DIFFICULT Case.........

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
ip89

DIFFICULT Case.........

Мнение от ip89 »

Здравейте на всички, бих искал да попитам дали има други такива случаи и какви са ми шансовете? Скоро четох във форума за повторни интервюта в Букурещ с цел доуточняване на информация което малко ме притесни. С жена ми подадохме документи за Quebec преди 4 месеца, в които не посочвам 6 години нелегален живот в щатите. И двамата сме на 27 години и точките които ни трябваха за селекцията ги събрахме, разбира се без да споменавам 6 те години нелегален престой. Искам да знам дали има вероятност и аз да стигна до това повторно интервю, където ще се разбере за нелегалният ми престой? И ако това стане дали някога ще имаме 2ри шанс за Canada? Благодаря предварително и успех на всички кандидати.
ip89 написа:Zdraveite na vsi4ki, bih iskal da popitam dali ima drugi takiva slu4ai i kakvi sa mi 6ansovete? Skoro 4etoh vuv foruma za povtorni interviuta v Bukurest s cel douto4nqvane na informaciq koeto malko me pritesni. S jena mi podadohme dokumenti za Quebec predi 4 meseca, v koito ne poso4vam 6 godini nelegalen jivot v 6tatite. I dvamata sme na 27 godini i to4kite koito ni trqbvaha za selekciqta gi subrahme, razbira se bez da spomenavam 6 te godini nelegalen prestoi. Iskam da znam dali ima veroqtnost i az da stigna do tova povtorno interviu, kudeto 6te se razbere za nelegalniqt mi prestoi? I ako tova stane dali nqkoga 6te imame 2ri 6ans za Canada? Blagodarq predvaritelno i uspeh na vsi4ki kandidati.
От модератора - моля, пишете на кирилица, следващото мнение на латиница ще бъде изтрито директно.
hrisa79

Re: DIFFICULT Case.........

Мнение от hrisa79 »

Според официалния сайт ,всеки може да бъде извикан на повторно интервю - било на лотариен принцип .Според мен няма как да Ви засекат ако никъде не сте подавали лична информация и документи .

Quality Assurance Program

Our quality assurance program randomly selects applications for a special review. If selected you will be asked to attend an interview with a Citizenship and Immigration official so that we can:

verify the documentation you submitted is accurate,
verify that your application has been completed properly.
Note: You will be notified in writing should your application be selected.

има го и другият момент,че във втория пакет документи ,които се подават вече в Сидни,Нова Скотия,се попълва декларация за това какво сте правили през последните 10години и не трябва да има пропуски м/у датите .
Много успех Ви пожелавам ....до тогава я камилата,я камиларя :rofl: ...постоянно се сменят изискванията ,така че докато Ви дойде реда....
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Хриса

Това , което го копираш тук няма нищо общо със процедурата за взимане на първоначалният PR Card, тези интервюта са вече на етап стъпил вече легален в Канада.

А относно въпроса на автора на темата, според мен 100% ще ви хванат ако сте го крили и най-вероятно ще ви откажат виза точно накрая на процедурата.
Имайте предвид , че емиграцията в Щатите и Канада са на един Компютър образно казано.
Предпочитам да съм честен в очакванията ми за вашата кандидатура, преди да сте се набили в по нататъшни разходи по нея.

Само за сравнение:
Мен ме викаха само , защото съм пропуснал да декларирам, че ми е била издадена студентска виза за Швейцария... сравнете моят пропуск с вашия
Manchester United Football Club
ip89

Мнение от ip89 »

Благодаря ти за отговора mufc, кажи ми какво мислиш за идеята ми, понеже ние подадохме документи точно преди новият закон за сертификати да влезе в сила, наи вероятно ще ни вьрнат кандидатурата понеже о6те не сме се сдобили с тях, и мисълта ми е ако попълним документите на ново и впи6ем този 6 годи6ен престои в 6татите дори и нелегален , поне няма да има лъжа а то4ките ние пак 6те си ги имаме. Какво мисли6 дали това 4е сум пребивавъл нелегално дори и вписано в документите пак 6те навреди? Мерси и се извинявам на оператора за латиницата.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Според мен вписването на нелегалният престой няма да навреди на кандидатурата ви.
Криенето на информация или вкарване на невярна информация прави проблемите.

