Гостуване на приятел - виза

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
def34
Мнения: 435
Регистриран на: Пет Ное 16, 2007 9:28 am
Местоположение: Toronto

Re: Гостуване на приятел - виза

Мнение от def34 »

Bistra написа:
def34 написа:Това да не е някакъв конкурс от рода "Кой е по-голям канадец?" , който съм пропуснал?
Kanadkata пита за съвет дали е по добре нейн приятел да кандидатства за туристическа виза или да се запише за екскурзия.Вие тука го обърнахте на "тя още е в България, та ми тръгнала да кани приятели!".Мисля,че това кой и кога ще покани на гости си е лично нейн/негов проблем.Няма никаква връзка от колко време си в Канада, гражданин на тази държава ли си, дали няма да те спрат на границата при първоначалното кацане , дали има здравна осигуровка и т.н..
Има достатъчно теми каква е поканата, какво се прилага, ако има отказ как се подава на ново с прилагане на други доказателства и т.н
Това е..който се интерсува как точно да си попълни документите и какво да приложи може да ми пише на лични..Не съм още канадски гражданин, но за разлика от някои познавам цялата процедура за туристическа виза из основи!
To пък голяма философия, def34, да се запознаеш и сам с процедурата, ще знаеш! :D Баща ми си покани приятелка, с която се беше запознал по Интернет и тя съумя сама да дойде без дори да знае за съществуването на Форума. Той е канадец също, обаче. Това доста улеснява нещата, както и поканата, с която декларира, че финансово я обезпечава за престоя и. ;)
И аз мисля, че тарикатщините на дребно вървят в България, но не и в Канада, затова и съветът ми беше да почака малко. Никой не гарантира на приятеля, че молбата му за туристическа виза с цел екскурзия няма да получи отказ.
Не знаех,че като си канадец нещата стават по лесно.Ако случайно си беше направила труда да прочетеш условията за получаване на туристическа виза,щеше да разбереш че покана може да праща пърманент резидент или гражданин.Това първо, второ дали някой ще ти поеме разноските или ти ще покажеш средства с които ще се издържаш по време на престоя ти в Канада също няма никакво значение.Трето-не знам за какви тарикатщини говориш-не знаех,че е тарикатщина да поканиш някой на гости в Канада след като имаш това право.И последно-може и 50 години да си в Канада и да си почетна гражданка на Нунавут, а баща ти да е получил орден за заслуги лично от Генерал-Губернатора и пак да откажат посетителска виза на някой..и знаеш ли защо, защото този някой трябва да докаже,че ще се върне в страната от която тръгва.
Аватар
bgmontreal
Мнения: 5866
Регистриран на: Пон Фев 02, 2004 5:55 pm
Местоположение: blog.danielkatev.com
Обратна връзка:

Re: Гостуване на приятел - виза

Мнение от bgmontreal »

Bistra написа:
def34 написа:Не виждам какво общо има здравната карта със изпращането на покана за гостуване?!!!
Няма нищо общо разбира се. Това го дадох като пример по повод на твърдението, че още от първият ден имаме същите права като канадците. Вярно е, но с изчаквателен 3 месечен период. ;)
По друг начин казано, ако в този период ви направят операция от апендицит, вие я заплащате и след 3 месеца държавата ви връща парите.

Нещо се бъркате! Ако става дума за бременни, да, но не и за другите
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Публикувай отговор