интересуват ме мнения за тази професия,
училища,цени на обучението и заплатите
Мерси предварително

ablood написа:И не забравяй да се консултира6 с жена си. Може да не е съгласна да кисне сама у дома по4ти всяка ве4ер, докато ти върти6 геврека и кисме6 по ТИРаджийските барове.
Аз по този повед бих разказал една случка: Преди много години в София, познавах една кифла, която живееше с един международен шофьор - момчето си неше вкъщи няколко дни в месеца. Та въпросната кифла, не само, че му живееше в жилището, харчеше му парите, изчука цяла София в леглото му, а ми и мрънкаше когато той си беше вкъщи, защото й цапал и разбърквал реда вкъщата.ablood написа:И не забравяй да се консултира6 с жена си. Може да не е съгласна да кисне сама у дома по4ти всяка ве4ер, докато ти върти6 геврека и кисме6 по ТИРаджийските барове.
Радвам се че има хора като АСЕR които дават повече ясота по дадени теми и помагат в случая, а не да..........ACER написа:да шофьори се търсят много,но започна да не се плаща добре за локал (в града и околностите)дават между 17-20$/ч ....но за сметка на това се правят доста часове и в краина сметка се изкарват нелоши пари.за дългите курсове се плаща на миля около 0.40 цента и се кара здраво и практически не се прибираш в къщи.......преценяваи сам.ако си семеен е кофти.....и питаи жената....не се майтапа въобще....успех.
ПС за повече инфо на лични
ЕвалаJoroF написа:Виждам че се споменава моя ник.Да аз карах камион в Онтарио през 2007 за около година ,имах кофти кьсмет да започна точно когато нещата започнаха да трьгват надоло.Това е работа в която има голямо текучество ,опасна ,нервна ,и когато караш си почиваш ,друго са разправиите с склададжии,брокери ,полиция ,митници.шофьори наистина се тьрсят ,особено ако се навият за по малко пари.Книжката от бгто никои не ебава ,трябва тук намясто да се изкара ,и тук има различни начини,ако си карал и си в час ,само малко практика и си на изпит . Другото е училище ,и как си требе ,м9оже да не си карал вьобще подготвяш се ,взимаш книжка и продьлжаваш да се учиш на пьтя ,аз така се учих в движение .всеки си избира сам .
Сега всеки пита за парите ,аз не сьм карал локал или градско или в Канада само.Само на дьлги дистанции Торонто-Далас-Ларедо,Торонто-Сиатьл и малко по на юг,а два пьти Торонто-Ларедо-Сиатьл-Ванкувар-Торонто,14 дена на пьтя.
всичко зависи от копмпанията и как се намери работа ,при голяма компания има постояна и по регулирана работа ,ама плащат по малко.аз с партниор сме карали за 0.45 цента на миля ,ама да не мислите че по километрите на камиона се плаща неееееееееееееееееее,има програма по която се изчислява маршута ,ама обьркал си се или е трябвало да заобикаляш или ти сиси направил кофти маршута ,никои не го ебе .
По горе беше казано че се правят повече часове ,така е .Шофьорите изкарват относително повече защото работят ,много повече ,ако се кара по правилата ,много няма да се изкара и се почва с "гимнастиките" с лог бука ,демек откровено надписване в часовете в Сащ -11 часа,в Канада 13 часа ,ако е тим няма проблеми,ама за сам шофьор става по добьр в сметките от випускник златен медалис на математическа гимназия.
За мен не правиш ли по 900-1100км за 11 часа ,фаида нема ,по добре в манифактурата
и сега как ограничина скороста на камионите на 105км/ч /62мили/ч/ не знам кка ще стане
За мен това не е начин да се подобри безопасноста на пьтя ,ама никои не ме пита ,и това от Кебека тьгна .
И стакьв камион като отидеш в Тексас кьде ограничението е 75мили /ч 120км/ч и сите те пцуват кьде се влачиш ,наум де щото са културни.
А за жената не знам ,аз такива проблеми нямах.