Курсове по френски език в Пловдив?
Курсове по френски език в Пловдив?
Разрових се в интернет и за Пловдив открих тези школи, предлагащи курсове по френски: Алфабет Център, Интер Алианс, Алианс Франсез, Френски езиков център. Имате ли впечатления от някои от тях? Или ако може да препоръчате други.
Вие къде учите френски в Пловдив?
ПП: Търсих с търсачката, но ми излязоха само теми за частни учители, като се споменават само две имена. Извинявам се, ако скоро е коментирана темата, а не съм я видяла.
Вие къде учите френски в Пловдив?
ПП: Търсих с търсачката, но ми излязоха само теми за частни учители, като се споменават само две имена. Извинявам се, ако скоро е коментирана темата, а не съм я видяла.
Re: Курсове по френски език в Пловдив?
Здравеи ,ами ние сме се насо4или към Алианса, кам средата на март 6те запо4ват нивата.Доколкото разбрах от мнения във форума, трябва да са наистина добри
6те се убедим сами скоро

За Пловдив истината е Алианс, но не защото преподавателите са факири, просто "квебекарите" гледат малко по-така на документ издаден от Алианс , освен това има спогодба, която се сътои в това, че ако изкараш три нива (независимо кои) парите ти могат да бъдат осребрени, след пристигане в Квебек.Преподавателите там са 3-4 на брой и както навсякъде някои от тях са по-ползотворни, други не чак толкова, но това е положението.....
27.05.2011 - Vienne
[quote="Ivo_wind"] освен това има спогодба, която се сътои в това, че ако изкараш три нива (независимо кои) парите ти могат да бъдат осребрени, след пристигане в Квебек
С малка,но съществена подробност: трябва да имаш сертификат за селекция първо,но това не ти го казват,иначе за Алианса ОК...
С малка,но съществена подробност: трябва да имаш сертификат за селекция първо,но това не ти го казват,иначе за Алианса ОК...
Гледайте само преподавател да не е Капка.
Според мен не става за преподавател и истински съжалявам децата в Руската...
Иначе други варианти няма, като изключим частен учител. Още нещо - Алианс дават удостоверение, не сертификат след нивото. То не дава точки и не върши абсолютно никаква работа за интервюто.
Между другото - обмислете и съботните курсове в ИЧС в София.
Иначе други варианти няма, като изключим частен учител. Още нещо - Алианс дават удостоверение, не сертификат след нивото. То не дава точки и не върши абсолютно никаква работа за интервюто.
Между другото - обмислете и съботните курсове в ИЧС в София.
-
[quote="MVM"]Гледайте само преподавател да не е Капка.
Мисля че това изказване е прекалено силно и явно проблема тук не е Капка. Аз карах две нива в Алианс и преподавател беше именно тя ( мн държах курса да се води от нея понеже е преподавала на сестра ми в Руската и знам че е много сериозен преподавател). Нямах проблем на интервюто.
Изборът е личен ,но ...съберете повече информация.Сигурна съм че и други хора ще дадат мнението си.
Мисля че това изказване е прекалено силно и явно проблема тук не е Капка. Аз карах две нива в Алианс и преподавател беше именно тя ( мн държах курса да се води от нея понеже е преподавала на сестра ми в Руската и знам че е много сериозен преподавател). Нямах проблем на интервюто.
Изборът е личен ,но ...съберете повече информация.Сигурна съм че и други хора ще дадат мнението си.
-
Изборът е личен ,но ...съберете повече информация.Сигурна съм че и други хора ще дадат мнението си.[/quote]
Подкрепям напълно! Според мен също в Алианса в момента Капка Тодорова е единствения преподавател, който може да ви научи да го проговорите този език. Тук не става въпрос само да научим граматиката, а да можем да го ползваме. А от лични наблюдения точно Капка е учителката, която постига това.
Изборът е личен ,но ...съберете повече информация.Сигурна съм че и други хора ще дадат мнението си.[/quote]

Подкрепям напълно! Според мен също в Алианса в момента Капка Тодорова е единствения преподавател, който може да ви научи да го проговорите този език. Тук не става въпрос само да научим граматиката, а да можем да го ползваме. А от лични наблюдения точно Капка е учителката, която постига това.
