Хора, моля ви помагайте... направо съм бясна. От 4 години работя по професията си в една неправителствена организация като социален работник. За съжаление, договорите на всички ни са граждански, дори и да работим на пълно работно време... Как да докажа този стаж, след като го няма в книжката ми? Мога да си направя осигурителна книжка, която да представя, но в изискванията за емиграция в Квебек се иска "трудов стаж", а трудът, който полагам не се водил "трудов стаж".
Направо ми идва да се самоубия. Работя по 6 дни седмично по 10 часа и видиш ли, нямам трудов стаж.
Кажете ми какво да правя? Преди това имам следният трудов стаж:
2002 - 2006 - почти 4 години без малко като социален работник в Дирекция "Социално подпомагане" и само 3 месеца като социален работник в един дом за сираци, през 2008 г. Оттогава до настоящият момент работя в тази фондация и точно тук съм научила всичко важно за професията си, а не мога да го докажа. По презумция, гражданските договори са за 4 часа май, незнам. Мен ме осигуряват на 4-5 граждански договора, заплатат ми стига до 2000 лв. понякога, плащам по 400 лв. осигуровки и по 70 лв. здравни... а накрая няма да моига да кандидатствам за Квебек май...
Стаж на граждански договор
Re: Стаж на граждански договор
Освен това, професията ми попада в регулираните професии. Това означава, че трябва да се лицензирам като ида там, не по-рано, нали?
Освен това има един въпрос в теста, който не знам какво значи:
Question 4 :
Ce diplôme fait-il l'objet d'un arrangement de reconnaissance mutuelle (exemple: entente France-Québec)?
Аз отговарям с "ДА", защото тази професия я има в НОК, ама дали има логика, не знам.
Освен това има един въпрос в теста, който не знам какво значи:
Question 4 :
Ce diplôme fait-il l'objet d'un arrangement de reconnaissance mutuelle (exemple: entente France-Québec)?
Аз отговарям с "ДА", защото тази професия я има в НОК, ама дали има логика, не знам.
- sudju4e
- Обратна връзка:
В твоя случай е препоръчително да си направиш осигурителната книжка и да си извадиш удостоверение от НОИ и няма да имаш никакви грижи ще ти признаят всичко.
А относно Question 4 отговора там трябва да ти е "НЕ". Пита се дали твоята професия попада в някаква спогодба между Квебек и България, а такава спогоба няма така, че отговора е НЕ. Ето и превода от Google преводач на този въпрос "Тази диплома предмет на взаимно призната договореност ли е (напр. споразумение между Франция-Квебек)?" Щом си видяла че професията ти попада в регулираните ще си приложиш съответната декларация. Относно лиценза - да там се получава, не можеш от тук тъй като, за да кандидатстваш трябва да приложиш permenant residence card, която ще получиш в Канада + не е задължително да се лицензиран за доста от професиите, които са регулирани от ордер, за да ги упражняваш ( както е при нас счетоводителите например)
А относно Question 4 отговора там трябва да ти е "НЕ". Пита се дали твоята професия попада в някаква спогодба между Квебек и България, а такава спогоба няма така, че отговора е НЕ. Ето и превода от Google преводач на този въпрос "Тази диплома предмет на взаимно призната договореност ли е (напр. споразумение между Франция-Квебек)?" Щом си видяла че професията ти попада в регулираните ще си приложиш съответната декларация. Относно лиценза - да там се получава, не можеш от тук тъй като, за да кандидатстваш трябва да приложиш permenant residence card, която ще получиш в Канада + не е задължително да се лицензиран за доста от професиите, които са регулирани от ордер, за да ги упражняваш ( както е при нас счетоводителите например)
DSC - 30.04.2010
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
Entervue - 08.03.2011 - успешно
DRP - Букурещ -23.03.2011
Медицински - 22.08.2011 (направени - 23.08.2011)
Покани - 24.01.2012
Визи - 23.02.2012
Полет - 25.03.2012
- jasmin_veni
Направи си осигурителна книжка.
Аз бях в подобна ситуация, само че се оказа, че са ме осигурявали 9 месеца от година и половина стаж, писали са ме по 7 часа седмично, че съм работила, на едно място изобщо не са ме осигурявали... Та се свързах с всички бивши работодатели и ги накарах да ми издадат служебна бележка, че съм карала учебен стаж по 8 часа на ден за цялото работно време, в което съм била при тях. Издадоха ми и пепоръки. Защото учебните стажове също се признават за трудов стаж.
Въпросът е, че това не е най-добрия вариант. Може да си извадиш справка от НОИ за осигуряване.
Аз бях в подобна ситуация, само че се оказа, че са ме осигурявали 9 месеца от година и половина стаж, писали са ме по 7 часа седмично, че съм работила, на едно място изобщо не са ме осигурявали... Та се свързах с всички бивши работодатели и ги накарах да ми издадат служебна бележка, че съм карала учебен стаж по 8 часа на ден за цялото работно време, в което съм била при тях. Издадоха ми и пепоръки. Защото учебните стажове също се признават за трудов стаж.
Въпросът е, че това не е най-добрия вариант. Може да си извадиш справка от НОИ за осигуряване.
DSC Виена - 03.06.2011г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно
Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
Интервю - 09.09.2013г.,Успешно

Изпратени/получени в Сидни - 09.10.2013/15.10.2013
Полет - 26.05.2014г.
sudju4e написа:В твоя случай е препоръчително да си направиш осигурителната книжка и да си извадиш удостоверение от НОИ и няма да имаш никакви грижи ще ти признаят всичко.

Много благодаря!