Забавяне на accusee -то
Re: Забавяне на accusee -то
И ние писахме на Лиза 2 пъти през орпеделен период от време и нищо... само автоматичен отговор.
Здравейте, понеже виждам че се вълнувате, защо не ви отговарят, да ви кажа, аз какво знам. Един приятел който пусна документи ноември 2010, и няма покана, се опитваше дълго време да се свърже с Виена, и по мейл-а и по куриер. Накрая му отговориха, че до края на сесията нямало да отговарят на никакви писма. До колко е вярно не знам....но все пак е някакво обяснение на мълчанието.
"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
за коя сесия става въпрос, за интервюто в БГ март месец ли?
И на мен нещо такова ми се въртеше из главата... логично ми се струваше имиграционните да се концентрират върху предстоящите сесии, макар че сесии постоянно си има, ако не са в София, са в Киев, в Истанбул, Кишинев и т.н.
И на мен нещо такова ми се въртеше из главата... логично ми се струваше имиграционните да се концентрират върху предстоящите сесии, макар че сесии постоянно си има, ако не са в София, са в Киев, в Истанбул, Кишинев и т.н.
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Да за интервютата става въпрос. Проблема е че той трябваше да е поканен, а не е. Но нищо конкретно като отговор, само че бюрото във Виена, няма да отговаря на запитвания, до като не свърши сесията 

"Повечето истински провали се дължат на ограничения, които хората си поставят сами, в собствените си умове." Н.Х.
Става все по-мътно
Но да се надяваме, че изведнъж всичко ще се изясни 

Бях се зарекъл да не пиша нищо песимистично , но определено тази служба си заслужава нещо повечеJidja написа:Става все по-мътноНо да се надяваме, че изведнъж всичко ще се изясни
от една солидна ругатня. Поне да си бяха променили официалнят сайт - да знае човек на какво да се
надява. Човека ги чака от 2010 година, и дори няма кой да му даде някаква информация какво става
с молбата му. Е! Тук във форума много от "по-знаещите" ни съветват да си държим главата ниско долу,
защото така е редно , и защото така стават нещата. Проблема е не дали ще ни допусат и евентуално
приемат на прословутото интервю за селекция, а да ни ориентират поне малко, дали кандидатурите ни
се вписват в селекционната им процедура. Това което разбрах, е че на официалният сайт на Квебек не
може да се разчита. Не е сериозно отношението към хората, които имат интерес кам провинцията.
Поне да са честни и да кажат - става или не!

DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Моята версия - мълчат за да събират повече пари, хората продължават да пращат документи. Започнат ли да отказват или да обясняват колко години трае процедурата, може да откажат някого от кандидатстване и да се лишат от чека му. 

Aбсолютно е така!!!kamy написа:Моята версия - мълчат за да събират повече пари, хората продължават да пращат документи. Започнат ли да отказват или да обясняват колко години трае процедурата, може да откажат някого от кандидатстване и да се лишат от чека му.
Последно промяна от BibitaN на Пон Фев 13, 2012 2:57 am, променено общо 1 път.
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Aбсолютно е така!!!kamy написа:Моята версия - мълчат за да събират повече пари, хората продължават да пращат документи. Започнат ли да отказват или да обясняват колко години трае процедурата, може да откажат някого от кандидатстване и да се лишат от чека му.
Само че това отношение е некоректно! Започваш с едни срокове, а в последствие може да се окаже, че може да минат и 4-г., докато ти завърши процедурата /както са обяснили на човек от нашата група/.
Ми тогава, като виждат, че не се справят с обема от работа, да си назначат още хора ако не могат да се справят. Мисля си, че е коректно да попитат всеки отделен кандидат какво решава /при удълж. на процедурата/ и ако се откаже, поне % от сумата да му бъде възстановена. Така излиза, че те при всякакви положения могат да си променят сроковете и таксите, а нас - кучета ни яли - стоиш и чакаш. Кой би се отказал от толкова пари и положени усилия?! На всичкото отгоре често не отговарят на мейли, сега пък не искали да бъдат обезпокоявани.
Не дават информация достатъчно съответно. Така човек чака, гадае и естествено се ядосва.
Все си мисля, че ни дължат малко повече уважение и по-добра комуникация по време на разл. етапи от процедурата. Дължат ни едно по-добро отношение и повече информация.
Като мине интервюто, пишете пак на Лиза, ако трябва по 2 пъти на седмица. Длъжни са да ни отговарят.
Последно промяна от BibitaN на Пон Фев 13, 2012 7:26 am, променено общо 1 път.
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
- UnHoly
- Напуснал форума
А като виждате тенденцията да намаляват притока на имигранти, как ви хрумна че имиграционните ще увеличават броя служители?BibitaN написа:...като виждат, че не се справят с обема от работа, да си назначат още хора или ако не могат.

Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Добър ден на всички кандидати! Не съм от най-активните във форума,но следя с голям интерес голяма част от темите и естествено пряко касаещите ме. Искам да пожелая успех на всички кандидати приключили успешно процедурата и стягащи куфарите, на всички очакващи заветното интервю и не на последно място всички като мен в началото. Последните няколко месеца нещата са с толкова въпросителни,че всеки талкува всичко по всякакъв начин,а тово е породено от липсата на информация. Някои казват: "ще се съобразявате,защото това са техните правила,а вие искате да живеета в тяхната държава". Други ще кажат: "те са длъжни да ни дават пълна и ясна информация". Истната както винаги е някъде по средата. Ще изкажа моето мнение и се надявам то да не бъде прието като начало на една неспирна "караница" във темата. Това просто са поредните мисли подкрепени с информация.
За мен цялата процедура свързана с емиграция в Канада (както федералната така и квебекярската) са една голяма инвестиция в хазната на Канадското правителство. Няколко стотин долърчета за разглеждане на документчета умножени по няколко милиона кандидата си е доста добра печалба. Какво получава насреща емигранта - В Квебек социални облаги,а при федералните нищо. Ако някои си направи труда да направи няколко груби сметки колко са кандидатите,които плащат наглед малки суми за кандидатура и броят на установилите се в Канада такива кандидати,ще разбере колко съм прав. Стъпвайки на тяхна територия влагането на пари в икономиката им продължава в пълна сила. Никои от нас не се е замислял толкова глобално относно тези програми за емиграция,а само от собствената си камбанария. Всеки се надява,че там ще бъде оценен и добре платен,не както в нашата мила държавица. Аз си мисля,че цената която плащаме за пореден път е голяма. Курсове за езици,сертификати,преводи,такси,нерви и време="нещо безценно". Сега някои си чиновник бил много зает и не ти обръща внимание,не ти дава лична информация,та ти си плащаш именно за тази инфо и то на него. Ти си неговият работодател. Сега въведоха задължителни сертификати за език. Отново плащаш на организация,а тази организация е създадена за обслужване именно на тези институции.
Предполагам доста съфорумци имат някакви контакти в Канада и биват информирани за ситуацията там. Аз също имам и мога да кажа,че икономически нещата не са розови и там,но в медиите никои няма да всява смут и кара именно бъдещите емигранти да се позамислят относно своята инвестиция. По думи на мойте познати канаците доста се "подиграват" с кризата в Европа вмомента и тази в Щатите преди години, а признаци за икономическа нестабилност има и там,но никои няма да признае това,дори и българите там. Убеден съм в това. Въпреки всичко аз също не съм се отказал от процедурата знаейки,че колкото и зле да е там все ще е по-добре от Бг.
Искам да кажа какво лично аз ще направя следващите седмици. Ще изчакам да приключат заветните интервюта в България и започвам с мейлите,обажданията към всички възможни бюра обслужваши нас българите. Пак казвам ние си плащаме за това. Когато плащаш за нещо, получаваш продукт насреща. Нашият продукт е личната информация. Аз съм европейски гражданин и преди всичко гражданин на света! Уважавам работата на чиновниците,но да ми вземат парите,да не получа нищо насреща и като типичен българин да се примиря и да си чакам няма как да стане. За мен митът за супер уредената Канада категорично е разбит. Единственото нещо,което ме крепи да продължа е, че там има закони, те се спазват и прилагат.
Мисля,че всеки, който прочете това ще разбере назряващото ми колебание. Мисля,че най-печеливши са кандидатите след 06.12.2011. Ако съм на тяхно място и имам мерак за Канада и естествено разполагам с време,просто ще уча езиците и ще следя нещата. В момента,когато нещата се раздвижат ще действам. Тези като мен с колебания - Европа също е добро място за живеене и възможности. При това вмомента за по-малко време и дори начални капиталовложения. Трудностите навсякъде за мен ще са от едно и също естество. Хубав и усмихнат ден на всички
За мен цялата процедура свързана с емиграция в Канада (както федералната така и квебекярската) са една голяма инвестиция в хазната на Канадското правителство. Няколко стотин долърчета за разглеждане на документчета умножени по няколко милиона кандидата си е доста добра печалба. Какво получава насреща емигранта - В Квебек социални облаги,а при федералните нищо. Ако някои си направи труда да направи няколко груби сметки колко са кандидатите,които плащат наглед малки суми за кандидатура и броят на установилите се в Канада такива кандидати,ще разбере колко съм прав. Стъпвайки на тяхна територия влагането на пари в икономиката им продължава в пълна сила. Никои от нас не се е замислял толкова глобално относно тези програми за емиграция,а само от собствената си камбанария. Всеки се надява,че там ще бъде оценен и добре платен,не както в нашата мила държавица. Аз си мисля,че цената която плащаме за пореден път е голяма. Курсове за езици,сертификати,преводи,такси,нерви и време="нещо безценно". Сега някои си чиновник бил много зает и не ти обръща внимание,не ти дава лична информация,та ти си плащаш именно за тази инфо и то на него. Ти си неговият работодател. Сега въведоха задължителни сертификати за език. Отново плащаш на организация,а тази организация е създадена за обслужване именно на тези институции.
Предполагам доста съфорумци имат някакви контакти в Канада и биват информирани за ситуацията там. Аз също имам и мога да кажа,че икономически нещата не са розови и там,но в медиите никои няма да всява смут и кара именно бъдещите емигранти да се позамислят относно своята инвестиция. По думи на мойте познати канаците доста се "подиграват" с кризата в Европа вмомента и тази в Щатите преди години, а признаци за икономическа нестабилност има и там,но никои няма да признае това,дори и българите там. Убеден съм в това. Въпреки всичко аз също не съм се отказал от процедурата знаейки,че колкото и зле да е там все ще е по-добре от Бг.
Искам да кажа какво лично аз ще направя следващите седмици. Ще изчакам да приключат заветните интервюта в България и започвам с мейлите,обажданията към всички възможни бюра обслужваши нас българите. Пак казвам ние си плащаме за това. Когато плащаш за нещо, получаваш продукт насреща. Нашият продукт е личната информация. Аз съм европейски гражданин и преди всичко гражданин на света! Уважавам работата на чиновниците,но да ми вземат парите,да не получа нищо насреща и като типичен българин да се примиря и да си чакам няма как да стане. За мен митът за супер уредената Канада категорично е разбит. Единственото нещо,което ме крепи да продължа е, че там има закони, те се спазват и прилагат.
Мисля,че всеки, който прочете това ще разбере назряващото ми колебание. Мисля,че най-печеливши са кандидатите след 06.12.2011. Ако съм на тяхно място и имам мерак за Канада и естествено разполагам с време,просто ще уча езиците и ще следя нещата. В момента,когато нещата се раздвижат ще действам. Тези като мен с колебания - Европа също е добро място за живеене и възможности. При това вмомента за по-малко време и дори начални капиталовложения. Трудностите навсякъде за мен ще са от едно и също естество. Хубав и усмихнат ден на всички

