Sky05 написа:... Благодаря за съвета ..., аз не искам просто да ми е по-лесно, аз искам да живея и работя в Канада и ще се боря за това ...
Мисля, че регулацията на мед. сестри се управлява от
The College of Nurses of Ontario is the governing body for registered nurses (RNs), registered practical nurses (RPNs) and nurse practitioners (NPs) in Ontario, Canada. http://www.cno.org/en/become-a-nurse/"
Тук можеш да видиш как колежите си представят прехода от обучен в чужбина професионалист към местния пазар.
The Orientation to Nursing in Ontario programs assist internationally educated nurses and Canadian Nurses return to their nursing careers as well as meet the professional and educational requirements deemed necessary by the College of Nurses of Ontario (CNO). http://www2.algonquincollege.com/health ... or-nurses/"
atmosfear написа:Дори и само заради английският (в естествената му среда) си струва да отидеш в Англия, без да спираш процедурата за Канада разбира се. И ако след време прецениш че не щеш в Канада, винаги можеш да спрещ процедурата, но не и обратното. А да, в Англия винаги ще си имигрант, докато в Канада всички са граждани.
Има си и бая селяни де
Сериозно, гражданин или не и на двете места си имигрант.
Две различни мнения за това дали в Канада си оставаш винаги емигрант или не, кое е вярното?
Благодаря ви за помощта и съветите!
Усмихнат ден!
Понякога трябва:
Да затвориш очи, за да видиш!
Да замълчиш, за да кажеш!
Да паднеш, за да станеш!
Да спреш да мислиш, за да осъзнаеш!
Да спреш да търсиш, за да откриеш!
Да спреш, за да се огледаш...!
Да спреш, за да продължиш....!
Sky05
"Две различни мнения за това дали в Канада си оставаш винаги емигрант или не, кое е вярното?"
Защото зависи от началната гледна точка. Как ви възприемат околните и как се възприемаш ти.
Зависи също от адаптивността ви. Бързо ли възприемаш новите реалности. Или непрекъснато ги сравняваш с това какво е било и се опитваш старите реалности да приложиш в един нов за тебе свят.
В Канада околните те възприемат много бързо в тяхното общество и се опитват да те интегрират в него. Чувството, че си имигрант се запазва когато интегриращият се, мисли за себе си като за емигрант. Т.е., че е различен от другите по причина че идва от друга страна. Някои индивиди даже се опитват да казват/учат как трябва да се променят околните или живота им, за да е възможно той да се почувства един от тях.
С други думи проблемът е сложен и много странен, т.е. зависи от индивида.
leaf написа:Sky05
"Две различни мнения за това дали в Канада си оставаш винаги емигрант или не, кое е вярното?"
Защото зависи от началната гледна точка. Как ви възприемат околните и как се възприемаш ти.
Зависи също от адаптивността ви. Бързо ли възприемаш новите реалности. Или непрекъснато ги сравняваш с това какво е било и се опитваш старите реалности да приложиш в един нов за тебе свят.
В Канада околните те възприемат много бързо в тяхното общество и се опитват да те интегрират в него.
Чувството, че си имигрант се запазва когато интегриращият се, мисли за себе си като за емигрант. Т.е., че е различен от другите по причина че идва от друга страна. Някои индивиди даже се опитват да казват/учат как трябва да се променят околните или живота им, за да е възможно той да се почувства един от тях.
С други думи проблемът е сложен и много странен, т.е. зависи от индивида.
Това дава отговор на въпроса ми, и е много хубаво, че е така, защото за Англия и Франция съм чувала, че си оставаш чужд за тях.Нямам опит и не мога да говоря от първо лице, но това, което ми казваш е много хубаво.Наистина си зависи от самия човек как ще го приемат .
Понякога трябва:
Да паднеш, за да станеш!
Здравейте, имам въпрос
От търсените професии не видях моята има само nurse:(
По Квебската процедура има ли ги тези търсени професии?
Също, ако човек замине по студентска програма в Канада за 1 година, как стои въпроса с легалното пребиване след изтичане на годината? Ако някой има инфо нека сподели:)
Понякога трябва:
Да паднеш, за да станеш!
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
Благодаря за отговора:)
Сега да питам, тъй като излиза, че моята професия не е от търсените това би ли било причина да не бъда одобрена?
Проучих нещата с приравняването и излиза, че трябва да доучвам 9 месеца.За това време попитах дали ще имам време и да работя и очаквам отговор.
Искам да ви попитам, тези от вас, които не са започнали веднага по специалността си лесно ли си намираха работа(то не, че е дошло време, но все пак ), има ли работа както се казва на черно ? А в същност има ли такива, които пък въобще да не работят по специалността си?
Понякога трябва:
Да паднеш, за да станеш!
Sky05 написа:... тъй като излиза, че моята професия не е от търсените това би ли било причина да не бъда одобрена? ...
Ако не е в "СПИСЪКА" няма как да бъдеш одобрена. Ако е близо, най-добре е да се "постараеш" и да я представиш (професията си) в добра светлина...
Sky05 написа:... Проучих нещата с приравняването и излиза, че трябва да доучвам 9 месеца.За това време попитах дали ще имам време и да работя и очаквам отговор. Искам да ви попитам, тези от вас, които не са започнали веднага по специалността си лесно ли си намираха работа(то не, че е дошло време, но все пак ), има ли работа както се казва на черно ? А в същност има ли такива, които пък въобще да не работят по специалността си?
Ако имаш в предвид "доучване" в Канада след пристигането си тук и да доучваш в областта на здравния бизнес -- най-добре е да вземеш заем (имаш право на това) и да работиш едновременно с това (имаш право и на това). Обикновено заемите са разчетени така, че парите да не стигат и да трябва да работиш за храната и удоволствията.
По-добре е да работиш "легално". "Нелегалната" работа уморява повече и е платена по-лошо, а и трупаш лоши навици и обкръжение...
За доучването новините са страхотни, благодаря за съдействието!
За професията-моята професия е midwife, което в световен мащаб е едно стъпало над сестринството(да не засегна някой):)
Професията е близо до сестринството, но е по специализирана в израждането и гледането на бременни. И сега като е близо какво имате предвид да я "представя в добра светлина"?
Мисля, че в някои списъци, може би тези за Квебек я бях виждала, ще проверя отново
Понякога трябва:
Да паднеш, за да станеш!
Sky05 написа:... какво имате предвид да я "представя в добра светлина"? ...
Това, че ако я няма в СПИСЪКА, можеш да използваш познанията си за бизнеса така, че да изглежда че я има, когато документите се разглеждат от имиграционните ...
Последно промяна от Sky05 на Съб Ное 12, 2011 4:48 pm, променено общо 1 път.
Понякога трябва:
Да паднеш, за да станеш!
mufc написа:Аз не бих дал такъв съвет, ако я хванат може и да забрави за Канада. Всеки си поема рисковете на своя глава.
Да, разбира се Той/тя просто ми дава съвет. То аз нямам много избор, или ще стане или ще изгоря
mufs а как по друг начин да стане? Предложи някаква идея
Като ще трябва да доучвам от тези организации както е моята изпращат ли визи? Мисля да питам жената с която комуникирам?
Понякога трябва:
Да паднеш, за да станеш!