Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
NavinBG
Мнения: 64
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 6:28 pm
Местоположение: Монреал

Re: Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

Мнение от NavinBG »

Сетих се,за един поет.Христо Радевски,който допринася много за издигането на авторитета на родната си партия.
В стихоплетството си "Към Партията",партиеца си излива сърцето:
...И ако нявга се забравя
и почна да те клеветя-
не ме заплювай!Аз тогава
не бих заслужил чест такава-
дори на храчките честта!

Общо взето,за партийните велможи това беше критерия за "истинска"поезия.
Аватар
Rambler
Мнения: 119
Регистриран на: Нед Юни 20, 2010 4:40 am
Местоположение: Сопот, България
Обратна връзка:

Re: Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

Мнение от Rambler »

Тя Партията казваше какво да става. И какво да правят хората ако не им играеш по свирката хайде в Белене. Сега за съжаление ни управляват техните ученици. Скоро четох една книжка на Божидар Димитров "12 мита в българската история" ето и няколко цитата:

"...Но сега пък за стабилизиране на митовете лоша шега изигра политическата конюнктура, при която във всяка страна с тоталитарно управление ис­ториците трябваше да се съобразяват. Съществуваше понятието „официална история" и от постановките й никой не можеше да избяга и да напише нещо друго. Как например да оспорим, и то убеди­телно и аргументирано, годината 681 г. като дата за основаването на българската държава, когато тя бе влязла не само в „официалната история", но и в герба на държавата. Отделни постановки на т.нар. „официална история" се меняха през годините и се трупаха нови деформации, раждащи нови митове. За да не обидим Москва, се отричаше по едно време приоритетната роля на прабългарите при създаването на собствената им държава, а Плиска и Преслав се обявяваха за римски военни лагери. От ретроградно, антихуманно и анти-държавно учение богомилството стана носител на прогресивна революционна мисъл, предшественик на европейската Реформация. А Кирил и Методий пък станаха АБВ на европейския Ренесанс. Идеите на официалната историография се движеха от краен нихилизъм до ура-патриотизъм. Идеологията също оказа своето влияние - дейст­вията на цар Ивайло (1277-1280) станаха първото антифеодално въстание в света. Какъв обществен строй е установил Ивайло (капиталистически или социалистически), историците се побояха все пак да „установят", но въстанието така си вървеше, а и сега май си върви така в някои учебници за средния курс - първото антифеодално въстание. Мимоходом искам да отбележа, че все гледахме да бъдем първи в световната история, та и Септемврийското въстание от 1923 г. бе обявено за първото антифашистко въстание в света. Никой не се и замисли, че така се сподобивахме с твърде съмнителната слава на първа фашистка държава в света. Щото и Мусолини в тази година още не бе взел твърдо цялата власт в Италия в свои ръце, а Хитлер още си пиеше пивото в мюнхенските бирарии..."

"...Освен с животновъдство, българите се изхранвали и с грабежи. И досега някой съвременен политолог, за да обясни грабежите на съвременните политици или администратори, пише: „Какво искате, като грабежът е бил основно средство за препитание на този народ още с пръкването му."..."

http://dox.bg/files/dw?a=e7dc290023"
Линковете за достъп до файла ще бъдат активни до : Неделя 24.07.11
Ако някой иска да я прочете.
12.02.2011 - Първи урок по Френски

http://immigration2quebec.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
roumensp
Мнения: 15285
Регистриран на: Сря Мар 28, 2007 7:38 pm
Местоположение: Далеч от наполеонки и дзифт

Re: Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

Мнение от roumensp »

Rambler написа:Мимоходом искам да отбележа, че все гледахме да бъдем първи в световната история, та и Септемврийското въстание от 1923 г. бе обявено за първото антифашистко въстание в света. Никой не се и замисли, че така се сподобивахме с твърде съмнителната слава на първа фашистка държава в света.
Това ми хареса. :D
Аватар
Bistra
Напуснал форума
Мнения: 8801
Регистриран на: Сря Яну 19, 2011 12:19 pm
Местоположение: Rive-Sud de Montréal

Re: Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

Мнение от Bistra »

