Porednia primer za "balgarska rabota"

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
anito
Мразим да мислим
Мнения: 2595
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 9:35 pm
Местоположение: Са

Porednia primer za "balgarska rabota"

Мнение от anito »

Ve4e daje i az proumiah, 4e 4owek ne triabwa da pomaga bezrezerwno na niakogo, samo za6toto e balgarin. Eto za kakwo stawa duma:
Predi wreme dadoh koordinatite na edin auberge s dosta priwlekatelni ceni. Dosta BG semeistwa se wazpolzwaha. Powe4eto sa si rezerwirali staiata sami, ot Bg, i dokolkoto znam, bez nikakaw problem. Az sa6to sam prawila rezerwacii za hora, koito sa se obra6tali kam men za sadeistwie. Wsi4ko si proti4a6e sawsem korektno. Horata me pitaha (wsi4ko stawa po tel.) imam li kreditna karta, az kazwah "ne", no towa ne im pre4e6e da naprawiat rezerwaciata. daje specialno za balgari biaha izmislili sistema za posre6tane we4er, tai kato motelat e malak i sled 21 4asa recepciata ne raboti, t.e. normalno niama slujitel, koito da nastani pristignalite sled tozi 4as. A towa se slu4wa 4esto, kato se ima predwid, 4e ot Mtl dotuk obiknoweno se polzwa bus. Ta te biaha namerili na4in wseki, koito pristigne sled 21 4asa, da si polu4i kliu4a i da si vleze w staiata, a na sledwa6tata sutrin da otide na recepciata i da si plati. Dnes pak se obajdah po molba na edno semeistwo, za da proweria dali rezerwaciata im e naprawena (te sa go naprawili po I-net ot BG).
I znaete li kakwo mi kazaha horata ot auberge-a:
Ami nie we4e isiskwame kreditna karta ili pla6tane w broi na parwata we4er za balgari, za6toto we4e imahme slu4ai, w koito horata rezerwirat, a ne idwat, daje ne se obajdat da otmeniat rezerwaciata. Ta wa6ite sagrajdani da prespiat parwata we4er w Mtl, 6tom niamat kreditna karta, i da doidat na drugia den, kogato tuk ima slujitel.
Taka 4e, dragi moi sagrajdani, mojete da se sardite na drugite, do6li predi was, i osrali patekite.
Az sa6to ne se naemam da garantiram za hora, koito ne poznawam.
Ei taka se gradi imidj na nacia!
Moje sled wreme da stigna i dotam, da me e sram da kazwam, 4e sam balgarka!
Аватар
anito
Мразим да мислим
Мнения: 2595
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 9:35 pm
Местоположение: Са

Мнение от anito »

Iskam samo da poiasnia ne6to, 4e predi malko w iada si mai ne sam se izrazila iasno:
S edna duma: horata w motela wlizaha w polojenie i razre6awaha nastaniawane bez da si plati6! Pla6taneto stawa6e na sledwa6tia den, sled kato we4e si spal edna we4er tam i kliu4a na staiata e w teb.

Oba4e mandaloto padna! Blagodarenie na hora, rezerwirali staia, i w posledstwie promenili namereniata si da se nastaniat tam, za koeto ne sa smetnali nujno daje da se obadiat w motela. Bez da im se iskat pari za towa!

Sega moje da potarsite drug auberge, kadeto o6te ne sa se oparili ot bulgari. Az oba4e niama da pomagam za towa.

Trudnostite 6te sa za tezi, koito teparwa 6te pristigat, no i za wsi4ki nas, opitwali se do momenta da spazwame elementarnite uslowia na tuka6noto ob6testwo i sazdali iawno dobar imidj dosega.
Dimitar Kolev

Мнение от Dimitar Kolev »

Анито-тва е дреболия-щото повечето имигранти тук са ниво...
да взема ли аз да ти разправям как Бг имигранти в европа ги посрещат и настаняват безплатно,а после за благодарност те крадат документите и кредитните карти на домакините :lol: и други работи...
примерно ние сме нелегални гастарбайтери-ти ме посрещаш и помагаш,после аз се изнасям в друга квартира и после анонимно пращам полицията в твоята-моята бивша-намалявам конкуренцията един вид :lol: :lol: :lol: и други финтове...
мене отдавна лекичко ме досрамява ,че съм българин :oops:
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Мнение от IRA »

Много жалко.Е все пак не си е тръгнал някой без да плати.
Botzo

Re: Porednia primer za "balgarska rabota"

