Забавяне на accusee -то

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Заключено
minchev

Re: Забавяне на accusee -то

Мнение от minchev »

Stoikova,а каква е причината да не сте го получили до сега :y:
Документи, Виена - 28.10.2011
Осребрен чек - 29.02.2012
accusee (e-mail) - 05.06.2012
stoikova

Мнение от stoikova »

Оффф, ние не сме го получили в крайна сметка.Явно или пощата е зле или разносвачът на писма хич го няма.Сега ще пиша нов мейл, ако може да ми го пратят по електронна поща,че явно по другия начин с обикновената не става.Ако не ме беше подгонила параноята,че нещо не е в ред,нямаше и да знам,че са ни го пратили. Сигурно не съм единственият случай на не пристигнало писмо.Поне се надявам да не съм такъв лош късметлия.
Виена 31.03.2011
Интервю 23.10.2012
Нова Скотия 12.11.2012
Медицински формуляри 04.03.2013
Покани за визи 07.08.2013
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Хора,минаха 21 дни от ноември месец,а има само едно изпртено акюзе и то на кандидатура от октомври месец.
За мен това е мега странно!Мисля скоро да им пиша!Каквото и да отговорят,все пак ще е нещо :(
А ако трябва тепърва да се изпращат допълнителни документи,какво правим?Нещо малка ми се струва вероятността за интервюта през март :^)
DSC 05/07/2011
Получени във Виена 06/07/2011
Accuse de reception 16/02/2012
e-mail листа на чакащите дата 15/08/2012
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

И да гадаем и да не гадаем, декември месец ще се разбере дали ще има сесия.
Може пък да ни изненадат и януари направо покани да разпращат...нали знаете, надеждата умряла последна (след като изпотрепала всичко живо)
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Вик

Мнение от Вик »

stoikova написа:Оффф, ние не сме го получили в крайна сметка.Явно или пощата е зле или разносвачът на писма хич го няма.Сега ще пиша нов мейл, ако може да ми го пратят по електронна поща,че явно по другия начин с обикновената не става.Ако не ме беше подгонила параноята,че нещо не е в ред,нямаше и да знам,че са ни го пратили. Сигурно не съм единственият случай на не пристигнало писмо.Поне се надявам да не съм такъв лош късметлия.
Не става въпрос за параноя, или случайна грешка , или просто мърлящина на пощите. От началото но 90-те в нашата родина има традиция да се унищожава кореспонденцията на български граждани отнасяща се до емиграционна процедура. Това е негласна политика , известна печално с изхвърлените чували писма на участници в лотарията за зелена карта, когато още не беше в електронен вариант.
Не е случайна и забраната да се издават удостоверенията от НОИ. Нека всички бъдат много внимателни, защото това е преднамерена,
враждебна политика на държавната администрация към всички, които искат трайно и легално да напуснат България. За съжаление това няма как да бъде обяснено логично на човек израсъл и живял в цивилизована държава. Ето защо не очаквайте да се промени до-
сегашния начин на кореспонденция. В няколоко теми съм прочел за сериозни проблеми на кандидат емигранти, причинени им от
Български пощи.
Прави ми впечатление, че броя на провалената кореспонденция продължава да расте. Това ме кара да мисля, че вече става въпрос за
тенденция, а не за случайност. Старх лозе пази! По добре пишете е-мейли, с риск да станете нахални, но в никакъв случай не се доверявайте на родните пощенски услуги.
pavelyankov
Напуснал форума

Мнение от pavelyankov »

jasmin_veni написа:И да гадаем и да не гадаем, декември месец ще се разбере дали ще има сесия.
Може пък да ни изненадат и януари направо покани да разпращат...нали знаете, надеждата умряла последна (след като изпотрепала всичко живо)
Аз залагам, че първите ви подаръцици за Новата година ще са поканите ви за интервюта :D
При нас така се получи - повечето покани бяха печатани на 22-23 декември, и с пощенско клеймо във Виена от 24.12.2010.
В България почнаха да идват на 3.01.2011. Голям кеф беше :) Пожелавам ви да изпитате същите емоции ;)
Изхарчих много пари по жени. Изхарчих много пари за алкохол. Изхарчих много пари за хазарт. Но изхарчих много пари и за глупости.
Вини Джоунс
Аватар
milly