Аз много съжалявам, че вчера след последният ми пост Коко затвори другата тема.
Смятам, че има още какво да се каже по въпроса с екологията и имането и нямането на България.Намирам мястото тук за много подходящо.
Та искам да започна с директен отговор в ефир към Освободителя на Божи гроб.
Хората се разболяват все по-често (за съжаление) от рак и все по-често това има фатални последици. Има една подробност обаче, не всички форми на рак са толкова често срещани и това вече може да се докаже чрез епикриза, но не смятам да го правя пред човек, задаващ недискретни въпроси.А, това което не е записано в епикризата, но споделено от лекуващия лекар с близките е, че такива форми на рак се получават при лица след дългогодишна работа в АЕЦ или след облъчване с радиация. Като изключим първото, я да видим какво остава?
Та сега да поумуваме малко върху следния въпрос: Защо на такава малка територия като българската има шанс да се построи втори АЕЦ, снабдена със същите съвецки(респ. руски) реактори, които видяхме колко са надежни?... И това, само за да се противостои на американските интереси, затриващи България с вредни ГМО храни, може би?...Или шистов газ, обилно полят с чалга ритми? Извинявам се много за резкия тон, но това което отличава демократичните от тоталитарните общества, е че има дебат по-проблемите при първите и отсъствие на такъв при вторите.Та затова при вторите недискутирането на проблемите води до измамното усещане, че те като че ли не съществуват, докато някой не хвърли камък в нашата градина и не се почувствуваме лично засегнати.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
myhata II
Мнения: 15705
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 5:16 pm
Местоположение: Toronto Ontario

Re: Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

Мнение от myhata II »

Колкото и да ти е мъчно Бистра,България е зависила и ще зависи от Русия
Не може след 45 години изведнъж да се спре,порови се малко и виж кой ни извозва отпадъчното ядрено гориво и кой ни дава същото такова най изгодно..
Да ,България е малка страна и няма природни богатства, и се крепи точно на ядрената енергетика 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Bistra
Напуснал форума
Мнения: 8801
Регистриран на: Сря Яну 19, 2011 12:19 pm
Местоположение: Rive-Sud de Montréal

Re: Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

Мнение от Bistra »

Ами, тогава да не хвърляме, много моля, цялата вина върху американците, които се "опитват да обезлюдят" нашите земи чрез чалга културата или ГМО храни!
Да се молим само да не се повтори и у нас ядрения Апокалипсис на Чернобил, защото при това малобройно население, тогава България, наистина няма да я има!
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
vaniliq
Изгонен от форума
Мнения: 173
Регистриран на: Чет Яну 22, 2009 10:55 am
Местоположение: Торонто

Re: Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

Мнение от vaniliq »

Рамблер може и да греша, но ми се струва че даваш за пример писанията на лицето Б.Димитров. Ето ти малко да се посмее компанията :
https://sites.google.com/site/runiistor ... b-dimitrov"
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16502
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Re: Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

Мнение от MrGeek »

Руските спецслужби разследват "менте оборудване" за АЕЦ "Козлодуй"

Следствената служба на Русия е започнала разследване на мащабни измами при производството на уреди и и агрегати за ядрени централи, действащи в Русия, но и в чужбина (в частност в България и Иран), съобщи информационната агенция "Росбалт".

Според версията на контраразузнаването (Федералната служба за сигурност или ФСБ) от 2007 г. оборудване се е произвеждало от по-евтина от предвиденото стомана, а разликата си поделяли ръководителите на няколко големи предприятия от руския ядрен отрасъл.

Вероятната афера в Русия се е разиграла след инцидента с Пети блок (на АЕЦ Козлодуй) от 1 март 2006 г., когато 22 от 60 контролни пръти на руската ОКБ "Гидропресс" остават в горно положение при тест за аварийно изключване на реактора и предизвикват инцидент от втора категория, разкрит два месеца по-късно под натиска на медиите за повече обяснения.
Така, интересни неща излизат на повърхостта. В задачата се пита колко още скрити изненади има заложени в руските атомни самовари? И кой нормален човек би платил милиарди евро за това? Защото както е видно, вече се работи усилено по втория самовар.
В Русия вече се сглобява първи блок на АЕЦ "Белене"

В Русия е започнало сглобяването на корпуса на реактора за първи блок на АЕЦ "Белене", въпреки че България и Русия не са подписали окончателен договор, който да изясни колко точно ще струва новата мощност.
От руското предприятие "Ижорски заводи", в което се извършва монтажът, съобщават, че са ангажирани да произведат 2 реакторни корпуса с вътрешни устройства, 2 горни блока, 2 компенсатора на налягането, 8 корпуса за парогенератори с колектори на топлоносителя, като четири от тях са изпратени в Подолския машиностроителен завод, съобщава capital.bg.
"Ижорските заводи" трябва да изработят и системите за аварийното охлаждане на активната зона на реактора, както и пасивна защита на съоръжението.
През 2006 г. Националната електрическа компания (НЕК) избра руската "Атомстройекспорт" за изпълнител на проекта за втора атомна централа в България. Година и половина по-късно България се съгласява на график на плащанията, въпреки че окончателен договор така и не е подписан. През 2008 г. "Атомстройекспорт" поръчва на "Ижорски заводи" да изработи реакторно оборудване за двата 1000-мегаватови енергоблока на "Белене". Стойността на поръчката е 82 млн. евро.
Къде се изпокриха зелените талибани или най-вероятно същите цвилят доволно, защото е кристално ясно кой ги храни с щедра ръка. Ижорските заводи ще изработят двата реактора на самовара за мизерните 82 милиона евро. Каква фантазия е нужна, за да си представи човек за какво ще отидат останалите милиарди, които Атомстройекспорт очаква от българския данъкоплатец. Още по-интересно става да си представи човек какви ще са гаранциите за сигурността на самовара в цялата тази крупна далавера.
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Колкото до науката, ми вярвам и даже прекалено и вярвам, но не вярвам толкова на хората.
__ Powered by Kpetrov
IFF
Мнения: 2495
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 9:30 am
Местоположение: Montreal

