Кандидатстване с Канадски работодател

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
niki1976

Кандидатстване с Канадски работодател

Мнение от niki1976 »

Имам няколко вьпроса по тази тема или ако някои се е сбльсквал с това,
Трябва ли да имам освен договор от Канада одобрение от техниа Леибар департмент?
Подадох си док.на 27.06.11 и след 3 седм.ми ги пратиха обратно защото не сам писал то4но НОК,по които
кандидатствам,аз писах А,Б,но и сега ми казват да обарна внимание на новите апл.и така.Кандидатствам от Щатите
защото тук се уморих ве4е да се боря за статут,адвокати и т.н.То4но след година трябва да напусна,защото невярвам 4е ще ми излезне з.к.Легален сам а и канадското предл. за работа е много по добро от тук,а и е време за
постоянен статут.Ако някои може да ми отг.ще сам му благодарен
bp_de

Re: Кандидатстване с Канадски работодател

Мнение от bp_de »

Ами маи не си прочел всичко - иди на саита и виж какво пише по условиято - оферта от канадски работодател.
Много ясно че трябва да е одобрена от HRDC плюс една камара док там дето съпътстват....то иначе половината Китаи щеше да се изсипе в Канада - някои му пуска 1 док че ще вземе едикои си на работа и готово....
Ти поне би трябвало да можеш да четеш англе кат си в америката...
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... oyment.asp"
pumpy

Мнение от pumpy »

bp_de написа: Ти поне би трябвало да можеш да четеш англе кат си в америката...
Забележката ми няма НИЩО ЛИЧНО, защото не познавам момчето, но ще се изненадаш с колко много българи съм се запознал вече тук със зелени карти и нелегални, които след години все още казват " А, за какво ще им го уча аз английския на тези" :o :o :o
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

niki1976 написа:Имам няколко вьпроса по тази тема или ако някои се е сбльсквал с това,
Трябва ли да имам освен договор от Канада одобрение от техниа Леибар департмент?
Подадох си док.на 27.06.11 и след 3 седм.ми ги пратиха обратно защото не сам писал то4но НОК,по които
кандидатствам,аз писах А,Б,но и сега ми казват да обарна внимание на новите апл.и така.Кандидатствам от Щатите
защото тук се уморих ве4е да се боря за статут,адвокати и т.н.То4но след година трябва да напусна,защото невярвам 4е ще ми излезне з.к.Легален сам а и канадското предл. за работа е много по добро от тук,а и е време за
А една годиниа мислиш ли че ще ти стигне? Имаш ли идеа за виза екстеншон или друга виза за Америка?
Аз на твое място бих подавал и на двата фронта , освен ако не мислиш да се прибираш в БГ и да действаш накрая от там.
1 година + 60 дена грайс период ,14 месеца имаш да вземеш виза от там.Ако веднага действаш.
Чакането в Детройт и Бьфало може да е дьлго те се бавят за периоди без да ги обявяват в тяхните сайтове.
niki1976

Мнение от niki1976 »

Oпитваме се да 4етем кат сме в Америката,ама се полу4ава 4е много от нещата в саита им не бяха обработени или
противоре4иви,сега поне се опитаха с корекциите,но ако се порови 4овек се вижда 4е за АЕО може и работодателя
да не аплекира защото както те самите казват ,,с полу4аване на Пернамент рез." имаш право на работа.Просто се 4удех как да го направя да ата4вам ли копие от договора или не,,разлика малко в то4ките"

А пак за хората които са дошли тук и не им се англииски,то си е за тях,ще мият 4инии завинаги и така
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

niki1976 написа:Имам няколко вьпроса по тази тема или ако някои се е сбльсквал с това,
Ако имаш предложение за работа от канадски работодател, говори с него за това дали не може първо да ти направи работна виза - така би трябвало да стане и по-лесно и по-бързо. А след като си вече в Канада и работиш легално, няма проблем да кандидастваш за статут, пък и няма да си толкова притеснен с времето.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
niki1976

Мнение от niki1976 »

Ако нещата стигнат до екст.ще се прави няма как ,но пак ако стане не удалжавам пове4е,когато излезне з.к.тогава,
защото през 2 години екс.и парите за кеиса ми е сащите колкото се води една 3.К.,Визата ми е L1

Thanks
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Koko написа:
Ако имаш предложение за работа от канадски работодател, говори с него за това дали не може първо да ти направи работна виза - така би трябвало да стане и по-лесно и по-бързо. А след като си вече в Канада и работиш легално, няма проблем да кандидастваш за статут, пък и няма да си толкова притеснен с времето.
Ако си изкара работна виза колко време след като е в Канада може да подаде за резидентсво. Ако кандидатства от там така той не трябва да се бори с 500 бройки на година лимит.
Може и да грешя.
minnesota

