотивацията ви за Квебек да не е била достатъчен аргумент ...
Ако решите,да споделите :?:
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

не знам вече, какво да си мисля. Неприятно изненадана съм (меко казано) от сесията. Доста хора и въобще не пишат, така че не знаем реално кой и за какво получава отказ и обратното.
При всички положение налягаме над френския, поне с два езика дори и за Канада да не стане, други опции има.
В същото време си мисля, че знаят, че това е много време от подаване на документи, всичко се случва за 2 години, особено сега във време на криза и стегнация. Тук за професията ми в момента няма много търсене, там има. какъв по-добър мотив от този за реализация и емиграция там?
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
minchev

Мнение от minchev »

Че е слаба сесията е така,но мисля че негативното се подсилва с повечето постове на колеги които не са минали успешно интервюто ;( , което е похвално и искренно им благодаря защото е положително само затези на кохто им предсти интервю :y:
но определено има разлика с март месец :(
Документи, Виена - 28.10.2011
Осребрен чек - 29.02.2012
accusee (e-mail) - 05.06.2012
zeli4ka

Мнение от zeli4ka »

Здравейте на всички! Така и не се разбира от миналите на интервюто какво всъщност е признал Мосюто за доказване на осигуровки или на стажа т.е.
уп2 или уп3 - става или не става ,
трудова книжка - става ли не става,
самоосигорителна книжка - става или не става,
сравка дани за самоусигуряване от НАП- става или не става,
атестация с трудов договор - става или не става,
За хора с фирми ЕТ или ООД или ЕООД - действащи. Има ли минали и какви док. е искал?
Няма да ги описвам защото са много, моля споделете и за колко години на зад и колко и каде заверени - това е за фирмите!
Благодаря!
p.s. Вonne chance
:y: :)
pumpy

Мнение от pumpy »

Misho76 написа:В крайна сметка този човек арабин ли е?Африканец ли е?или...с риск да бъда оборен ами има дискриминация,определено!А уж им трябват европейци?И какво излиза 2 години с много надежди,много финанси наляти и старание и на финала отрязани...Идея нямам този път защо го правят и един съфорумец както написа ще го повторя:В крайна сметка кому е било нужно да отлежават досиета 2 години близо,ако не са желани кандидати...и защо за тези 2 години не са изискани сертификати за езици,ако това е реалният проблем?
Определено има дискриминация в изказването ти ......
И на кой свят майчинството е стаж ???? и по какво е този стаж ???? По гледане на деца ? Ако си начална учителка може и да се брои, но иначе не разбирам как и като какво може да се брои стоенето вкъщи ?????
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

pumpy написа:Определено има дискриминация в изказването ти ......
Той си е расист, определено! Това не е първото му подобно мение във форума...
Моят съвет към него е ако има непреодолима нетърпимост към хора от други раси да се откаже от Канада.
Само два цента...
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"