Документи за Виена - 10.10.2011.
Ама те да си мислят дали да си наемат още хора или не. Важното е да обработват досиетата по-бързо.UnHoly написа:А като виждате тенденцията да намаляват притока на имигранти, как ви хрумна че имиграционните ще увеличават броя служители?BibitaN написа:...като виждат, че не се справят с обема от работа, да си назначат още хора или ако не могат.
Не е нормално да ти дръпнат парите и после с месеци да те забравят... дори и на мейли често не отговарят.
Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
momo4eto написа: Искам да кажа какво лично аз ще направя следващите седмици. Ще изчакам да приключат заветните интервюта в България и започвам с мейлите,обажданията към всички възможни бюра обслужваши нас българите. Пак казвам ние си плащаме за това. Когато плащаш за нещо, получаваш продукт насреща. Нашият продукт е личната информация. Аз съм европейски гражданин и преди всичко гражданин на света! Уважавам работата на чиновниците,но да ми вземат парите,да не получа нищо насреща и като типичен българин да се примиря и да си чакам няма как да стане.

Док. Виена - 6.8.2010
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
Интервю - 10.3.2011
Док. Букурещ - 5.2011
Баркодове - 6.2011
Мед. форм. - 28.11.2011
Мед. изсл. - 9.12.2011
OK мед. - 29.12.2011
ВИЗИ - 11.10.2012
- UnHoly
- Напуснал форума
Си, при положение че чиновникът е български. Понаучете малко за пътя на парите в държавата и не говорете високопарни глупостиmomo4eto написа:Сега някои си чиновник бил много зает и не ти обръща внимание,не ти дава лична информация,та ти си плащаш именно за тази инфо и то на него. Ти си неговият работодател.

А по този въпрос убедено обясняваш как не си наясно коя организация какво прави и защоmomo4eto написа: Сега въведоха задължителни сертификати за език. Отново плащаш на организация,а тази организация е създадена за обслужване именно на тези институции.

Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.