В очакване на покана за интервю...

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Аватар
balbi

Re: В очакване на покана за интервю...

Мнение от balbi »

Ще дойде! Нали искаш да го отложиш?
ivo_yakimov
Напуснал форума

Мнение от ivo_yakimov »

Ще дойде! Нали искаш да го отложиш?
Просто минават такива мисли за отлагане, но след 3 дни прекарани тук във форума по ( :D :D :D 12 часа), СКАЧАМ с двата крака и изяждам интервюиращият.
rade12

Мнение от rade12 »

martatabs написа:Ajout d’un conjoint ou d’une conjointe
Vous devez joindre :
• la Demande de certificat de sélection (A-0520-AF) remplie par votre conjoint ou conjointe ainsi que tous les documents
et pièces justificatives exigés;
• la Déclaration des époux ou conjoints de fait (A-0521-CF);
• une copie certifiée conforme à l’original du certificat de mariage;
• le Contrat relatif à la capacité d’autonomie financière (A-0522-OF), mis à jour;
• le paiement des frais de traitement (en devises canadiennes).

Обезателно трябва да попълниш и изпратиш този >> http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... MF-dyn.pdf" << формуляр
Може да си изпратиш двата номера, които си получил с акюзето, за да те намерят по бързо. ;)
Това, което ме притеснява е дали за мен процедурата ще започне отначало и дали ще трябва за моята съпруга да събера същите документи или само трябва да изпратя този формуляр и да се класираме с моите събрани точки.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

rade12 написа:Това, което ме притеснява е дали за мен процедурата ще започне отначало и дали ще трябва за моята съпруга да събера същите документи или само трябва да изпратя този формуляр и да се класираме с моите събрани точки.
Няма да започне наново, но ще има преизчислявания. Повече за това можеш да прочетеш на страница 70 от това ръководство >> http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... PI-3-1.pdf" (FR)...или...страница 69 >> http://ariseglobal.ca/wp-content/upload ... -3-1en.pdf" (EN)
belle

Мнение от belle »

Днес получих имейл от Ружица Спасович с искане за допълнителни документи. Без изискване за сертификат за владеене на език. За статистиката ако може някой да ме добави: изпратени във Виена 15.09.2011, получени - 19.09.2011, акюзе - 03.05.2012, искане за доп. док. - 11.10.2012. Мерси
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

belle написа:Днес получих имейл от Ружица Спасович с искане за допълнителни документи. Без изискване за сертификат за владеене на език. За статистиката ако може някой да ме добави: изпратени във Виена 15.09.2011, получени - 19.09.2011, акюзе - 03.05.2012, искане за доп. док. - 11.10.2012. Мерси
:y:
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
Chockey

Мнение от Chockey »

Здравейте и от мен!

Имам въпрос и благодаря предварително за помощта. Изпратили сме документи края на юни 2011. Тази есен получихме и е-мейл, че сме включени в листата за изчакване на интервю.
От друга страна аз си смених работата март 2012, а мъжа ми юни 2012. До момента не съм изпращала нови документи, защото не знаех дали няма да настъпи и друга промяна преди интервюто. Все пак доскоро не се знаеше и кога ще има раздвижване по процедурата.

Та въпросът ми е трябва ли да ги информирам за новите работни места преди интервюто при положение, че нямаме прекъсване в стажа и не разчитаме на точки от търсени професии?

Благодаря ви :)
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

Аз лично бих ги уведомила, за да няма изненади после ама защо не казахте, че сте сменяли работа и т.н.
Полет - 16.06.2014 г.
T_LEO

Мнение от T_LEO »

Здравейте, ние днес получихме писмо от Ружица Спасович с искане за допълнителни документи. Не ни искат сертификати за езици, а доказателства за съвместно съжителство. Това честно казано малко ме притеснява, защото явно не им е било достатъчно копието на личните карти с еднакъв адрес и декларацията... А ние, въпреки че повече от 15 години живеем заедно, имаме 2 общи деца и естествено всичко плащаме заедно, нямаме фактури, на които фигурират имената и на двамата, нито обща банкова сметка... това, което те всъщност искат като доказателство.
Доста изчетох из форума и май нещата вървят към сватба...
DCS Vienne - 30.09.2011
Entrevue - 07.11.2013
Doc. Sydney - 04.12.2013/11.12.2013
Баркодове - 29.01.2014
Медицинснки - 25.04.2014/ 08.05.2014
Покана за визи - 16.03.2015
ВИЗИ - 28.03.2015
Полет - 24.04.2015
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

