Какво е заплащането в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
pumpy

Re: Какво е заплащането в Канада

Мнение от pumpy »

myhata II написа:В Европа ще ти се смеят че идеш от Канада бе Пумпи,ти сериозно ли си мислиш че някой ще ти обърне внимание в Франция или Германия с таз канадска диплома :lol:
Е да де, точно за това иде реч. Не разбирам какво им врънкате тогава на канадците, че не признавали чужди дипломи и/или опит?

BTW има две уточнения:

Кебек признава френски дипломи по стоматология и обратното.
Моята диплома от БГ е призната на всякъде в ЕС, а американската ми е призната в Канада, САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Япония. Мисля, че за един живот имам достатъчно избор и без да ми се смеят ;)
jovani

Мнение от jovani »

pumpy написа:
myhata II написа:В Европа ще ти се смеят че идеш от Канада бе Пумпи,ти сериозно ли си мислиш че някой ще ти обърне внимание в Франция или Германия с таз канадска диплома :lol:
Е да де, точно за това иде реч. Не разбирам какво им врънкате тогава на канадците, че не признавали чужди дипломи и/или опит?

BTW има две уточнения:

Кебек признава френски дипломи по стоматология и обратното.
Моята диплома от БГ е призната на всякъде в ЕС, а американската ми е призната в Канада, САЩ, Австралия, Нова Зеландия, Япония. Мисля, че за един живот имам достатъчно избор и без да ми се смеят ;)
Сори Пумпи - не се заяждам, обаче от всички тези възможни опции защо прецени че в НУТ е най-готино?
pumpy написа:Малък пример от онзи ден: В момента съм подал молба за лиценз в NWT. Изпратил съм си всички документи и спокойно си чакам.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
pumpy

Мнение от pumpy »

jovani написа: Сори Пумпи - не се заяждам, обаче от всички тези възможни опции защо прецени че в НУТ е най-готино?
pumpy написа:Малък пример от онзи ден: В момента съм подал молба за лиценз в NWT. Изпратил съм си всички документи и спокойно си чакам.
Защото съм станал малко мързелив напоследък. Да кажем, например, че предпочитам да работя 20 дни и после 2 месеца да си седя вкъщи и да си пия блъди мерито. Това добра причина ли е ?
jovani

Мнение от jovani »

pumpy написа:
jovani написа: Сори Пумпи - не се заяждам, обаче от всички тези възможни опции защо прецени че в НУТ е най-готино?
Защото съм станал малко мързелив напоследък. Да кажем, например, че предпочитам да работя 20 дни и после 2 месеца да си седя вкъщи и да си пия блъди мерито. Това добра причина ли е ?
Това е една добра причина според мен, драги ми Пумпи.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
apple

Мнение от apple »

roumensp написа:Разбиранията ти за столица са като на европеец (какъвто и си) и не са приложими за Северна Америка.
"Столицата" в Северна Америка е административен център, нищо повече. Обикновено някой по-малък град го правят столица, за да го съживят. Столиците тука НЕ са културни, икономически, развлекателни или туристически центрове (но Виктория не може да се оплаче от липса на туристи).

Столиците на най-близките до нас щати са точно такива - лично съм бил и в Олимпия (Вашингтон), и в Салем (Орегон) и повярвай ми, доста са по-зле Виктория. Биха могли да направят Сиатъл и Портланд столици, ама не са. Други примери: Сакраменто (Калифорния), Tallahassee (Флорида, не знам дори как се произнася), Спрингфилд (Илиноис), Олбъни (Ню Йорк) и още много ...

Би трябвало да ги проучиш тия неща, преди да решиш да ставаш "столичанка". :D
Какво да проуча точно? Че всеки си хвали стоката... Столичанка се нарекох сама и то иронично та оня монреалски присмехулник да не се кефи толкова... Виктория не е кой знае колко по-различна от останалите градове. И ако това е едно от най-хубавите места в Канада хич не ща да виждам най-лошите... А за туристите си много в заблуда - те само транзитират. Посещават е точната дума - да се помотаят няколко часа из града. Това и преди го коментирах. Нямат никаква съществен принос за раздвижване на алъш вериша, хотелиерството и ресторантьорството. Освен някоя и друга музейна такса да платят и да прилапат някой сладолед на кея щото те си имат осигурена храна на лайнера. И още нещо неприятно се случва и тук започва да се усеща осезаемо презаселването с китайци и корейци. Не че нещо, ама много подбиват пазара на труда, а като си стъпят на краката и почват шмекериите с укриване на данъци и неясен алъш вериш на ръба на закона дето се казва. Канада сама си го вкарва като сложиш и индийците, които са със същия манталитет и са доста многобройни тук. Разговор от тия дни: "Шефе с кого ще ме сложиш на смяна утре? Еми избери си имам индиец, китаец, арабин и негър... Е шефе няма ли някой бял бе... Е откъде да ти го изпиша... Няма..." Това между двама канадци... ;) Хареса ми! Оплакват се хората ама скоро бялото ще е дефицит на местна почва!
Аватар
drifter
Обратна връзка:

