Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
myhata II

Re: Айде Бойко,кога ще си одиш най накрая

Мнение от myhata II »

grozdan написа:
budtel написа:Ами то тогава излиза, че народите на останлите православни държави също са си виновни за мизерията. С какво са по различни от народа на полша или чехия. Дори пак пак са славяни. Имам предвид Украйна, Беларус.
Можеш ли да дадеш логично обяснение на твоята теория за виновните и калпави народи.
Основната разлика между Полша и Чехия vs Украйна и Беларус е, че едните граничат с Германия, а другите с Русия. Къде са били в развитието си първите и вторите преди Втората Световна? Кои държави бяха най-богати в Източния блок?
Всичко опира до манталитет в крайна сметка!
Айде да пляснем Гроздана с въпрос
Коя от всичките тея изброените отгоре включително Б-я е била най добре икономически и имала силна парична единица преди 1944 година ? ;)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
grozdan

Мнение от grozdan »

myhata II написа:
grozdan написа:
budtel написа:Ами то тогава излиза, че народите на останлите православни държави също са си виновни за мизерията. С какво са по различни от народа на полша или чехия. Дори пак пак са славяни. Имам предвид Украйна, Беларус.
Можеш ли да дадеш логично обяснение на твоята теория за виновните и калпави народи.
Основната разлика между Полша и Чехия vs Украйна и Беларус е, че едните граничат с Германия, а другите с Русия. Къде са били в развитието си първите и вторите преди Втората Световна? Кои държави бяха най-богати в Източния блок?
Всичко опира до манталитет в крайна сметка!
Айде да пляснем Гроздана с въпрос
Коя от всичките тея изброените отгоре включително Б-я е била най добре икономически и имала силна парична единица преди 1944 година ? ;)
Според мен е Чехословакия, ама съм сигурен, че твоето мнение е различно ;)
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

http://www.youtube.com/watch?v=9drMeacci2M - относно едно отвлечено и убито момиче!

Ето го Бойко - олицетворение на държавата и народа ни!
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
budtel

Мнение от budtel »

Айде, valioiko пак започва. Намери логични доводи да защитиш твърдението си, че народът ни е виновен и прост.
А ето доказателство, че българският народ не спи и в България има вече функциониращо гражданско общество.

http://dnes.dir.bg/news/protest-shistov ... 08147?nt=4"

Пак повтарям, че Боко беше лансиран от медиите. А както знаем медиите се управляват от чужденци. Ето защо сега Боко се отблагодарява на своите покровители.
Май пак ще трябва да обяснявам какво се случи. Иван Костов дойде на власт след като беше свалено правителството на Жан Виденов, който защитаваше българските интереси и затова не беше угоден на Запада и САЩ. Затова те му скроиха шапката и чрез финансово-политически машинации направиха хиперинфлацията. Между другото наскоро САЩ направиха нещо подобно с Иран, като в резултат това валутата на Иран започна да се обезценява.
Кой е Костов? Всички знаем, че Костов е от ромски произход. И това го казвам не, защото съм расист или нещо подобно, а просто за да стане ясно, че такъв човек не може да милее за България и за нейния народ, който в голямата си част е съставен от български етнос. Ето, че Костов съвсем наскоро внесе в парламента предложение да се осъди възродителния процес. Само, че той не каза, защо имаше възродителен процес. Възродителният процес беше в отговор на няколко терористинчи акта направени в България от нелегална турска организация. Имаше и жертви - жени и деца.
Кой е Сегей? Кой е Царя? Кой е Ахмед Доган?
За кой да гласува народа? Има ли избор?
Може би за Волен Сидеров, който ако дойде на власт, ще преизвика гражданска война?
Не е виновен българския народ. Просто политиката с България в момента е такава.
Ако западните сили искат да има силна България, ще го постигнат много лесно. Просто ще пуснат свойте добре отработени механизми и ще оставят кадърните политици да дойдат на власт. В момента те правят точно обратното.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Една неистина като бъде повторена хиляди пъти, току виж се превърнала в истина! :lol:
Не знам защо си мисля, че нивото на този Форум е над средното, така че няма кой да ти се върже!
Само преди няколко години пак тук ни убеждаваха колко велик бил Бойко.Айде, сега пък изведнъж се оказа, че е лансиран от Запада.Що ли си губя времето да те чета? :x
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Buditel Комунист си каквото и да кажеш.
Няма такова нещо като добре обработени западни принципи които може да се пускат и всичко заспива.
Икономиката не е проста математика, по скоро философия, и тази философия не работи в всички страни еднакво понеже населенията на отделните страни не са с еднакви разбирания.
И да пренапишем американската конституция пак ще сме в сьщите лайна.
Затова и го имаме този идиот, заради бьлгарите самите.