T_LEO написа:Здравейте, ние днес получихме писмо от Ружица Спасович с искане за допълнителни документи. Не ни искат сертификати за езици, а доказателства за съвместно съжителство. Това честно казано малко ме притеснява, защото явно не им е било достатъчно копието на личните карти с еднакъв адрес и декларацията... А ние, въпреки че повече от 15 години живеем заедно, имаме 2 общи деца и естествено всичко плащаме заедно, нямаме фактури, на които фигурират имената и на двамата, нито обща банкова сметка... това, което те всъщност искат като доказателство.
Доста изчетох из форума и май нещата вървят към сватба...
Ами честно казано няма какво да му мислите. Подписвайте и да ви е мирна главата. При положение ,че сте направили всичко, което е било възможно, за да докажете съвместно съжителство и въпреки това ви искат доказателства - просто сключете брак. Таман децата ще са шафери... :y:
Полет - 16.06.2014 г.
Аватар
milly

Мнение от milly »

а какъв документ се изпращаше сега при смяна на работата? Става ли трудовата книжка с вписан новия работодател. Как да искам удостоверение, съдържащо длъжност, заплата, работно време и описание на длъжността, като само от 2 седмици работя в новата фирма, много неудобно става. :?:
Дайте съвет!
Ще поизчакам още малко с пращането с този документ, може пък и съвместно съжителство да поискат да доказваме, та току-виж и ние вдигнем една сватба набързо :lol: То май следващите включени в листата трябва да сме ние (дай боже!)
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Joya

Мнение от Joya »

По мое време 2010-2011 не искаха да ги информираш при смяна на работа. Най-добре е да ги попитате официално, като зададете и въпроса за документите, защото ако не е нужно да ги информирате, всеки допълнително пратен документ, без да е изискан само забавя кандидатурата, поне преди беше така.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Chockey

Мнение от Chockey »

Joya написа:По мое време 2010-2011 не искаха да ги информираш при смяна на работа. Най-добре е да ги попитате официално, като зададете и въпроса за документите, защото ако не е нужно да ги информирате, всеки допълнително пратен документ, без да е изискан само забавя кандидатурата, поне преди беше така.
Ето това е наистина важна информация! Благодаря ти Joya! Ще им пишем първо да видим дали ще отреагират.
Приятна и успешна седмица на всички!
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

milly написа:а какъв документ се изпращаше сега при смяна на работата? Става ли трудовата книжка с вписан новия работодател. Как да искам удостоверение, съдържащо длъжност, заплата, работно време и описание на длъжността, като само от 2 седмици работя в новата фирма, много неудобно става. :?:
Дайте съвет!
Ще поизчакам още малко с пращането с този документ, може пък и съвместно съжителство да поискат да доказваме, та току-виж и ние вдигнем една сватба набързо :lol: То май следващите включени в листата трябва да сме ние (дай боже!)
Ами когато мъжът ми смени работа, изпратихме трудова книжка, трудов договор и служебна бележка, която уж ни беше необходима за кандидатстване в детска градина.
Полет - 16.06.2014 г.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

При нас също има промяна в моята месторабота и сега ще изпращам новите си документи.
При жена ми има промяна в длъжността от този месец и също ще изпратим информация.
В писмото по е-майла което получихме ,че сме в чакащите беше упоменато при промяна/движение/ по кандидадтурата да ги информираме.
milly Аз лично изпращам новият трудов договор+копие на новата информация от трудовата книжка и отново първата и страница+ едно кратко писмо с приложените документи и обяснение за нова месторабота и актуализирано CV
То с тези срокове до интервюта има време да си сменим по още няколко пъти работата :)
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Публикувай отговор