Затова реших и аз да изложа нашият случай и да помоля за съдействие.Ние сме семейство с едно дете на 6 месеца, и не сме сигурни най-вече дали взимаме точки за област на образование и кой да бъде водещ кандидат.
Като предварително ще кажа,че доста прочетох и си направи труда да направя следната таблица:
1.ОБРАЗОВАНИЕ
а) Ниво на образованието -Висше 3 години или повече - 10 точки и двамата сме с еднакво образование
б)Област на образованието - Тук е най-голямата ни дилема аз съм завършила средно специално със специалност„Компютърна техника и технологии“ и съм завършила више/бакалавър в ТУ-София със специалност „Телекомуникации“ Съпругът ми е завършил средно специално със специалност „радиотехника и технологии“ и висше/бакалавър - „Телекомуникации“. Аз лично доста време гледах специалностите в списъка и се опитвах какви ли не преводи да направя, но още не съм сигурна вземаме ли точки или не.
Аз стигнах до следния извод:има възможност да сme в една от тези категории, но не съм сигурна :
- Section C, Requérant principal - 6, Époux ou conjoint de fait -2, nouveau université, Sciences de l'informatique (BACC. - 3 ans)
- Section C, Requérant principal - 6, Époux ou conjoint de fait -2, Niveau collégial technique, Techniques de l'informatique (DEC - 3 ans)
- Section C, Requérant principal - 6, Époux ou conjoint de fait -2, Niveau secondaire professionnel, Installation et réparation d'équipement de télécommunication (DEP - 1800 hres / 2 ans)
-
Да предположим, че се вписваме тук ще вземем в най-добрия случай 8 точки и за двамата.
2.ПРОФЕСИОНАЛЕН СТАЖ
Деси -24 - 35 месеца - 6 точки / Андрей -24 - 35 месеца - 6 точки
Тук дилемата ми, е че не съм сигурна дали ще ни се признае стажа защтото
- работим в като ИТ специалисти- занимаваме се повече с компютри от колкото със телекомуникации.
-и аз съм в майчинство от около 7 месеца.
3.ВЪЗРАСТ
Деси- 18 - 35 години - 16 точки /Андрей- 18 - 35 години - 16 точки
4.ЕЗИКОВИ УМЕНИЯ
тук нещата вече са по ясни. Когато решихме да кандидастваме мислехме аз да съм основен кандидат и съм по-напред с френския но пък ми куца английския. При съпругът ми е обратното. Да кажем,че:
Деси
Френски език ниво - 7/6(10 точки/ 4 точки) английски език ниво - 4/5 (3точки)
Андрей
Френски език ниво - 5/4 (7 точки/ 3 точки) английски език ниво7/7 (4 точки)
5.ПРЕБИВАВАНЕ И РОДНИНИ В КЕБЕК - 0 точки и за двамата
дотук събирам 51 точки /49 точки за Андрей
*В случай,че вземем точки за област на образование*
6.ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРИДРУЖАВАЩИЯ КАНДИДАТ
тук аз събирам - 12 точки / ако Андрей е придружаващ - 11 точки
*В случай,че вземем точки за област на образование*
7.ДОГОВОР ЗА РАБОТА - 0 точки
8.ДЕЦА
12 години и по-малки - 4 точки
9.ФИНАНСОВА НЕЗАВИСИМОСТ (ЗАДЪЛЖИТЕЛНО) (С ПОДПИС) - 1 точка
В край на сметка ако и двамата взимаме точки по област на образование, май няма значение кой ще бъде водещ кандидат:
1.Деси/основен кандидат/ - 67 точки
2.Андрей /основен кандидат/- 66 точки
Затова това ми е й основният въпрос към вас?
П.С. Извинявам се за дългия пост, но така най-лесно мога да ви представя нашия случай.