Мнение от drifter »

apple написа: Достатъчно ли е като аргументи, за да бъда разбрана?
Моята Виктория е различна от твоята Виктория :)
Но не споря, всеки вижда нещата през призмата на своите разбирания.
За мен Виктория е един изключително красив и интересен град. Който има път насам, не се колебайте, няма да съжалявате :)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
All we have to decide is what to do with the time that is given us.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Ха, темата продължава...

Мен често ме избива да снимам "грозното". Мога да пусна няколко снимки от блока дето сме живяли в София, мога да пусна и снимки от блока дето съм живял в Стара Загора на младини.
После ще ви питам, има ли поне един от вас дето тук да живее в нещо бегло доближаващо се до тия скръбни картинки.
Вярвам че няма!
Въобще има ли смисъл да ги пускам ?

Или по-скоро да пусна анкета - Коя от двете сгради изглежда по-добре:
1. Блока ми в България
2. Блока ми в Канада
:^)
Хората с къщи също може да гласуват а също и форумците в Англия, Германия, Хонг Конг и др. да заместят "Канада" в анкетата със съответната си страна на пребиваване.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
newlifeform

Мнение от newlifeform »

Уви оптикс има ...

Има и такива хора, има и такива Българи...
Уви видях ги с очите си, тук, в Торонто - в столицата :tmi: .

Живеят в родово общинния строй в нещо като гето, в Норт Йорк, джарат си по анцузи адидас, единствените магазини които знаят са прайс чопърс, долар стор и разни китайкси сергии дето дори не ги знам къде се намират. Речниковия им запас от думи на Английски е около 400, ама иначе са Канадци - от 5-6-7 години тук. Децата им спят на събрани от улицата матраци, ядат от събрани от улицата чинии и тн и тн ...
Чалгата кънти от коридорите, и боклуците летят през терасата... Чисти наши - Българи !

Просто представителната извадка от 'средно интелигентни хора' (която е силно занижена от един или два индивида като цяло, ако не бяха те, щеше да е над-средното интелигентни хора) в този форум е по-голяма и такива хора, от горепосочените, не пишат, нито четат тук.
Така че измет си има навсякъде, и ние не сме по-различни от пърдящите китайци, или смърдящите пакистанци. Нито пък от ужасно невъзпитаните Местни, които си ядат закуската във метрото и се оливат с "кафе".
apple

Мнение от apple »

optics написа:Ха, темата продължава...

Мен често ме избива да снимам "грозното". Мога да пусна няколко снимки от блока дето сме живяли в София, мога да пусна и снимки от блока дето съм живял в Стара Загора на младини.
После ще ви питам, има ли поне един от вас дето тук да живее в нещо бегло доближаващо се до тия скръбни картинки.
Вярвам че няма!
Въобще има ли смисъл да ги пускам ?

Или по-скоро да пусна анкета - Коя от двете сгради изглежда по-добре:
1. Блока ми в България
2. Блока ми в Канада
:^)
Хората с къщи също може да гласуват а също и форумците в Англия, Германия, Хонг Конг и др. да заместят "Канада" в анкетата със съответната си страна на пребиваване.
И всеки си е прав за себе си, защото моят блок в България определено изглежда и ми предоставя по-добри условия на живот от този, които обитавам тук. Да не говоря, че се намира в изцяло пешеходна зона, на метри от парк, което прави въздуха чист и свеж, а славеите ми пееха буквално под прозореца... Неприятни комшии - да, забавяне на подмяна на контейнерите с боклук да /но за щастие отдалечени от блока достатъчно и нито се усещаха, нито виждаха/ и бездомни песове да...Чудя се обаче, кое всъщност е по-добре да имаш добри условия у вас си или на улицата? Щото при мене така се получи... Всеки си знае откъде е тръгнал. Не бях нищо особено като стандарт на живот, но имах над 100 квадрата жилищна площ, тухла, хубав район, собствено, централна зона...какво повече. Сега ще тъпча гнилия мокет в "талашитките" и ще слушам гарги и гъски да ми грачат на събуждне... Разбира се олющените панелки от крайните квартали не съм ги забравила и знам как живеят хората там... Така че, който откъдето тръгнал от там мери - нормално... Но само като си представя, че има и хора, които идват от хубави китни балкански или морски градчета, в които си имат масивна, уютна къща с двор и приятна гледка и ми става жал за това, което ги очаква тук... А иначе и Drifter е прав ама наполовина аз не говоря за парковете, а за даунтаун и сътоянието му. Пред Парламента знаем, че се поддържа винаги нали това е лицето на Виктория... А народа пред Парламента е на големите празници, когато има заря...виж тогава се пълни няколко пъти в годината. Но концертите на площада, които ми бяха толкова симпатични хич, не се посещават... въпреки, че има доста приятни групи... и са и безплатни и пак няма мераклии и вас не ви виждам там ако става въпрос в уикендите. Не, че трябва, но като няма посещаемост обезсмисля труда на организаторите и музикалните групи и придава един старческо-инвалиден вид на градския културен живот... :( А грозотии и от тук наснимани мога да постна ама и аз не виждам смисъл пък и трябва специално да ги наснимам щото в колекцията имам само просяци...неприятни сгради и мръсотия избягвам да снимам, но виж лицата на "различните канадци" са добра възможност за качествена социална фотография...
Аватар
emilcho