Мнение от Botzo »

anito написа:Moje sled wreme da stigna i dotam, da me e sram da kazwam, 4e sam balgarka!
Emi da ........ normalno. Dano da ne stigne6 do tam anito ama ako ti kaza 4e e neizbezno dali 6te mi poviarva6. Tuka edno semeistvo ot tsigania hodeha po supermerkatite i si iadiaha. Otvariaga kutii sa bonboni, ot4upvaha ot hliabovete i t.n. Iponeze tuk e prieto da se probva ako ima6 sumnenia za vkusa te minavaha s toia nomer. Ama redovno zakusvaha, obiadvaha i ve4eriaha taka. E skoto gi nau4ihapo tsentura i prestanaha direktno da gi puskat.
Ta takiva mi ti raboti. Posle za6to sa se bie 4ovek v gurdite s 1300 godini istoria..........
Аватар
IRA
Съсел
Мнения: 7532
Регистриран на: Пон Дек 22, 2003 8:53 pm
Местоположение: MONTREAL

Мнение от IRA »

Е жалко е но не 4ак толкова траги4но,няма кражба пък и 1 на 100 не 4ак толкова много.
Nadya i Todor
Мнения: 37
Регистриран на: Сря Дек 10, 2003 10:36 am
Местоположение: България

Мнение от Nadya i Todor »

Ани да разбираме ли че може да си направиш резервации по интернет и ако пристигнеш в работно време и си платиш няма да има проблеми?
Мерси!
kakapana
Мнения: 36
Регистриран на: Пет Авг 08, 2003 11:52 am
Местоположение: Montreal

Мнение от kakapana »

Това е наистина много неприятно.Гледаш да помогнеш,да дадеш информация,да спестиш нещо което си преживял на другите а насреща-.........само простотии.Но пък ти не познаваш тези хора-а ние посрещнахме,2 месеца живяха у нас-в стаята на детето ни-и сега какви глупости слушаме по наш адрес-всеки път се питам как може един човек да е толкова безочлив.Та така с помагането на българи.....и то на познати...а сме помагали и на много непознати....но има си българи-които са хора,както и българи които са истински боклуци-както навсякъде.
Joy
Мнения: 4013
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 11:30 pm

Мнение от Joy »

А,то това е най-редовния номер!

Имаше едно време един джредхат ( сигурна съм ,че е още тук с друг ник),който въобще не се притесни да говори глупости във форума на всеослушание за човека,който го беше посрещнал и приютил за 2 седмици в началото...

Анито,подобни неща са способни да убият доверието ни в хората.Наистина много неприятно и не са прави тези,които омаловажават подобна постъпка! Хора,които постъпват по този начин не просто злепоставят себе си,но не си дават сметка,че злепоставят други хора,унищожават доверието към всички българи,което в крайна сметка пак против тях самите ще се обърне един ден в друга форма. Ние действаме на принципа "На нас сега да ни е добре,а след нас и потоп!" С българска простотия от подобен род се срещаме на всякъде по света(то като че ли най-много бие на очи именно в чужбина).Затова много българи зад граница се стараят да избягват общуване със сънародници и после се чудим защо една нация може да е сплотена и да си помагат,а други се гледат като кръвни врагове.
Примера със Сянката пак демонстрира колко може да навреди едно откриване на лични данни,защото винаги ще се намери "умник",който умело да ги използва срещу теб.Дори и да не е в същата невероятно вулгарна и цинична форма,то пак ще е достатъчно болезнено за да имаш смелостта да го направиш втори път.Да вземем за пример някое откриване на по-лична информация във форума,която след това в груба форма ти бива натяквана и грозно подмятана...И което е най-обидно,че хората способни на това са наши сънародници,което аз лично просто не мога да проумея!
Не съм загубила все още вярата си в хората,но честно казано,последното нещо,което бих искала е да живея например на ул.Кент,където да имам във всички съседни блокчета по някой-съсед-българин и да се ядосвам със склоки по свой адрес.Това би ми довършило и последните остатъчци в порядъчността на българите.Предпочитам някак да храня илюзии... :roll:
Аватар
Hemoglobin
Любим форумец
Любим форумец
Мнения: 447
Регистриран на: Чет Яну 29, 2004 9:03 pm
Местоположение: Само в самолета съм си у дома.
Обратна връзка:

Re: Porednia primer za "balgarska rabota"

Мнение от Hemoglobin »

anito написа:21 4asa recepciata ne raboti, t.e. normalno niama slujitel, koito da nastani pristignalite sled tozi 4as.
интересно
"Бързата кучка слепи ги ражда"
българска поговорка
Аватар
anito
Мразим да мислим
Мнения: 2595
Регистриран на: Съб Юли 26, 2003 9:35 pm
Местоположение: Са

Мнение от anito »

Za nadia i Petar: mai taka izliza, no wse pak prowerete.
Za Hemoglobin: Motel4eto e malko, cenite sa sme6ni w srawnenie s ostanalite, taka rabotiat. Sega niakoi da nameri drugo miasto, deto 6te nastaniawat denono6tno i da go postne da go znaiat horata. Nie tolkowa namerihme.

Joy, mnogo si prawa. Ne triabwa da se omalowajawat ne6tata, za6toto ot mnogo takiwa drebni ne6ta se gradi predstawata za niakogo.
Заключено