Изпратени/Получени в Монреал- 05.07.2012/09.07.2012
Категорично мога да заявя, че Капка е човека в Алианса, който много набляга на това курсистите да проговорят!!! Дано само в курса не се улучат разни дървени философи, които да подмятат разни безсмислени теми от ежедневието(нямащи нищо общо с учебния процес) , че тогава наистина се губи време.
27.05.2011 - Vienne
Да това е интересна информация, значи осребряват суми само за нива, които си записал и преминал след успешно интервю??? Не го знаех това ! Ако наистина е така, не им прави чест, че го премълчават!!!linkgal написа:С малка,но съществена подробност: трябва да имаш сертификат за селекция първо,но това не ти го казват,иначе за Алианса ОК...
27.05.2011 - Vienne
Това май вече не е приложимо, откакто от декември са въвели изискването нивата на езиците да се доказват с тестове.Ivo_wind написа:За Пловдив истината е Алианс, но не защото преподавателите са факири, просто "квебекарите" гледат малко по-така на документ издаден от Алианс , освен това има спогодба, която се сътои в това, че ако изкараш три нива (независимо кои) парите ти могат да бъдат осребрени, след пристигане в Квебек.Преподавателите там са 3-4 на брой и както навсякъде някои от тях са по-ползотворни, други не чак толкова, но това е положението.....
Нито 1 от школите не издава горните сертификати, а може само да подготвя за тях. Един вид няма абсолютно никакво значение дали сам ще учиш, или ще ходиш при най-скъпия учител, стига да се явиш на изпита и да покриеш нужното ниво.Proficiency in French and English
Effective December 6, 2011, all new skilled worker candidates (principal claimants and spouses) who wish to obtain points for their French proficiency must demonstrate this proficiency by enclosing with their immigration application the results of a French evaluation test issued by one of the two organizations recognized by the Ministère, specifically:
the Test d’évaluation du français adapté pour le Québec (TEFAQ) of the Chambre de commerce et d’industrie de Paris (CCIP);
the Test de connaissance du français pour le Québec (TCFQ) of the Centre international d’études pédagogiques (CIEP);
the Test d’évaluation du français (TEF) of the CCIP;
the Test de connaissance du français (TCF) of the CIEP;
the Diplôme d’études en langue française (DELF) of the CIEP;
the Diplôme approfondi de langue française (DALF) of the CIEP.
Това, че се изисква сертификат от положен изпит по френски не означава, че няма да се възстановят таксите по курсовете.
Този цитата е от ръководството "APPRENDRE LE QUÉBEC", което всеки запътил се към Квебек трябва да прочете.
Министерството на имиграцията и културните общности сключи споразумение с езиковите училища в чужбина, от които повечето са Алианс Франсез и френски институти. Тези училища разполагат с ресурс от материали отнасящи се до Квебек, някои от тях съставиха езиково програма адаптирана с хората, които се подготвят за Квебек. Споразуменията позволяват на MICC да ви предложат два курса на обучение: начален и среден. Ако следвате курс в партньорско учебно заведение, ако имате повече от 16 години, и ако имате „Сертификат за селекция за Квебек”, вашите такси за обучение биха могли да ви се върнат при вашето пристигане в Квебек. Това връщане на таксите, които могат да достигнат до C$1 500, е направено при определени условия и въз основа на представените доказателствени документи. Целият списък на партньорските учебни заведения на MICC и начините на връщане на таксите се намират в интернет сайта на MICC.Le MICC a conclu des ententes avec des écoles de langue à l’étranger dont plusieurs Alliances françaises et Instituts français. Ces écoles disposent d’un fonds documentaire sur le Québec et certaines d’entre elles ont élaboré des formations linguistiques adaptées aux personnes qui se destinent au Québec. Les ententes permettent au MICC de vous proposer deux niveaux de cours : débutant et intermédiaire. Si vous suivez des cours dans un établissement
partenaire, si vous avez plus de 16 ans et si vous détenez un CSQ, vos frais de scolarité pourraient vous être remboursés à votre arrivée au Québec. Ce remboursement, qui peut atteindre jusqu’à 1 500 dollars canadiens, est effectué à certaines conditions et sur présentation de pièces justificatives. La liste complète des établissements partenaires du MICC et les modalités de remboursement sont dans le site Internet du MICC.
