Българи в Канада достойни за уважение!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Аватар
Павел
.

Re: Българи в Канада достойни за уважение!

Мнение от Павел »

anxeli написа:Изображение

:y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y: :y:
Аз го намирам и за смешно, и за оригинално. Апълката или не знае що е "Грани Смит", или не отбира от игра на думи, или няма чувство за хумор, или има такова, само когато тя не е обект на бъзика.

Не всички можем да бъдем наивни и да харесваме локуми. Когато един човек казва, че си е получил шофьорската книжка от полицията и при получаването и полицаят го е разпитвал това и онова, или бърка полицай с пощальон (нали все са с "п"), или разтяга локуми. В САЩ (а дали и в Канада не беше така, вече не си спомням) книжките не се получават лично, а ти ги изпращат по пощата. Когато един човек лъже за дребни неща, със сигурност лъже и за по-големи. Ако въпросният бежанец беше дарил 20-30 бона на болницата в Карлуково или Луковит, или там където е работил, тогава щях да приема, че е достоен българин. Не виждам нищо особено достойно в това да имаш изба, да се хвалиш и си правиш безплатна реклама по вестниците.
Историята с поредния достоен, според Апълката, оня с марихуаната и бизнеса за 60 милиона, също не взимам на сериозно. Никой нормален милионер няма да се фука по вестниците колко е богат и какво ще, т.е., какво няма да построи. А българин да се фука в Бг колко милиони има си е направо равно на самоубийство.

Днес свърших едно книжле - фантастика и докато взема друго, с нетърпение бих прочел за поредния достоен българин. Апле, давай!
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Аз точно заради такива изцепки реших на тия отровните - нула внимание. Дет' се казва - убий мухата (или простака беше, забравих вече :rofl: ) с мълчание.
Да си призная, аз не знам какво точно значи Грани Смит и не мога да го свържа с темата, ама картинката ми харесва. Сърдита баба с плетка --> мили спомени...
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Independent написа:Да си призная, аз не знам какво точно значи Грани Смит
Сорт кисели ябълки. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
pumpy

Мнение от pumpy »

ablood написа:
apple написа: А може и само да плюеш тая пък..., тия пък кво толкова са..., аре пък на мене тия..., баси и лузърите измислени... ехе аз когато..., аз каквото....и т.н. Това си е още по-bulgarian ;) Ама няма да те уча - това някои хора тук си го могат, отдава им се по природа дето се казва....
Не осъзнаваш ли, че огромна част от плюенето в този форум идва от една конкретна съфорумничка?
И точно тя седнала да ми раздува, че плюенето било БГ черта. Ха!
Защо ли и аз това си помислих кота четях плодовите словоизлияния.....
apple

Мнение от apple »

Не ми се споменават конкретни примери за хора, които уважавам, защото ми се струва че целта ти е да ги оплюеш и овъргаляш в катран и пера, като че ли от това се храниш.
Ти защо дойде? Какви са ти целите освен да имаш повече пари, отколкото в бг?
По първото - хайде опитай! Нямаше да създам тази тема ако целта ми беше обратната на заявената - уважение! Тъпотии от сорта уважавам всички не ми се слушат, а и са толкова верни колкото, че на Луната продават сладолед. Колкото за второто още повече си в грешка. За каквото дойдох нито го видях, нито е постижимо тук поради ред причини, но не е нещо материално имай го предвид преди да се заяждаш и да ми приписваш мотиви, които никога не съм имала. Явно за разлика от тебе и основните списващи критикари -материализма не ми е основно верую в живота. ;)
Ena

Мнение от Ena »

Ами да поговорим по темата ти тогава, Ябълке.
Аз уважавам хора като Крис Костов, примерно, или както е известен с ник-а си в този и други форуми "Canuck". Човек който от цели 10 г. преди да успее да стигне до Канда е бил неин възторжен фен. Успява да придобие статут на постоянно пребиваващ след редица перипетии и който 8 м. след пристигането си казва следното:
Abe ne znam dali e normalno, shtoto veche osmi mesec shte pochna tuk, no vse oshte kato skivam neshto za Canada i my heart is pounding.
Та значи даваш си сметка вече Ябълке, че твоите очаквания, вярвания и т.н. относно Канада са едно нищо в сравнение с мечтите и очакванията които е имал този човек преди идването му тук. Но за разлика от теб той в началото намира всичко, което е търсел и за което е мечтал.
Sigurno kato napravya pone godina tuk shte se pouspokoya, no sega oshte se kefya maksimalno, che sam tuk!
All the best! :lol:
Успява да се реализира нелошо в Канада дори според твоите представи - университетски преподавател по канадска история и най-вече любимият му предмет "канадски индиански племена".
И след всичкото това на 8-мата година от престоя си същият този човек казва:
Искам да споделя с вас, че след 8 години в Канада решихме с моята половинка, че е време да се преселим на по-добро за нас място и вече сме в Мадрид.

