Към хората със смесени бракове.....

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
IFF

Re: Към хората със смесени бракове.....

Мнение от IFF »

Bistra написа:Това е старо.
"Нашенките от село не са това, което бяха!" :)
Затова казвам: Опази Боже, от нискоинтелигентна жена с претенции!...По-добре май е китайка...
Абе, какви ги говоря - еднакво зле! ;(
Що така, я виж мъжа ти, все пак е предпочел тебе пред китайките!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Е, това що си ми го почервенил? Не сме на партийно събрание, все пак. :D
Разбирам, че се опитваш да се заяждаш, ама не си на място както винаги. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Joy

Мнение от Joy »

Californian написа:Притеснява ли ви, факта, де да знам, че ще си споделите живота с човек не от вашата националност, страна, а може би и раса.....с всичките трудности които могат да произлезнат от това.
Близките ви как реагират(по усещане, то е ясно, че гласно нищо няма да кажат)

Всякакви мисли по този въпрос са добре дошли ;)

Най-вече към Ванката е въпроса(а може и други да има а аз да не знам), другите с Български партньори ще съм благодарен да не се обаждат и да не злорадстват,
но живеем в демократична страна(и форуми) та и заяжданията ще се приемат с усмивка и добродушен отговор много ясно :lol:
Имам вече почти 20 години семеен живот в смесен брак. Как ги издържах толкова, още ми е чудно.
Да, родителите ми не бяха очаровани и ме предупреждаваха какво следва от всичко това, а то е цял живот скитоснически живот. И когато на моменти ми е било тежко, винаги са повтаряли "ами ние те предупреждавахме скъпа- това си беше твоя избор".

Трудностите са много и от най-различно естество. Въпреки че да кажем някои от евентуалните трудности при смесен брак при нас бяха сведени до минимум. Мъжът ми е руснак, а значи от същата раса и много близък по манталитет до български. Бързо и добре научи български език,спокойно прие българската култура, сравнително близко беше да пътуваме постоянно между Русия и България, изключително му харесва да живее в България.

От друга страна, не ни разминаха много съпътстващи трудности, които са неизбежни при всеки смесен брак. Това са огромни бюрократически трудности, оформяне на постоянно жителство, а после и гражданство, много големи трудности с трудоустройство на чужденец в България, да не кажа и почти невъзможни в някои области. Моето пребиваване там също е затруднено и съпътствано от бюрократия. Изобщо...този момент е неизбежен.

Колкото и да сме близки по култура и манталитет, все пак се различаваме и то доста. Ами не може чужденец до край да разбере и вникне в българската душа, не му трепва сърцето от български народни ритми и въобще...лишен е от т.нар. "балкански синдром". Патриотичните чувства при двамата са различни и на моменти се стига дори до конфликтни точки не дай си Боже да подхванем някоя болезнена тема за исторически или политически взаимоотношения. Често не разбира български хумор поради спецификата че не живее тук.

Всъщност, емиграцията в Канада на нас ни се НАЛОЖИ. Ние не я избрахме поради някакви финансови причини, нито сме си търсили авантюри. Просто ако не бяхме избрали обща трета страна за живот на двамата, най-вероятно семейството щеше да се разпадне. Т.к. прекалено дълго се налагаше да живеем разделени. От една страна аз нямах възможност за професионална реализация там, а той пък нямаше такава тук. Така че...изходът беше трета страна.

Предимствата които съм извличала...ами те не са много. Детето ми е с едно гражданство повече, знае вече 5 езика като два са родителски. Ами...това е май и за други не се сещам.