Re: Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

Мнение от IFF »

MrGeek написа:
Руските спецслужби разследват "менте оборудване" за АЕЦ "Козлодуй"

Следствената служба на Русия е започнала разследване на мащабни измами при производството на уреди и и агрегати за ядрени централи, действащи в Русия, но и в чужбина (в частност в България и Иран), съобщи информационната агенция "Росбалт".

Според версията на контраразузнаването (Федералната служба за сигурност или ФСБ) от 2007 г. оборудване се е произвеждало от по-евтина от предвиденото стомана, а разликата си поделяли ръководителите на няколко големи предприятия от руския ядрен отрасъл.

Вероятната афера в Русия се е разиграла след инцидента с Пети блок (на АЕЦ Козлодуй) от 1 март 2006 г., когато 22 от 60 контролни пръти на руската ОКБ "Гидропресс" остават в горно положение при тест за аварийно изключване на реактора и предизвикват инцидент от втора категория, разкрит два месеца по-късно под натиска на медиите за повече обяснения.
Така, интересни неща излизат на повърхостта. В задачата се пита колко още скрити изненади има заложени в руските атомни самовари? И кой нормален човек би платил милиарди евро за това? Защото както е видно, вече се работи усилено по втория самовар.
В Русия вече се сглобява първи блок на АЕЦ "Белене"

В Русия е започнало сглобяването на корпуса на реактора за първи блок на АЕЦ "Белене", въпреки че България и Русия не са подписали окончателен договор, който да изясни колко точно ще струва новата мощност.
От руското предприятие "Ижорски заводи", в което се извършва монтажът, съобщават, че са ангажирани да произведат 2 реакторни корпуса с вътрешни устройства, 2 горни блока, 2 компенсатора на налягането, 8 корпуса за парогенератори с колектори на топлоносителя, като четири от тях са изпратени в Подолския машиностроителен завод, съобщава capital.bg.
"Ижорските заводи" трябва да изработят и системите за аварийното охлаждане на активната зона на реактора, както и пасивна защита на съоръжението.
През 2006 г. Националната електрическа компания (НЕК) избра руската "Атомстройекспорт" за изпълнител на проекта за втора атомна централа в България. Година и половина по-късно България се съгласява на график на плащанията, въпреки че окончателен договор така и не е подписан. През 2008 г. "Атомстройекспорт" поръчва на "Ижорски заводи" да изработи реакторно оборудване за двата 1000-мегаватови енергоблока на "Белене". Стойността на поръчката е 82 млн. евро.
Къде се изпокриха зелените талибани или най-вероятно същите цвилят доволно, защото е кристално ясно кой ги храни с щедра ръка. Ижорските заводи ще изработят двата реактора на самовара за мизерните 82 милиона евро. Каква фантазия е нужна, за да си представи човек за какво ще отидат останалите милиарди, които Атомстройекспорт очаква от българския данъкоплатец. Още по-интересно става да си представи човек какви ще са гаранциите за сигурността на самовара в цялата тази крупна далавера.
Говориш пристрастно, тука като е капитализъм, защо ни падат мостовете на главите? А що се отнася за шиитовия газ, аз бих заложил по-скоро на ядрената енергетика. Между другото, имаме си вече един самовар, и засега си работи много добре, не виждам къде те стяга чепика. Гушата все някой ще си я напълни, дали ще е евреин, руснак или хамериканец, мисля за обикновения човек е почти едно и също.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16502
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Re: Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

Мнение от MrGeek »

