Забавяне на accusee -то

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
Аватар
Jidja

Re: Забавяне на accusee -то

Мнение от Jidja »

И ние писахме на Лиза 2 пъти през орпеделен период от време и нищо... само автоматичен отговор.
Joya

Мнение от Joya »

Здравейте, понеже виждам че се вълнувате, защо не ви отговарят, да ви кажа, аз какво знам. Един приятел който пусна документи ноември 2010, и няма покана, се опитваше дълго време да се свърже с Виена, и по мейл-а и по куриер. Накрая му отговориха, че до края на сесията нямало да отговарят на никакви писма. До колко е вярно не знам....но все пак е някакво обяснение на мълчанието.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
milly

Мнение от milly »

за коя сесия става въпрос, за интервюто в БГ март месец ли?
И на мен нещо такова ми се въртеше из главата... логично ми се струваше имиграционните да се концентрират върху предстоящите сесии, макар че сесии постоянно си има, ако не са в София, са в Киев, в Истанбул, Кишинев и т.н.
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Joya

Мнение от Joya »

Да за интервютата става въпрос. Проблема е че той трябваше да е поканен, а не е. Но нищо конкретно като отговор, само че бюрото във Виена, няма да отговаря на запитвания, до като не свърши сесията :(
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Аватар
Jidja

Мнение от Jidja »

Става все по-мътно :( Но да се надяваме, че изведнъж всичко ще се изясни :)
Вик

Мнение от Вик »

Jidja написа:Става все по-мътно :( Но да се надяваме, че изведнъж всичко ще се изясни :)
Бях се зарекъл да не пиша нищо песимистично , но определено тази служба си заслужава нещо повече
от една солидна ругатня. Поне да си бяха променили официалнят сайт - да знае човек на какво да се
надява. Човека ги чака от 2010 година, и дори няма кой да му даде някаква информация какво става
с молбата му. Е! Тук във форума много от "по-знаещите" ни съветват да си държим главата ниско долу,
защото така е редно , и защото така стават нещата. Проблема е не дали ще ни допусат и евентуално
приемат на прословутото интервю за селекция, а да ни ориентират поне малко, дали кандидатурите ни
се вписват в селекционната им процедура. Това което разбрах, е че на официалният сайт на Квебек не
може да се разчита. Не е сериозно отношението към хората, които имат интерес кам провинцията.
Поне да са честни и да кажат - става или не!
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

:y:
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
kamy

Мнение от kamy »

Моята версия - мълчат за да събират повече пари, хората продължават да пращат документи. Започнат ли да отказват или да обясняват колко години трае процедурата, може да откажат някого от кандидатстване и да се лишат от чека му. :!:
BibitaN

Мнение от BibitaN »

kamy написа:Моята версия - мълчат за да събират повече пари, хората продължават да пращат документи. Започнат ли да отказват или да обясняват колко години трае процедурата, може да откажат някого от кандидатстване и да се лишат от чека му. :!:
Aбсолютно е така!!!
Последно промяна от BibitaN на Пон Фев 13, 2012 2:57 am, променено общо 1 път.
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
BibitaN

Мнение от BibitaN »

kamy написа:Моята версия - мълчат за да събират повече пари, хората продължават да пращат документи. Започнат ли да отказват или да обясняват колко години трае процедурата, може да откажат някого от кандидатстване и да се лишат от чека му. :!:
Aбсолютно е така!!!
Само че това отношение е некоректно! Започваш с едни срокове, а в последствие може да се окаже, че може да минат и 4-г., докато ти завърши процедурата /както са обяснили на човек от нашата група/.
Ми тогава, като виждат, че не се справят с обема от работа, да си назначат още хора ако не могат да се справят. Мисля си, че е коректно да попитат всеки отделен кандидат какво решава /при удълж. на процедурата/ и ако се откаже, поне % от сумата да му бъде възстановена. Така излиза, че те при всякакви положения могат да си променят сроковете и таксите, а нас - кучета ни яли - стоиш и чакаш. Кой би се отказал от толкова пари и положени усилия?! На всичкото отгоре често не отговарят на мейли, сега пък не искали да бъдат обезпокоявани.
Не дават информация достатъчно съответно. Така човек чака, гадае и естествено се ядосва.
Все си мисля, че ни дължат малко повече уважение и по-добра комуникация по време на разл. етапи от процедурата. Дължат ни едно по-добро отношение и повече информация.

Като мине интервюто, пишете пак на Лиза, ако трябва по 2 пъти на седмица. Длъжни са да ни отговарят.
Последно промяна от BibitaN на Пон Фев 13, 2012 7:26 am, променено общо 1 път.
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

BibitaN написа:...като виждат, че не се справят с обема от работа, да си назначат още хора или ако не могат.
А като виждате тенденцията да намаляват притока на имигранти, как ви хрумна че имиграционните ще увеличават броя служители? :^)
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Аватар
momo4eto

Мнение от momo4eto »

