черен печат за САЩ и кандидатстване за Квебек.

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Re: черен печат за САЩ и кандидатстване за Квебек.

Мнение от Mr.D »

коко е прав. Ако нямаш криминален рекорд нямаш никакьв проблем. Ако случайно те питат или трябва да напишеш в документ дали някой някога ти е отказвал виза за която и да е дьржава, кажи им че никога не си имал отказ от никаде.
minnesota

Мнение от minnesota »

Mr.D написа:коко е прав. Ако нямаш криминален рекорд нямаш никакьв проблем. Ако случайно те питат или трябва да напишеш в документ дали някой някога ти е отказвал виза за която и да е дьржава, кажи им че никога не си имал отказ от никаде.
Със сигурност ще им го спестя.....защо да ги натоварвам с излишно инфо:)А сериозно утре ще званна на онези баровци в консулството в София да ги питам.....и без това толкова пари съм налял в това посолство,че това е най-малкото което могат да направят за мен-да ми кажат.Някой знае ли дали историята с рекорда може да стане по-бързо ако ги пратя по приятел до САЩ и оттам те да ги пуснат до ФБР-и обратно същата процедура?
Когато не можеш да си купиш нещо с пари,тогава.....просто го купи с много пари
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

ФБР рекорд е мисля валиден за 3 месеца. Трябва да го синхронизираш да не ти изтече в рьцете ти.
Изкарват го за 1.5 месец (поне моят за толкова дойде). Най добре е да им пратиш предплатен плик с куриер. DHL мисля че приемаха само.
Друго трябва да провериш кой може и има право да ти направи прьстовите отпечатаци.
minnesota

Мнение от minnesota »

Ами доколкото знам институт по криминалистика.Но мисля да си направя един "пробен" преди да стигна до момента,в който наистина ще потрябва....за да няма кофти изненади.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Точно така. Това имах предвид от самото начало.
Виж го пьрво и тогава мисли какво ще правиш.
Успех, и много да не ти пука.
minnesota

Мнение от minnesota »

Званях днес до консулството в София и каза българската им служителка,че незаконното пребиваване и опита за виза чрез невярни документи отиват на рекорда......Ще пробвам да видя какво ще излезе,но си мисля ако все пак наистина излязат тези 2 неща....тогава какво?!
pumpy

Мнение от pumpy »

minnesota написа:Званях днес до консулството в София и каза българската им служителка,че незаконното пребиваване и опита за виза чрез невярни документи отиват на рекорда......Ще пробвам да видя какво ще излезе,но си мисля ако все пак наистина излязат тези 2 неща....тогава какво?!
Ето това, взето от друга тема във форума:
polina_trendafilova написа:Здравейте
Нашето интервю мина неуспешно.
получихме добър урок от Букурещ а той е че не трябва да се лъже. Убедихме се че се прави някаква проверка защото ни казаха общо взето "нашето проучване установи разминаване в данните които сте ни представили" и ни казаха че проблема е свързан със стажа на съпруга ми.
Не се сърдим на никой защото проблема си го направихме ние... в смисъл ние сме си виновни защото мислехме че ще ни се размине по някакъв начин.
В деня на нашето интервю хората преди нас също получаваха откази така че нещата са много по-различни от преди.
Повече никога няма да правим такава грешка.
minnesota

Мнение от minnesota »

Това го знам.....няма нужда да ми го показваш.Попитах за съвет,но очевидно съм сгрешил форума....а и не трябва да забравям,че българите обикновено са много "отзивчиви" когато се налага да помогнат било то и само със съвет :clap:
pumpy

Мнение от pumpy »

minnesota написа:Това го знам.....няма нужда да ми го показваш.Попитах за съвет,но очевидно съм сгрешил форума....а и не трябва да забравям,че българите обикновено са много "отзивчиви" когато се налага да помогнат било то и само със съвет :clap:
Ние сме и известни и с това, че не приемаме мнение ако не е това, което искаме да чуем. Понеже сме израснали и живеем в страна, където всичко е възможно, ние вярваме, че на всеки проблем може да се намери решение, по един илил друг начин.
Ако искаш да ти кажем, че всичко ще е наред и това, което се е случило в миналото няма значение, то добре - приеми, че ти го казвам;
Ако искаш да ти кажем, че можеш да си спестиш някаква информация в апликацията и после да се окаже, че свитеделството от ФБР казва друго и тези от Букурещ няма да обърнат внимание на разминаването в информацията, ОК - казвам ти го;
КАжи как по друг начин искаш да ти помогнем и аз ще го направя с удоволствие. Дали това обаче ще ти даде виза за постоянно пребиваване в Канада, за съжаление не знам....
minnesota