IFF написа:Говориш пристрастно, тука като е капитализъм, защо ни падат мостовете на главите? А що се отнася за шиитовия газ, аз бих заложил по-скоро на ядрената енергетика. Между другото, имаме си вече един самовар, и засега си работи много добре, не виждам къде те стяга чепика. Гушата все някой ще си я напълни, дали ще е евреин, руснак или хамериканец, мисля за обикновения човек е почти едно и също.
Както винаги "логиката" ти кърти та дрънка.
  • Защо да се кахърим за безопасността на атомния самовар, щом мостовете в Кебек така или иначе си падат и на кебекарите нищо им няма.
  • Щом стария самовар досега не е гръмнал, значи може спокойно да продължаваме да разчитаме на късмета, който ще ни пази.
  • Няма никакъв проблем да се изсипят безумни милиарди за една ненужна нова тенджера, след като ще направим добро, напълвайки джобовете на някои чужди играчи и нашенските им подлоги.
Яко! Щрауса поне прави усилие да си завре главата в пясъка. :D
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Колкото до науката, ми вярвам и даже прекалено и вярвам, но не вярвам толкова на хората.
__ Powered by Kpetrov
Аватар
ablood
Мнения: 10496
Регистриран на: Нед Авг 28, 2005 2:51 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Re: Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

Мнение от ablood »

Хм. Независимо дали е руски самовар, или японски супернюк, всичко се води за 100% безопасно, до драматичното доказване на противното.

Пък и независимо дали е във България, Франция, САЩ, или Русия, щом има раздвижване на такива значителни суми, разни бизнесгрупи с правителствено влияние ще отклонят максимално възможни средства. Някой представя ли си изобщо вариант това да не стане?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
IFF
Мнения: 2495
Регистриран на: Чет Юни 22, 2006 9:30 am
Местоположение: Montreal

Re: Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

Мнение от IFF »

MrGeek написа:
IFF написа:Говориш пристрастно, тука като е капитализъм, защо ни падат мостовете на главите? А що се отнася за шиитовия газ, аз бих заложил по-скоро на ядрената енергетика. Между другото, имаме си вече един самовар, и засега си работи много добре, не виждам къде те стяга чепика. Гушата все някой ще си я напълни, дали ще е евреин, руснак или хамериканец, мисля за обикновения човек е почти едно и също.
Както винаги "логиката" ти кърти та дрънка.
  • Защо да се кахърим за безопасността на атомния самовар, щом мостовете в Кебек така или иначе си падат и на кебекарите нищо им няма.
  • Щом стария самовар досега не е гръмнал, значи може спокойно да продължаваме да разчитаме на късмета, който ще ни пази.
  • Няма никакъв проблем да се изсипят безумни милиарди за една ненужна нова тенджера, след като ще направим добро, напълвайки джобовете на някои чужди играчи и нашенските им подлоги.
Яко! Щрауса поне прави усилие да си завре главата в пясъка. :D
По точка първа: Опитвам се да свържа фалшивите силикони, мостове и ядрени реактори-нищо ново под слънцето, далавери се правят в целия свят.
По точка втора: Въпросния самовар мина доста проверки, и доста независими източници си казаха че е ОК, и даже и онези реактори, дето ги затвориха са си ОК.
По точка трета-прочети ми още един път предното мнение, там вече ти беше обяснено!
Аватар
MrGeek
Путлер Капут
Мнения: 16502
Регистриран на: Вто Мар 01, 2005 4:20 am
Местоположение: The Red Square

Re: Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

Мнение от MrGeek »

ablood написа:Пък и независимо дали е във България, Франция, САЩ, или Русия, щом има раздвижване на такива значителни суми, разни бизнесгрупи с правителствено влияние ще отклонят максимално възможни средства. Някой представя ли си изобщо вариант това да не стане?
Не е необходимо да си го представяш, защото то се случва на практика, но само когато инвеститорите са западни. Например изгонването на немската RWE, както и съвсем прясното изритване на Шеврон. Затова теорията ти за раздвижването на значителните суми поне в ситуацията на българската действителност винаги има една основна посока - Москва. Факти, какво да ги правиш. :D
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Колкото до науката, ми вярвам и даже прекалено и вярвам, но не вярвам толкова на хората.
__ Powered by Kpetrov
Аватар
myhata II
Мнения: 15705
Регистриран на: Чет Яну 18, 2007 5:16 pm
Местоположение: Toronto Ontario

Re: Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

Мнение от myhata II »

Тая Масква,ти е като трън в очите бре Гикс,ми не стаа ся с шитовия газ,кво толкова се пениш,щяли да намалят горивата ,ми ето тук в Канада до края на Април се очаква бензина да го дигнат с 15%
а ся де имат шитов газ и пак ще го дигат,що така бе Гикса ? 8)
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
budtel
Мнения: 534
Регистриран на: Пет Сеп 02, 2011 8:00 pm

Re: Да ви е честит АЕЦ "Белене"!

Мнение от budtel »

Гигса май не знае, че хамериканците отскоро се натискат да правят ядрена енергетика в България. Нови реактори в Козлодуй или нещо с Белене. Още го мъдрат какво ще е.., но пак ще е от рода на енергиината "независимост".
Напоследък все по-често си спомням си приказката за лъжливото овчарче...
След 22 години лъжи, имал и някой който да им вярва?!
Публикувай отговор