И като ги рьсиш тия с Иран поне се запознай по-добре сьс ситуацията
budtel

Мнение от budtel »

Mr.D, кажи тогава каква е разликата между народите на православните славяни (България, Украйна, Беларус, Сърбия) и католическите славяни (Полша, Чехия, Словакия). Сигурно едните са по-тъпи от другите.
Ето и за валутата на Иран:
http://novini.dir.bg/news.php?id=10222312"

А след като ти си на ясно с Иран, кажи какъв режим има там. Защо Иран не са съюзници със Саудитска Арабия след като и двете държави спазват Шириата. Кажи защо САЩ е сюзник със Саудитска Арабия и Турция.
Също така не съм комунист, но ти наричаш такъв всеки човек, който има критики към прехода в България. Даже бях пуснал една статия за този феномен.
Но не ти се сърдя. :)
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

budtel написа: ... доказателство, че българският народ не спи и в България има вече функциониращо гражданско общество.

http://dnes.dir.bg/news/protest-shistov ... 08147?nt=4"
Какво гражданско общество ще ми прокламираш и ти с тия има-няма 3000 души в цялата страна, събрани в ПОЧИВЕН ден? Доскоро за провала на всякакви протестни действие се сочеше именно факта, че били организирани в работни дни, следователно заетите хора били затруднени да присъстват и да заявят позицията си (ако имат такава), ама това мега-мащабно присъствие ме оставя с много горчиви думи в устата. Ще ги спестя този път!
Всеки може да умре, но не всеки може да роди. Най-добрите остават неродени.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

buditel Не ги говори толкова много тия шии и суни араби ако не ги разбираш а само си на гугьл.Един такьв ми беше шеф 4 години сириец от Кувейт.
На Иран Евро Сьюза сьщо им сложи ембарго ако не знаеш, но вестничетата дето ми ги пускаш не го споменават.
И щом руснака комунист Жан го даваш за пример на голям политик си комунист.
budtel

Мнение от budtel »

Хората и така не са малко, но в действителност са били много повече. Dir.bg е написала по-малко хора. Интересно е, че за коментари по тази новина са допуснати само регистрирани. По принцип регистрацията там не е задължителна.
На протестите за Натура 2000 се събирахме не повече от 500 души в София. Очевидно с всяка изминала година протестиращите в България се увеличат.
И това не е случайно. Изграждането на едно гражданско общество отнема време. Нужно е да се създатат организации, идеи, начини за финансиране.
Няма как България да се сравнява с Франция и Гърция, където гражданските общества имат дългогодишни традиции, а и финансите са многократно по-голями.
Също така гражданската активност не е само протеста. Има подписки, лобиране и др.
Между гругото, доколкото разбрах протеста е подкрепен от всички голями български общности в чужбина, включително и от българите в Чикаго.

P.S. Mr.D, аз имам близък съсед евреин и колега от сирия. Разговарял съм и с руснаци, мароканци, алжирци, палестинци, афганистанци и мн. др.
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

Душичка неосведомена... Лобирането не е дейност, свързана с гражданските движения а с така ненавижданите от тебе капиталистически формации и с опитите им да прокарат интересите си на възможно по-високо ниво в законодателната власт :rofl: На какъв език да ти го обясня, че да ме разбереш?
budtel

Мнение от budtel »

A това в България какво е? Сигурно комунизъм. :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
budtel

Мнение от budtel »

Ето какво е лобиране:

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9B%D0% ... 1%8A%D0%BC"

Съвременното лобиране може да се разглежда и като комуникативна връзка, при която гражданските, частните или групови интереси се представят пред съответното ниво от държавното управление и се опитват да окажат влияние върху процеса на взимане на политически решения.
Аватар
UnHoly
Напуснал форума

Мнение от UnHoly »

budtel написа:Ето какво е лобиране:
...комуникативна връзка, при която гражданските, частните или групови интереси се представят ...
А като не го правят най-вече, де го лобирането? Виж, ти си ми ясен! Обикновено говориш за неща, от които нямаш и най-бегла представа, и към които нямаш никакъв интерес. Като доказателство (ти много я обичаш тая думичка) приеми наблюдението ми, че скачаш от една тема на друга по най-произволен начин, без да си направиш труда да прочетеш чуждите мения в отговор на твоето. Също така държиш да преповтаряш навсякъде 3-4 неща, назубрени наизуст от произволно избран брой на в. Атака и няколко също толкоз стойностни блога на български. В добавка, няколко наблюдения върху мнението ми каква повърхностна личност представляваш - величаеш се от мисълта, че си патриот, и че поради това се намираш нейде на по-извисено място от другите. Отново повтаряш грешката да не четеш кой какво ти отговаря.
И недей да ми копи-пействаш зле преведеното обяснение на български от уикипедия какво е лобизъм и лобиране, защото и така съм си наясно! Между другото, ти направи ли дарение на Уикипедия тази година? Виждам, често им ползваш услугите...
budtel

Мнение от budtel »

UnHoly, ти с този тон не изглеждаш убедителен. Просто показваш, че си некомпетентен по много въпроси.
Аз не обиждам никого за разлика от тебе и някои други. Оттук нататък с теб няма какво повече да си кажа.
Публикувай отговор