Мнение от minnesota »

pumpy написа:
minnesota написа:Това го знам.....няма нужда да ми го показваш.Попитах за съвет,но очевидно съм сгрешил форума....а и не трябва да забравям,че българите обикновено са много "отзивчиви" когато се налага да помогнат било то и само със съвет :clap:
Ние сме и известни и с това, че не приемаме мнение ако не е това, което искаме да чуем. Понеже сме израснали и живеем в страна, където всичко е възможно, ние вярваме, че на всеки проблем може да се намери решение, по един илил друг начин.
Ако искаш да ти кажем, че всичко ще е наред и това, което се е случило в миналото няма значение, то добре - приеми, че ти го казвам;
Ако искаш да ти кажем, че можеш да си спестиш някаква информация в апликацията и после да се окаже, че свитеделството от ФБР казва друго и тези от Букурещ няма да обърнат внимание на разминаването в информацията, ОК - казвам ти го;
КАжи как по друг начин искаш да ти помогнем и аз ще го направя с удоволствие. Дали това обаче ще ти даде виза за постоянно пребиваване в Канада, за съжаление не знам....
Не го приемай лично-говоря за българите като цяло-за мое щастие в Щатите на мен са ми помагали не малко хора,аз пък съм помогал на двойно повече(има дори и в тзои форум).....Приемам всякакви мнения,особено на хора,които са минали по този път.Въпроса ми е след като съм допуснал такава грешка,и след като и двамата знаем,че има българи в Канада които са се преместили защото са били нелегални в САЩ,как мога да използвам техния опит и поне да имам някакъв шанс?Що се отнася до "измамата",единственото за което излъгах в консулството беше годината на издаване на дипломата ми-2009-а а не както аз и представих 2006-а.Не мисля,че заради това заслужавам тази крайна мярка(лично мое мнение),още повече че сега искам да емигрирам в Канада.
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Не спритеснявай толкова за рекорда. Ти имаш само отказ или си бил нелегално там?
Ако не им кажеш че си имал отказ за виза няма откаде да разберат.
Ако си бил нелегален това е друг вьпрос. Тогава ще трябва да ги изльжеш че никога не си бил в САЩ. Бил си в Бьлгариа през цялото време и по този начин не ти трябва ФБР рецорд.

Не се правете всички на много честни. Да не сте Майки Терези случаино.
minnesota

Мнение от minnesota »

Нелегален+имах самочувствието и наглостта да се явя на интервю....повечето ми приятели след няколко години нелегален престой се върнаха в Бг и по тази схема взеха визи.При някой не проработи(както и при мен).Не държа да съм супер честен,но втора забрана мисля че няма да преживея леко и затова мисля какво и как.....Не живея никак зле в България но просто не мога да свикна с манталитета и мисленето на хората....а и винаги ми е харесвал "онзи" начин на живот.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

minnesota написа:Званях днес до консулството в София и каза българската им служителка,че незаконното пребиваване и опита за виза чрез невярни документи отиват на рекорда......Ще пробвам да видя какво ще излезе,но си мисля ако все пак наистина излязат тези 2 неща....тогава какво?!
От кога консулството в София дава консултации на тема имиграционни казуси? Можеш ли да дадеш повече подробности за това какво точно я попита и какво точно тя ти обясни, защото поне според мене, не се знае до колко въпросната служителка е в позицията да дава такива отговори. Например в уебсайта в консулството в Букурещ пише - за повече информация прочетете официалният сайт.
Освен това, за кой точно рекорд става дума - за криминалният или за този който имат консулските служби за това кой за каква виза е кандидатствал и съответно дали виза му е била издадена или отказана?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
minnesota

Мнение от minnesota »

Имайки впредвид,че никак не са ми симпатични 2-те(може и да са повече) българки,които работят там,разговора беше следният:Бихте ли ми казали,след като съм бил нелегално в САЩ и имам отказ поради представяне на невярна информация,това има ли го записано във ФБР криминал рекорд?-Да,това ви се вписва.-Трябва ми за Канада-Ами питайте канадските емиграционни,тук е американското консулство!
Това беше целият разговор,служителката беше супер сърдита,че безпокоя....Не ми даде шанс да и кажа,че ми е много НЕсимпатична :D
Mr.D
Баннат за 7 дни

Мнение от Mr.D »

Не се притеснявай толкова. Направи рекорда пьрво. Едвали има нещо в него. Все пак никога не си бил арестуван или сьден в САЩ.
Тия двете от посолството са типични злобни будали. Тегли им една бьлгарска майна.
Публикувай отговор