Дали съм съжалявала че имам смесен брак. Да, много, много често. Умирала съм от благородна завист към тези които са с НОРМАЛНИ семейства и на които не се налага да скитосват по света и да живеят разделени. Но...какво да се прави, "сама си го избра това, скъпа". :wasntme:

На всеки който сега се двоуми да предприема ли тази крачка, бих казала твърдо НЕ. Жените и мъжете в собствената страна не са се свършили. Изключително съм против дъщеря ми да се омъжва за канадец и макар че на практика си живее на семейни начала с такъв, слава богу поне че няма официален брак. Това ме успокоява донякъде. :?:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

А!?! И кво се оказа?
Joy написа:Изключително съм против дъщеря ми да се омъжва за канадец и макар че на практика си живее на семейни начала с такъв, слава богу поне че няма официален брак. Това ме успокоява донякъде. :?:
Нали беше сигурна, че ще се маха от лузърска Канада:
Joy написа:Дъщеря ми е тук да си доучи. За по-дълго- забрави.
Или кръчмарят не знае за тези твои сметки?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
pumpy

Мнение от pumpy »

Мисля, че трябва много отдавна да си разбрал, че старшата си приказва каквото си иска и то рядко има връзка едно с друго през няколко седмици/месеци/години интервал....
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Всяко нейно мнение е независещо от предното.
Но линията на основния сюжет трябва да се запази "Канада е скапана а в България е супер яко"
Готин филм, мен ме кефи 8)
Manchester United Football Club
Pepon

Мнение от Pepon »

mufc написа:Това, че Канада е като Англия може само да ме радва ;)
Англия, ама друг път :). Аз лично, не бих се наел да ги определям като близки, макар и да имат някои общи неща.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Joy

Мнение от Joy »

ablood написа:А!?! И кво се оказа?
Joy написа:Изключително съм против дъщеря ми да се омъжва за канадец и макар че на практика си живее на семейни начала с такъв, слава богу поне че няма официален брак. Това ме успокоява донякъде. :?:
Нали беше сигурна, че ще се маха от лузърска Канада:
Joy написа:Дъщеря ми е тук да си доучи. За по-дълго- забрави.
Или кръчмарят не знае за тези твои сметки?

Каква връзка има едното с другото? Абсолютно никаква. Това че живее с някой си в момента в Канада значи ли че вечно там ще живее и все с него? По никакъв начин. Дъщеря ми е българка до мозъка на костите си и голяма патриотка. Освен това не се съобразява с ничие мнение и прави винаги това което си е наумила. Ще зареже всеки който не играе по нейната свирка. :lol:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Joy написа: Изключително съм против дъщеря ми да се омъжва за канадец и макар че на практика си живее на семейни начала с такъв, слава богу поне че няма официален брак. Това ме успокоява донякъде. :?:
Е, добре де, ама това е само пожелание, надявам се. Ти не я заричай толкоз! Ако е бяло и добро момче, какво му е?Аз пък бих била против честно да ти кажа да живее дъщеря ми без официален брак, ама това е само мое лично мнение, не ти го налагам в никакъв случай.
По отношение на кебекарите (не знам "зетят" какъв е), не бъди толкова строга! В много отношения превъзхождат понякога нашите мъже, та така. :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Joy

Мнение от Joy »

Абе аз не съм тази която да и избира партньорите, така че и черен да е, и жълт...все тая. Какъвто-такъвто. На нея не и пука за ничие мнение- тя е умен и самостоятелен човек. Аз съм против смесен брак принципно, но никой не ме пита. :lol: Мога само да се радвам тихо че бракът не е официален и по всяко време може да му бие шута без бюрокрация и разправии. Което тя го може отлично...малко да и е криво и му изхвърля партакешите. :D И после той на мен ми реве.
Не е кебекар слава Богу. Англофон от италиански произход.

муфк, ферари ама дръжки. Помниш ли социализъм от Живково време. Е по-зле. :D

Един поздрав от Варна и моренцето от мен.