Добър ден на всички кандидати! Не съм от най-активните във форума,но следя с голям интерес голяма част от темите и естествено пряко касаещите ме. Искам да пожелая успех на всички кандидати приключили успешно процедурата и стягащи куфарите, на всички очакващи заветното интервю и не на последно място всички като мен в началото. Последните няколко месеца нещата са с толкова въпросителни,че всеки талкува всичко по всякакъв начин,а тово е породено от липсата на информация. Някои казват: "ще се съобразявате,защото това са техните правила,а вие искате да живеета в тяхната държава". Други ще кажат: "те са длъжни да ни дават пълна и ясна информация". Истната както винаги е някъде по средата. Ще изкажа моето мнение и се надявам то да не бъде прието като начало на една неспирна "караница" във темата. Това просто са поредните мисли подкрепени с информация.
За мен цялата процедура свързана с емиграция в Канада (както федералната така и квебекярската) са една голяма инвестиция в хазната на Канадското правителство. Няколко стотин долърчета за разглеждане на документчета умножени по няколко милиона кандидата си е доста добра печалба. Какво получава насреща емигранта - В Квебек социални облаги,а при федералните нищо. Ако някои си направи труда да направи няколко груби сметки колко са кандидатите,които плащат наглед малки суми за кандидатура и броят на установилите се в Канада такива кандидати,ще разбере колко съм прав. Стъпвайки на тяхна територия влагането на пари в икономиката им продължава в пълна сила. Никои от нас не се е замислял толкова глобално относно тези програми за емиграция,а само от собствената си камбанария. Всеки се надява,че там ще бъде оценен и добре платен,не както в нашата мила държавица. Аз си мисля,че цената която плащаме за пореден път е голяма. Курсове за езици,сертификати,преводи,такси,нерви и време="нещо безценно". Сега някои си чиновник бил много зает и не ти обръща внимание,не ти дава лична информация,та ти си плащаш именно за тази инфо и то на него. Ти си неговият работодател. Сега въведоха задължителни сертификати за език. Отново плащаш на организация,а тази организация е създадена за обслужване именно на тези институции.
Предполагам доста съфорумци имат някакви контакти в Канада и биват информирани за ситуацията там. Аз също имам и мога да кажа,че икономически нещата не са розови и там,но в медиите никои няма да всява смут и кара именно бъдещите емигранти да се позамислят относно своята инвестиция. По думи на мойте познати канаците доста се "подиграват" с кризата в Европа вмомента и тази в Щатите преди години, а признаци за икономическа нестабилност има и там,но никои няма да признае това,дори и българите там. Убеден съм в това. Въпреки всичко аз също не съм се отказал от процедурата знаейки,че колкото и зле да е там все ще е по-добре от Бг.
Искам да кажа какво лично аз ще направя следващите седмици. Ще изчакам да приключат заветните интервюта в България и започвам с мейлите,обажданията към всички възможни бюра обслужваши нас българите. Пак казвам ние си плащаме за това. Когато плащаш за нещо, получаваш продукт насреща. Нашият продукт е личната информация. Аз съм европейски гражданин и преди всичко гражданин на света! Уважавам работата на чиновниците,но да ми вземат парите,да не получа нищо насреща и като типичен българин да се примиря и да си чакам няма как да стане. За мен митът за супер уредената Канада категорично е разбит. Единственото нещо,което ме крепи да продължа е, че там има закони, те се спазват и прилагат.
Мисля,че всеки, който прочете това ще разбере назряващото ми колебание. Мисля,че най-печеливши са кандидатите след 06.12.2011. Ако съм на тяхно място и имам мерак за Канада и естествено разполагам с време,просто ще уча езиците и ще следя нещата. В момента,когато нещата се раздвижат ще действам. Тези като мен с колебания - Европа също е добро място за живеене и възможности. При това вмомента за по-малко време и дори начални капиталовложения. Трудностите навсякъде за мен ще са от едно и също естество. Хубав и усмихнат ден на всички :P
Документи за Виена - 10.10.2011.
BibitaN

Мнение от BibitaN »

UnHoly написа:
BibitaN написа:...като виждат, че не се справят с обема от работа, да си назначат още хора или ако не могат.
А като виждате тенденцията да намаляват притока на имигранти, как ви хрумна че имиграционните ще увеличават броя служители? :^)
Ама те да си мислят дали да си наемат още хора или не. Важното е да обработват досиетата по-бързо.
Не е нормално да ти дръпнат парите и после с месеци да те забравят... дори и на мейли често не отговарят.
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
BibitaN

Мнение от BibitaN »

momo4eto написа: Искам да кажа какво лично аз ще направя следващите седмици. Ще изчакам да приключат заветните интервюта в България и започвам с мейлите,обажданията към всички възможни бюра обслужваши нас българите. Пак казвам ние си плащаме за това. Когато плащаш за нещо, получаваш продукт насреща. Нашият продукт е личната информация. Аз съм европейски гражданин и преди всичко гражданин на света! Уважавам работата на чиновниците,но да ми вземат парите,да не получа нищо насреща и като типичен българин да се примиря и да си чакам няма как да стане.
:y:
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

momo4eto написа:Сега някои си чиновник бил много зает и не ти обръща внимание,не ти дава лична информация,та ти си плащаш именно за тази инфо и то на него. Ти си неговият работодател.
Си, при положение че чиновникът е български. Понаучете малко за пътя на парите в държавата и не говорете високопарни глупости :D
momo4eto написа: Сега въведоха задължителни сертификати за език. Отново плащаш на организация,а тази организация е създадена за обслужване именно на тези институции.
А по този въпрос убедено обясняваш как не си наясно коя организация какво прави и защо :fubar:
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Заключено