Мнение от milly »

pavelyankov написа:
jasmin_veni написа:И да гадаем и да не гадаем, декември месец ще се разбере дали ще има сесия.
Аз залагам, че първите ви подаръцици за Новата година ще са поканите ви за интервюта :D
При нас така се получи - повечето покани бяха печатани на 22-23 декември, и с пощенско клеймо във Виена от 24.12.2010.
В България почнаха да идват на 3.01.2011. Голям кеф беше :) Пожелавам ви да изпитате същите емоции ;)
от твоята уста в ушите на емиграционните ;) Амин!
Ce n'est pas en écoutant qqn parler que l'on évolue. C'est en agissant et en vivant des expériences.
Аватар
jasmin_veni

Мнение от jasmin_veni »

pavelyankov написа:
Ти защо мислиш, че ще пиша на дядо Коледа, а :)
Така де, 90% от коледните късметчета смятам да са "виза за Канада" и производни :)
Мерси за пожеланията pavelyankov ;)
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно :)
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

• Не става въпрос за параноя, или случайна грешка , или просто мърлящина на пощите. От началото но 90-те в нашата родина има традиция да се унищожава кореспонденцията на български граждани отнасяща се до емиграционна процедура. Това е негласна политика , известна печално с изхвърлените чували писма на участници в лотарията за зелена карта, когато още не беше в електронен вариант.
    Не е случайна и забраната да се издават удостоверенията от НОИ. Нека всички бъдат много внимателни, защото това е преднамерена,
    враждебна политика на държавната администрация към всички, които искат трайно и легално да напуснат България. За съжаление това няма как да бъде обяснено логично на човек израсъл и живял в цивилизована държава. Ето защо не очаквайте да се промени до-
    сегашния начин на кореспонденция. В няколоко теми съм прочел за сериозни проблеми на кандидат емигранти, причинени им от
    Български пощи.
    Прави ми впечатление, че броя на провалената кореспонденция продължава да расте. Това ме кара да мисля, че вече става въпрос за
    тенденция, а не за случайност. Старх лозе пази! По добре пишете е-мейли, с риск да станете нахални, но в никакъв случай не се доверявайте на родните пощенски услуги.
    то
Ей,това е истината! :y: Мислех си за същото тези дни.Има начини да се разберат ЕГН-та и прочее инфо от определени кръгове хора!
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

Misho76 написа:
  • Не става въпрос за параноя, или случайна грешка , или просто мърлящина на пощите. От началото но 90-те в нашата родина има традиция да се унищожава кореспонденцията на български граждани отнасяща се до емиграционна процедура. Това е негласна политика , известна печално с изхвърлените чували писма на участници в лотарията за зелена карта, когато още не беше в електронен вариант.
    Български пощи.
    то
Ей,това е истината! :y: Мислех си за същото тези дни.Има начини да се разберат ЕГН-та и прочее инфо от определени кръгове хора!
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

jasmin_veni написа:Ти защо мислиш, че ще пиша на дядо Коледа, а :)
Така де, 90% от коледните късметчета смятам да са "виза за Канада" и производни :)
Другите късметчета гледай да са, за поносими срокове в Букурещ, защото напоследък започнаха доста да ги вдигат.
Manchester United Football Club
Аватар
karelia79

Мнение от karelia79 »

А дано! Това с поканите от януари ми звучи прекалено хубаво, за да е истина, но дай боже! И наистина би било страхотен подарък за новата година... :)
Seul on peut aller plus vite, mais ensemble on peut aller plus loin.
Полет - 16.06.2014 г.
iliyana74

Мнение от iliyana74 »

И на мен така ми се иска,направо да завалят поканите за интервюта,еххххххх колко ще е хубаво ;).
01.09.2011 - Varna
02.09.2011 - DCS Vienne
24.11.2011 - Осребрен чек
22.02.2012 - Accusé de réception
Аватар
cantare

Мнение от cantare »

Днес получихме официално и акюзето. Нищо не споменават за интервю, само че досието ни е в процес на разглеждане и ще ни уведомят за крайния резултат.
Vouloir, c'est pouvoir!
Misho76
Изгонен от форума

Мнение от Misho76 »

cantare Честито,брат / по съдба / !Но тези срокове са направо плашещи!Подали сте на 31.03,акюзе получавате ноември.Тези хора вече 8 месеца ги нямат за нищо!
А както mufc казва,сроковете в Букурещ са убийствени!Все ми се искаше до краят на 2012 да приключва тази Одисея,но като гледам нещата май отиват в 2013.Думи нямам!Ама това са си мои усещания де!
:handshake:
DSC 05/07/2011
TOEFL iBT 2013
TCFQ B2/B2;B2/C1
Заключено