Това е от края на 2010 г. Но какво казва още:
А, от Канада ще остана разбира се с чудесни спомени и много добри приятели, които са винаги добре дошли у дома...
Уважавам правото на избор на всеки и никого не искам да агитирам да имигрира или напуска Испания, Канада, България или която и да е друга държава. Нямам и намерение да споря и да оправдавам своя избор, защото за вкусовете не трябва да се спори, а и от клишета от сорта "там винаги си оставаш чужд, а Канада е имигрантска страна" ми е писнало именно защото това са си празни приказки, при условие, че всяка голяма западновропейска държава има милиони имигранти. Просто исках да споделя моя личен избор с вас и за кой ли път да повторя, че всичко е много, много индивидуално. Убедих се, че единственият начин човек да разбере дали му харесва да живее на определено място е да иде на самото място и да се увери сам дали е за него или не.
Та преосмислянето и преоценката на нещата, смяната на приоритетите, дори разочарованието от разминаването между очакваното и реалното не са нещо непознато дори за 100 пъти по върли фенове на Канда отколкото който и да е от твоите днешни събеседници-проканадци би могъл да бъде някога. Хайде сега открии 10-те разлики между твоето и неговото поведение и приказки и ще разбереш защо него го уважавам а теб не бих могла.
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

Изображение
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
pumpy

Мнение от pumpy »

Не знаех, че Канука е заминал от Канада :(, но всеки има право на избор. Нещо от цитати му ми хареса обаче и онзи ден се чуствах точно така: летяхме от Fort Good Hope към Norman Wells на една двумоторна машина, цалята пълна с кутии, в които е опакована клиниката ми. Полета продължава около 35 минути над тундрата - една необятна площ от зеленина и повече зеленина, около безбройните езерца и рекички, докато стигнеш до величието на MacKenzie River. И си летях аз сгушен до кутиите и си мислех предателски - това е моята страна и ме прави невероятно щастлив......Това е страната, което ме прие като равен и ми даде всичко, което поисках и продължава да ми дава всеки ден.....
apple

Мнение от apple »

Та преосмислянето и преоценката на нещата, смяната на приоритетите, дори разочарованието от разминаването между очакваното и реалното не са нещо непознато дори за 100 пъти по върли фенове на Канда отколкото който и да е от твоите днешни събеседници-проканадци би могъл да бъде някога. Хайде сега открии 10-те разлики между твоето и неговото поведение и приказки и ще разбереш защо него го уважавам а теб не бих могла.
Изобщо не ме интересува дали ще ме уважаваш или не. Не ми е нужно твоето одобрение. Но за човека който представяш нищо лошо няма да кажа. И особено ми хареса края на историята. Когато живееш много добре на едно място, но изведнъж окончателно го напускаш и се преселваш на друго възникват някои резонни въпроси. Един от оговорите е - нещо не достига, а какво е то за всеки е индивидуално. Но наистина ме впечатли това, което е работил Крис Костов тук... Благодаря, че сподели историята... :)
crusader

Мнение от crusader »

pumpy написа:.....Това е страната, което ме прие като равен и ми даде всичко, което поисках и продължава да ми дава всеки ден.....
Трогателно. Просълзих се ...
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

crusader написа:Трогателно. Просълзих се ...
А пък на мен ми се повръща от иронията ти! :puke:
Съжалявам, но не можах да се сдържа! :fubar:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
crusader

Мнение от crusader »

Bistra написа:
crusader написа:Трогателно. Просълзих се ...
А пък на мен ми се повръща от иронията ти! :puke:
Съжалявам, но не можах да се сдържа! :fubar:
За нищо ! Свикнали сме с това :lol:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

crusader написа:За нищо ! Свикнали сме с това :lol:
Ааа, не сте, не сте! Иначе щеше да се занимаваш с "достойното ви за уважение" начинание, вместо да апострофираш хората от този Форум. :n: :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
apple

Мнение от apple »

Bistra написа:
crusader написа:За нищо ! Свикнали сме с това :lol:
Ааа, не сте, не сте! Иначе щеше да се занимаваш с "достойното ви за уважение" начинание, вместо да апострофираш хората от този Форум. :n: :lol:
Каквото повикало, това се обадило, булка! ;)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Канука разбрал какво дърво е и заминал на едене и пиене в испанията ,щото там от 12 до 4 се спи следобеден сън и след 6 вечерта е купон по улиците !! :rock:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Публикувай отговор