Ако съм на ваше място бих изпратил по най бързия начин само листа където се попълва какво сте правили след навършване на пълнолетието, защото не се знае дали ще ви върнат документите или ще ги вкарат в тяхна база данни. А вкарат ли ги данните и в последствие ако се получи разминаване може да се очаква неприятен край.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

mufc написа:Ако съм на ваше място бих изпратил по най бързия начин само листа където се попълва какво сте правили след навършване на пълнолетието, защото не се знае дали ще ви върнат документите или ще ги вкарат в тяхна база данни.
Фен, останах с впечатлението, че ip89 е подал първият пакет с документи.

ip89, преди колко време бяхте в САЩ, и как така събирате точките?
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

martatabs написа: Фен, останах с впечатлението, че ip89 е подал първият пакет с документи.
Да и аз така го разбрах, затова му препоръчвам да изпрати отново само листа където се посочва какво е вършил след пълнолетието вече като го е попълнил с нещата както са си били... А , че вече може и да е късно за тази стъпка е друг въпрос...
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

При първият комплект с документи в Demande de certificat de sélection - Requérant principal, époux ou conjoint de fait (A-0520-AF) има въпрос 7. Indiquez les endroits où vous avez résidé au cours des dix dernières années, а това за което пишеш е във вторият комплект.
Освен това има и въпрос 9. Emploi(s) au cours des cinq dernières années, y compris le service militaire...така че незнам...!

Ако тези 6 години нелегален престой в САЩ са в рамките на тези 10 години, трябвало е да ги напишат, за това зададох по-горните въпроси.
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

И двамата пишат, че са на 27г, от там си правя извода, че със сигурност периода в, който са били нелегално влиза в последните 10 години.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

ip89 написа:кажи ми какво мислиш за идеята ми, понеже ние подадохме документи точно преди новият закон за сертификати да влезе в сила, наи вероятно ще ни вьрнат кандидатурата понеже о6те не сме се сдобили с тях, и мисълта ми е ако попълним документите на ново и впи6ем този 6 годи6ен престои в 6татите дори и нелегален , поне няма да има лъжа а то4ките ние пак 6те си ги имаме.
Сертификатите в случая са Ви най-малкият проблем, ако ги поискат ще ви осведомят.
Относно документите, вече сте ги попълнили и сте ги пратили, сами сте си вкарали автогол. Сядайте и пишете разяснително писмо в свободен текст, опишете всичко какво сте правели в САЩ, защо се е наложило да сте нелегални...абе всичко каквото се сетите...и накрая защо не сте го споменали в в документите, и се постарайте да сте убедителни. А, и се молете да ви уважат писмото.
ip89

Мнение от ip89 »

Мерси много за съветите, но най-вероятно 6те из4акаме да ни върнат документите, за да ги подадем наново с то4ната информация.
Аватар
Jidja

Мнение от Jidja »

ip89 Щом сте подали преди последните промени и имате всички подписи по документите и събирате необходимите точки на предварителен етап... по-скоро ще ви изискат сертификати за езиците, но според мен не трябва да седите и да чакате да ви върнат документите, нещо в което не може да сте сигурни, че ще се случи.

В новия пакет документи има един, който се попълва в случай на промяна... вижте го, попълнете го, прикрепете и едно обяснително писмо.

При подаване на документи до Сидни (да предположим, че си минавате интервюто успешно) ще трябва да декларирате над 6 месечен престой в страни извън България, както и вашата история 10г. назад или след навършени 18г. (образование + период, излизане извън Б-я - , цел ( екскурзия, стаж...), период-( дори и той да е 6 дни) и т.н. ) и ето тук няма как да не декларирате, че сте били 6г. в Щатите. И определено ще проверят какво сте правили там през тези 6 години, защото със сигурност екскурзия звучи неоправдано още на пръв поглед, освен ако не сте влезнали със сума, достатъчна за периода.

И ако ви извикат на второ интервю най-добре ще е информацията ви да се препокрива изцяло.
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

Jidja написа:В новия пакет документи има един, който се попълва в случай на промяна... вижте го, попълнете го, прикрепете и едно обяснително писмо.
Ами! Този формуляр се попълва при съвсем други обстоятелства, които са възникнали по време на кандидатурата....остава писмото, ама като чета по-горното от ip89, май ще чакат miracle.
bp_de

Мнение от bp_de »

ip89 В мига в които узнаят че си нарушил закона на която и да е стана - ще те резнат наи безцеремонно- гаранция ти давам.
Нелегалното оставане в УСА си е нарушаване на закона......
Прави си пас ,ако те засечат кофти ,но ако сам се издадеш- тогава пак е на 100% сигуро че няма да видиш Канада никога -по официален път де....
Аватар
Jidja

Мнение от Jidja »

martatabs - да, тяхната промяна, ако може така да се нарече не е сред описаните, но пък имаше графа друго, може да маркират друго и да прикачат и писмо.
Публикувай отговор