Мнение от emilcho »

apple написа: И всеки си е прав за себе си, защото моят блок в България определено изглежда и ми предоставя по-добри условия на живот от този, които обитавам тук. Да не говоря, че се намира в изцяло пешеходна зона, на метри от парк, което прави въздуха чист и свеж, а славеите ми пееха буквално под прозореца... Неприятни комшии - да, забавяне на подмяна на контейнерите с боклук да /но за щастие отдалечени от блока достатъчно и нито се усещаха, нито виждаха/ и бездомни песове да...Чудя се обаче, кое всъщност е по-добре да имаш добри условия у вас си или на улицата? Щото при мене така се получи... Всеки си знае откъде е тръгнал. Не бях нищо особено като стандарт на живот, но имах над 100 квадрата жилищна площ, тухла, хубав район, собствено, централна зона...какво повече. Сега ще тъпча гнилия мокет в "талашитките" и ще слушам гарги и гъски да ми грачат на събуждне... Разбира се олющените панелки от крайните квартали не съм ги забравила и знам как живеят хората там... Така че, който откъдето тръгнал от там мери - нормално... Но само като си представя, че има и хора, които идват от хубави китни балкански или морски градчета, в които си имат масивна, уютна къща с двор и приятна гледка и ми става жал за това, което ги очаква тук...
Сигурно е така както го описваш, обаче искам да те попитам, даваш ли си сметка, че сравняваш качеството си на живот в България където си била квалифициран професионалист и собственик на жилище с качеството си на живот в Канада където си нископлатен, новопристигнал емигрант, наемател? Би ли сравнила как живее тук един работещ професионалист (с твоята професия например) спрямо един човек в България, който работи това, което работиш ти в момента? Наистина ли си очаквала, че няма да ти се наложи да минеш през месеци (години) на лишения и трудности преди качеството ти на живот да се повиши и да видиш истинските резултати от емиграцията?
"I am a very stable genius " - Powered by Donald Trump
"Donald Trump is a fucking moron " - Powered by Rex Tillerson
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

apple написа:... но виж лицата на "различните канадци" са добра възможност за качествена социална фотография...
Ако смяташ да се пробваш на това поприще, да ти дам няколко родни, български образеца за вдъхновение. Подбирам ти ги такива, защото се сещам че за тебе понятието "социален" задължително трябва да има негативна конотация. И не забравяй - за да е "качествена" фотографията трябва фотографа да умее да снима ;)

Изображение
Изображение
Изображение
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
newlifeform

Мнение от newlifeform »

" И не забравяй - за да е "качествена" фотографията трябва фотографа да умее да снима "

Unholy, ти май забравяш с кого говориш?!

Няма сфера в познатата ни вселена, по която Създанието да не е компетентно. Дори трябва да се засрамим всички ние тук, че не сме Българи досатъчно, като не сме толкова компетентни и анти на всичко и всички ...
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

UnHoly, ако тези снимки си ги правил ти, имаш една свалена шапка от мене!
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

valioiko, колкото и да ми се иска да са мои, не мога да си изкривя душата. Снимани са от приятел, който с това си вади хляба в България.
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

UnHoly,
тоя със сините очи ми заприлича на колегата на Пумпи,
Коцето, обаче на стари години ;-)
Иначе за шапката и аз свалям.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Публикувай отговор