Изображение
pumpy

Мнение от pumpy »

Joy написа: Каква връзка има едното с другото? Абсолютно никаква. Това че живее с някой си в момента в Канада значи ли че вечно там ще живее и все с него? По никакъв начин. Дъщеря ми е българка до мозъка на костите си и голяма патриотка. Освен това не се съобразява с ничие мнение и прави винаги това което си е наумила. Ще зареже всеки който не играе по нейната свирка. :lol:
Ако е като майка си, доколкото я познаваме от форума, дъщеря ти единствено ще ощастливи зарязания. Като се замисля, бившния ми баджанак се отърва на време, дано тоз италиянски канадец е толкова щастлив също ;)
А интересно към коя страна е патриотка: Русия, България или Канада ???
Joy

Мнение от Joy »

Надскочила е много майка си във всяко отношение. :lol: Обаче ела му внуши на зетя колко ще е ощастливен зарязан. :D Аз много пъти се опитвах и е абсолютно безполезно. Лепнал се е като гербова марка. :tmi:

Абсолютна българска патриотка е- все пак е моя кръв и аз съм се старала да я възпитавам като горда българка.

Един ден учителка я беше попитала пред всички "ти нали си кебекарка вече?", на което мойта невъзмутимо и отговорила "Вие ако отидете да работите в Китай, китайка ли ще станете?" :D
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Joy написа:Един ден учителка я беше попитала пред всички "ти нали си кебекарка вече?", на което мойта невъзмутимо и отговорила "Вие ако отидете да работите в Китай, китайка ли ще станете?" :D
Абе,Joy, не искам да споря с теб за методите ти на възпитание,но патриотизмът е нещо много лично, поне за мен. Да обичаш Родината си и да пазиш българските корени и традидии е едно.Съвсем различно е обаче да имигрираш в една чужда държава, която те е приела гостоприемно и да се държиш нахално. Не можеш да се интегрираш посмъртно с тоя начин на мислене и Канада винаги ще остане "скапаната" страна, която ти е длъжна с нещо, може би? А, тя не е.
Колкото до това дъщерята да изрита зетя невъзмутимо. Бих казала- много лошо! За съжаление тук и двете май сте усвоили много от канадските порядки, които са скапани(без кавички), де.
Хубаво е да си независим, но също така е хубаво ( да не кажа задължително ) да уважаваш партньора си. Това аз никога няма да го кажа на моята (дъщеря), но тя просто го вижда всеки ден. Защото в действителност ти и човекът до теб сте един малък екип. Ако, всеки дърпа на различна страна не би вървяло, нали? Е, винаги би имало алтернатива за следващ и следващ, ама дали от това живота ни би станал по-пълноценен?
grozdan

Мнение от grozdan »

Bistra написа:Да обичаш Родината си и да пазиш българските корени и традидии е едно.Съвсем различно е обаче да имигрираш в една чужда държава, която те е приела гостоприемно и да се държиш нахално. Не можеш да се интегрираш посмъртно с тоя начин на мислене и Канада винаги ще остане "скапаната" страна, която ти е длъжна с нещо, може би? А, тя не е.
Колкото до това дъщерята да изрита зетя невъзмутимо. Бих казала- много лошо! За съжаление тук и двете май сте усвоили много от канадските порядки, които са скапани(без кавички), де.
Хубаво е да си независим, но също така е хубаво ( да не кажа задължително ) да уважаваш партньора си. Това аз никога няма да го кажа на моята (дъщеря), но тя просто го вижда всеки ден. Защото в действителност ти и човекът до теб сте един малък екип. Ако, всеки дърпа на различна страна не би вървяло, нали? Е, винаги би имало алтернатива за следващ и следващ, ама дали от това живота ни би станал по-пълноценен?
Понеже не мога да си кривя душата ще се съглася с това ти мнение. Пък ти иронизирай колкото си искаш!
Танграта рече и отсече: Един влог за 1% лихва вади повече дивиденти от префърцунените им инвестиции.
Joy

Мнение от Joy »

Е, Бистра, не си ти в положението да ми изнасяш лекции кой се държал нахално и неуважително. Гледай си собственото семейство и не се меси да коментираш чужди без да ги познаваш при това!
Публикувай отговор