Отец Валери е на линия отново, 169 човека бил събрал в неделя, това трябва да се види . Редовно ни прави кафенце докато дечурлигата пеят в хора. Вчера му набрах един параграф на бг за една брошурка, не ми повярва че енориаши се пише с а, та сега енориЯшите ще имат малко сбъркана брошурка, голяма работа. Повече ме притесни, че всички останали присъстващи също мислеха че е с я . Референдум ?
ablood написа:Съжалявам anxeli, ама "енориаши" връща 53'000 отговора в Гугъл, докато "енорияши" връща 1'890'000.
Съжалявам ablood, но проверката в няколко правописни речника(Гугъл ги намери ) показва, че anxeli е права. Ако нещо "сгрешено" е индексирано 1'890'000 пъти от Гугъл, то това не го прави "правилно". Това е много добър пример за силата/слабостта на интернет, и какъв "двуостър нож" е.
Тук имаме интересен казус за правилно/неправилно изписване на българска дума.
Значи 94% го изписват с Я, 6% го изписват с А, но това мизерно малцинство се води право.
Навремето имах за подпис "Мнозинството винаги е нормално". Тоест, ако употребата на енориАши днес е нещо ненормално, дали е редно да я определяме за правилна? И как изобщо се променя един език с времето.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Ми не. Мнозинството не е критерий за правота.
Аз мога да ида в някое българко училище и да интервюирам 100 човека от които 95 да питат какви са критериЙте за стипендиЙ.
От това не следва че 95% са прави, а че българското образование е в криза.
Всъщност нещата са още по-дълбоки - в криза е ценностната система в България.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
Никоя грешка няма как да се трансформира в правилна. Стипендия-стипендианти, комедия-комедианти, енория-енориаши, според мен няма чуденка, на живо обикновено съм спорт и никога не настоявам. Тук сте ми паднали и затуй още се инатя. Но стига, явно всеки си прави еволюция някаква. Или мутация, да не издребняваме. Отивам да правя гофрети.
ablood написа:...Значи 94% го изписват с Я, 6% го изписват с А, но това мизерно малцинство се води право...
Блъди, знам, че не искаш да обидиш, ама все пак се съобразявай. Аз като част от "мизерно малцинство" се чувствам... хм обхванат от мизерно желание да ти тегля една...
ablood написа:Съжалявам anxeli, ама "енориаши" връща 53'000 отговора в Гугъл, докато "енорияши" връща 1'890'000.
Твоят Гугъл е от някаква паралелна вселена, в която 80% от закачените в интернет пишат на български. В нашата вселена Гугъл връща следните резултати:
енорияши
енориаши
Разликата е почти девет пъти в полза на граматически правилното изписване.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада. Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.