Този цитата е от ръководството "APPRENDRE LE QUÉBEC", което всеки запътил се към Квебек трябва да прочете.
Ние започнахме ученето на френски с Интер Алианс, беше интензивен курс.
Може би придобихме някаква обща представа, повече не сме записвали там
Не мисля, че са най-добрият избор. Освен това нашата преподавателка беше набор 87, ние предпочитахме учител с голям опит. И в джобса доста често срещам обяви за работа за там и някак си е претупано всичко там.
Може би придобихме някаква обща представа, повече не сме записвали там
Не мисля, че са най-добрият избор. Освен това нашата преподавателка беше набор 87, ние предпочитахме учител с голям опит. И в джобса доста често срещам обяви за работа за там и някак си е претупано всичко там.
martatabs, в гайда пише точно това - за начално и средно ниво, че може да възстановят парите. Обаче в официалния сайт на MICC са уточнили http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... urses.html"martatabs написа:Това, че се изисква сертификат от положен изпит по френски не означава, че няма да се възстановят таксите по курсовете.
Министерството на имиграцията и културните общности сключи споразумение с езиковите училища в чужбина, от които повечето са Алианс Франсез и френски институти. Тези училища разполагат с ресурс от материали отнасящи се до Квебек, някои от тях съставиха езиково програма адаптирана с хората, които се подготвят за Квебек. Споразуменията позволяват на MICC да ви предложат два курса на обучение: начален и среден. Ако следвате курс в партньорско учебно заведение, ако имате повече от 16 години, и ако имате „Сертификат за селекция за Квебек”, вашите такси за обучение биха могли да ви се върнат при вашето пристигане в Квебек. Това връщане на таксите, които могат да достигнат до C$1 500, е направено при определени условия и въз основа на представените доказателствени документи. Целият списък на партньорските учебни заведения на MICC и начините на връщане на таксите се намират в интернет сайта на MICC.Le MICC a conclu des ententes avec des écoles de langue à l’étranger dont plusieurs Alliances françaises et Instituts français. Ces écoles disposent d’un fonds documentaire sur le Québec et certaines d’entre elles ont élaboré des formations linguistiques adaptées aux personnes qui se destinent au Québec. Les ententes permettent au MICC de vous proposer deux niveaux de cours : débutant et intermédiaire. Si vous suivez des cours dans un établissement
partenaire, si vous avez plus de 16 ans et si vous détenez un CSQ, vos frais de scolarité pourraient vous être remboursés à votre arrivée au Québec. Ce remboursement, qui peut atteindre jusqu’à 1 500 dollars canadiens, est effectué à certaines conditions et sur présentation de pièces justificatives. La liste complète des établissements partenaires du MICC et les modalités de remboursement sont dans le site Internet du MICC.
Накратко, за да ти възстановят таксите за курсовете по френски, трябва да притежаваш сертификат за селекция от Квебек преди започването на курса по френски, курсът да е воден от някой от партньорите на министерството, д а е след 22.10.2008 и да сте на поне 16 год.възраст при започването на курса. Всички тези изисквания са задължителни.*Conditions of eligibility for reimbursement
To be eligible for a reimbursement, you must:
Hold a Québec selection certificate (CSQ) before beginning the French course;
Have taken your course with a Ministère partner;
Have completed the course after October 22, 2008;
Be at least 16 years of age when the course began.
* All these conditions are mandatory.
На практика не е ли невъзможно да ти дадат сертификат, ако нямаш поне начално и средно ниво на френския

ПП: Извинявайте че давам линковете на английски, сигурно дразня

martatabs, мерси за инфото за гайда, свалих си го.
Аз ходя при Блага Димитрова на уроци.За мен си върши работата добре.Била е дълги години в Канада,но поради семейни причине се е върнала в България.
Здравейте! И аз ходя при г-жа Димитрова. Много съм доволна. Сега ми се изискват резултати от теста и се налага да променим тактиката ...
Продължителност на процедурата: 06.12.2011- 07.05.2014 год.