Здравейте,
имам няколко въпроса относно спонсорирането на съпруга и дете, ще съм благодарен ако някой минал процедурата или знаещ ми помогне.
Значи ситуацията е: имам малко дете (2месеца) и приятелка (в България), за която ще се оженя преди да пусна документите за спонсориране.
1-ви въпрос - колко време отнемат медицинските изследвания в мед.център "Вита" , какви документи са нужни за там и на бебето правят ли му се медицински прегледи?
2-ри въпрос - от медицински център "Вита" ли ми дават резултатите от изследванията или ги изпращат.... как стоят нещата?
Мисля да сключа брак в България, за да спонсорирам жена ми и детето, да взема всички необходими документи и да ги пусна от Канада.
3-ти въпрос - кой в Бг може да ми преведе документите съгласно изискванията?
Благодаря Ви предварително!
Помощ относно спонсориране на съпруга и дете..
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Помощ относно спонсориране на съпруга и дете..
Първо кажи в кой български град са.
После отивай на раздел Family sponsorship, попълвай формулярите и пращай!
Като дойде време за медицински, те ще те пратят във Вита.
После отивай на раздел Family sponsorship, попълвай формулярите и пращай!
Като дойде време за медицински, те ще те пратят във Вита.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
За да ти се даде адекватен съвет за твоята ситуация, трябва да кажеш в каква ситуация си... Т.е. ти в БГ или в Канада се намираш? Ако си в Канада, по каква програма си и с какъв статут? Ако си в БГ - по коя програма смяташ да кандидатстваш ... Иначе в отговор на поне част от въпросите ти:
1. Ето последното описано за прегледите от съфорумец преди няколко дни (иначе като разровиш с търсачката сигурно ще намериш и още описания за прегледа)
1. Ето последното описано за прегледите от съфорумец преди няколко дни (иначе като разровиш с търсачката сигурно ще намериш и още описания за прегледа)
Успех!Обещахме да разкажем за медицинските прегледи. Единствена възможност беше болница "Вита", защото другият медицински център е в ремонт. Трябваше да минем през 3 кабинета. 1. Лаборатория, 2 Рентген и 3. Вътрешни болести. В лабораторията давахме кръв и урина. Като кръвта се изследва само за ХИВ и Сифилис. В рентгена ни направиха по една снимка. Бяха с добро качество и не откриха смущаващи неща. В кабинета по вътрешни болести ни зададоха няколко въпроса, прослушваха ни, претеглиха и ни премериха кръвното. За тези, които имат деца, да знаят, че на тях не им взимат кръв, урина и не им правят рентгенова снимка. Т.е направо в кабинет 3. Общо взето това беше всичко.
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Статута ми е PR. В момента съм в бг, но мисля януари 2012 след като събера необходимите документи да се върна в Канада и да ги пусна от там. Искам да пусна всичките документи за СПОНСОРИРАНЕ заедно от Канада. Четох, че съгласно новите промени - медицинските могат да се пратят в началото с цел да се намали срокът на процедурата.
Просто питам някой ако знае - колко време отнемат медицинските (да станат готови) в мед.център "Вита", на бебето също ли трябва да му се правят медицински (на 2месеца е), относно другите документи които трябва да се представят като свидетелство за съдимост например ок за майката разбирам, но няма да се учудя ако искат такъв документ и за малкото (колкото и налудничаво да звучи). Моля ако някой е минал през това или е по-запознат да помогне.
Просто питам някой ако знае - колко време отнемат медицинските (да станат готови) в мед.център "Вита", на бебето също ли трябва да му се правят медицински (на 2месеца е), относно другите документи които трябва да се представят като свидетелство за съдимост например ок за майката разбирам, но няма да се учудя ако искат такъв документ и за малкото (колкото и налудничаво да звучи). Моля ако някой е минал през това или е по-запознат да помогне.
Здравейте! Да трябва да си платите за мед. и на бебето макар, че на него нищо няма да му правят.Формите за мед. можете да си ги изтеглите от сайта и след това да се обадите на МОМ да ви запазят час за Вита.Медецинските от болницата се изпращат дерекно в Букорещ не ви ги дават на вас.Ако съпругата ви е била извън БГ.повече от 6 месеца ще искат свидетелство за съдимост и от тази страна.Документите не трябва да са легалезирани само преведени с печат от заклет преводач.
Дано да не ми е остаряла много информацията, но доколкото си спомням медициските стават за ден, стига да няма някакви непредвидени проблеми, като те имат грижата да изпратят медицинските директно. (Това беше изискване на канадските власти, с цел да се намали риска от фалшифициране на документите.)ikovach написа:Здравейте,
имам няколко въпроса относно спонсорирането на съпруга и дете, ще съм благодарен ако някой минал процедурата или знаещ ми помогне.
Значи ситуацията е: имам малко дете (2месеца) и приятелка (в България), за която ще се оженя преди да пусна документите за спонсориране.
1-ви въпрос - колко време отнемат медицинските изследвания в мед.център "Вита" , какви документи са нужни за там и на бебето правят ли му се медицински прегледи?
2-ри въпрос - от медицински център "Вита" ли ми дават резултатите от изследванията или ги изпращат.... как стоят нещата?
Мисля да сключа брак в България, за да спонсорирам жена ми и детето, да взема всички необходими документи и да ги пусна от Канада.
3-ти въпрос - кой в Бг може да ми преведе документите съгласно изискванията?
Благодаря Ви предварително!
Така или иначе трябва да се обадиш в клиниката за да си запазите ден и час за прегледа - използвай случая за да ги питаш какви документи да носите и как се процедира с бебето, като също не пропускай да им обясниш че е за програмата за спонсориране.
По отношение на самото спосорирането - ако си в момента в България, сигурен ли си че покриваш изискванията да бъдеш спонсор?
Всеки заклет преводач който може да подпише и подпечата превода ще ти свърши работа.
Be yourself - no one else is more qualified.
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Благодаря Ви за съветите, надявам се да няма проблеми
))