Търся да наема адвокати по общинско право

Купувам-Продавам.Обяви за работа. Квартири.
Публикувай отговор
pinko80
Обратна връзка:

Търся да наема адвокати по общинско право

Мнение от pinko80 »

Здравейте съфорумци! Пак ми се наложи да пускам обява във връзка с моята къща-трейлър. Както вече знаете, община Вениз-ан-Кебек ми изпрати съобщение за данъчна оценка за моя "движим имот". Върху съобщението обаче няма адрес за обекта, а вместо това са поставили мартикулен номер, който аз не намерих никъде по къщата. Документа изглежда правно неиздържан и шокирва както българи, така и местни. Според документа не е ясно за коя къща става дума. Представете си, някой държи в ръцете си такъв документ и решава да продаде вашата къща. Просто вечерта пръска със спрей номера върху вашата къща и на сутринта осъзнавате, че вашата къща вече има нови собственици. И така цялото село после. Нямам нищо против да плащам данъци, но бих предпочел в замяна на това да получавам бенефити, като това да имам адрес на който да си получавам сметките. И тъй като общината упорито отказва да ми регистрира официален адрес, аз съм решил да сформирам малък отряд от "бойни" адвокати, готови да водят съдебни битки с бюрокрацията и решат най-накрая този проблем. Ако сте адвокат по общинско право или познавате такъв, моля да ми оставите лично съобщение или да се обадите на тел: 514-994-8938 Кристиан.
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Документи Букурещ - 08.12.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
покана за виза - 19.06.2007
ВИЗА - 26.07.2007
Аватар
Marto

Re: Търся да наема адвокати по общинско право

Мнение от Marto »

Един работоден на "малък отряд от 'бойни' адвокати" ще ти струва повече отколкото мобилния ти дом.

Едно, че се съмнявам, че рутинен документ издаден от общината е "правно неиздържан", но въпросът, който ме гложди е ти като купува този трейлър, как беше сигурен че е ставало дума точно за нея къща?
pinko80 написа:Според документа не е ясно за коя къща става дума.

:rofl:
pinko80 написа:Нямам нищо против да плащам данъци
Сега си дойдохме на думата :lol:
pinko80
Обратна връзка:

Re: Търся да наема адвокати по общинско право

Мнение от pinko80 »

Марто, въпросът ти е напълно основателен и съм решил да ти отговоря. Мобилните къщи по принцип нямат данъчни оценки за сгради. Предните собственици никога не са имали такъв документ. Също така, не се налага нотариално прехвърляне на такава собственост. В началото на тази година получих този документ от община Вениз-ан-Кебек на адреса си в Монреал, в който не е ясно, че става дума за същата мобилна къща, която съм купил. Не е ясно как са разбрали за тази сделка. Предните собственици едва ли са се занимавали да ги информират, а собственика на терена, който по принцип е единствения информиран за сделката не би трябвало да има интерес да бъда облаган с повече такси, тъй като бих могъл да поискам намаляване на наема на терена със съответната сума с която ме облагат като данък. Разбира се, отидох да ги питам в общината как се е случило така че да имам данък върху каравана, а те ми отговориха, че имало регламент караваните да бъдат облагани с данък сгради. Казах им, че съм направил проверка и съм установил, че никой друг в къмпинга няма такъв документ, а те ми отговориха, чед изглежда само аз съм попаднал в изискванията на регламента. За сега все още не е ясно как са разбрали за сделката. Притеснява ме вероятно подслушване на телефонните ми разговори. Нотариус на възраст и с много опит ми каза, че никога не е виждал през живота си данъчна оценка за сграда приложена за каравана. Ситуацията обаче се промени така, че ако имам официален адрес мога да спечеля много пари. Става дума за десетки хиляди долари. Затова съм готов да плащам, можеби поне на един адвокат, за да оправи този проблем. Разбира се смятам да осъдя общината да ми заплати и адвокатските хонорари плюс загубите които търпя от това, че ми нарушават правото да имам адрес. Надявам се, че ти е ясна идеята.
DCS - 05.05.06
Интервю - 29.11.06
Документи Букурещ - 08.12.06
Бар-кодове - 23.03.07
Медицински - 30.03.07
ОК- 16.04.07
покана за виза - 19.06.2007
ВИЗА - 26.07.2007
Публикувай отговор