Мнение от minnesota »

pumpy написа:
Забележката ми няма НИЩО ЛИЧНО, защото не познавам момчето, но ще се изненадаш с колко много българи съм се запознал вече тук със зелени карти и нелегални, които след години все още казват " А, за какво ще им го уча аз английския на тези" :o :o :o
А ти пък ще се изненадаш на какви случаи аз съм попадал-32-годишен българин,с американски паспорт ме пита как се теглеха пари от банкомат и какво означаваше "withdraw".Друг случай от съвсем различен град в щатите-55 годишен българин,отново с паспорт не може да си поиска чека от шефа ни защото незнае как да пита на инглиш.....и още много такива примерчета има особено от Чикаго.... :rock:
Когато не можеш да си купиш нещо с пари,тогава.....просто го купи с много пари
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

minnesota написа:
pumpy написа:
А ти пък ще се изненадаш на какви случаи аз съм попадал-32-годишен българин,с американски паспорт ме пита как се теглеха пари от банкомат и какво означаваше "withdraw".Друг случай от съвсем различен град в щатите-55 годишен българин,отново с паспорт не може да си поиска чека от шефа ни защото незнае как да пита на инглиш.....и още много такива примерчета има особено от Чикаго.... :rock:
те зелената карта я печелят без заслуги. Кьсметлии, какво да ги правиш.Америка има нужда и от такива.за всеки влак се намират пьтници.
pumasapu

Мнение от pumasapu »

То това - ясно. Аз по-скоро се питам: "А има ли за всеки пътник влак?"...
"Животът се състои от ридания, подсмърчания и усмивки. Преобладават подсмърчанията." О'Хенри
------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Здрасти!

Ако си намериш работодател в Канада, го накарай да ти даде една оферта за работа, ама преди това да я изпрати до HRSDC за АЕО. После подаваш документи и би следвало всичко да стане по-бързо. Ако имаш такава оферта одобрена от HRSDC, ти разглеждат документите с приоритет и самата оферта за работа ти дава 15 допълнителни точки.

Доколкото ми е известно, с работните визи е малко мъчна работата.

Погледни тоя линк: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/ ... oyment.asp

Успех и ако има нещо, пиши! :)
"До 9. ІХ. 1944 г., тази паметна дата, българският народ се намираше на ръба на една бездънна пропаст! След девети той направи съдбоносната крачка напред!" - Тодор Живков
pumasapu

Мнение от pumasapu »

Така, де - нали и аз точно това се опитвам да направя от години?!... В едно съм се убедил: чрез резюмета в електронните борси за работа в Итернет работна оферта няма да намеря. Роднини и познати там нямам... Абе, всяка свиня (в ролята - аз) си се бори със своята тиква и това си е! А то, като погледнеш: бачкаторска професия (plumber)... кандидати много-много ниенте; трима души за два месеца! Има да си чааакат да им се запълни квотата!!!... Искаме се, обичаме се, ама - Ц!
"Животът се състои от ридания, подсмърчания и усмивки. Преобладават подсмърчанията." О'Хенри
http://www.youtube.com/watch?v=ZwOo9xyyDkg" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Плъмър е хубава професия, но нали знаеш, че трябва да се изкарва сертификат за такъв.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
pumasapu

Мнение от pumasapu »

Има и доста по-хубави, но за целта - става. Отговорът на въпроса ти е: и да, и не: В две от провинциите (Нюфаундленд и Леибрадор и Манитоба, както и в трите територии) е "не"; навсякъде другаде - "да". Сиреч, в гореспоменатите места може да работиш и без сертификат. Освен това, доколкото знам, сертификат може да се изкара само на място, понеже в България практически няма всеобща система за сертифициране, пък и да имаше, никой няма да я зачете. Тука тази професия се практикува без разрешително. Технологиите на работа в Канада са доста по-съвременни и по-скъпи от тези в BG - например тука с медни тръби почти не се работи, следователно няма как да се квалифицираш и т.н.. Програмите за Apprenticeship (apprentice/journeyman) специално за тази професия са 5-годишни, иска се трудов стаж по време на чиракуването от (мисля, че бяха около) 5000 работни часа, като компромисно може да се зачете и приспадне известно време, в зависимост от трудовия стаж в родината, плюс изпити за интерпровинциалния сертификат Red Seal. Заплащането на чирака прогресира с прогреса на програмата във времето. Квалификацията от някои страни се признава за сертифициране, но България не е от тях. Така че, връщайки се на началото, plumber е добра професия за заминаване, а сертифицирането - на място.
Публикувай отговор