До преди няколко месеца бях решен да кандидатствам по федералната програма , но в последствие се отказах (просто точките са непосилно високи за 23 годишен , както мен) и сега намирам като единствена възможност Квебекската програма .
Случаят е следният : Скоро завършвам бак.степен спец. "Икономика" , нямам стаж по специалността все още (Но съм готов да работя при първа възможност за да направя поне 6 месеца стаж , който съответно носи 4 точки) . Учил съм френски в гимназията и съм решил да карам и курс за да го доизуча . С английския се справям добре .
Сега ... питанката е основателни ли са притесненията ми , че според http://wiki.bgcanada.com/index.php?titl ... e-synthese" събирам 49 точки само преди фактор адаптивност и евентуално с него събирам 55 (ако имам мах точки)
Възможностите са 2 :
1)Не изчислявам както трябва точките или просто не ги събирам
2)Още не съм узрял за емиграция

Сега да ви докажа че съм си подготвил домашното , ще направя една листа с точките , който планирам като реални (макар и само хипотетично)
1)ОБРАЗОВАНИЕ - бак . Икономика - 10 точки ; Област на образованието - Economique 3 ans - 0 точки
2)ПРОФЕСИОНАЛЕН СТАЖ - да предположим , че работя 6 -12 месеца като Застрахователен агент(или нещо друго свързано със специалността ми) - 4 точки
3)ВЪЗРАСТ - 23 години - 16 точки
4)ЕЗИКОВИ УМЕНИЯ : Френски : Както разбирам максималния брой е 16 , така че нека да сложим едни 12
Английски : Слагам максимума 6 точки , като предполагам , че тъй като отивам "уж" в френската част , едно средно ниво и нагоре ще свърши работа за макс.точки
5)ПРЕБИВАВАНЕ И РОДНИНИ В КЕБЕК - 0 точки
6)ХАРАКТЕРИСТИКИ НА ПРИДРУЖАВАЩИЯ КАНДИДАТ : Кандидатствам сам - 0 точки
7)ДОГОВОР ЗА РАБОТА - нямам , съответно 0 точки
МИНИМАЛЕН ПРАГ РАБОТОСПОСОБНОСТ 42 точки (Дотук събирам 48 точки)

МИНИМАЛЕН ПРАГ ЗА ПРЕДВАРИТЕЛНА СЕЛЕКЦИЯ - 49 точки (колкото е и минимума)
9)АДАПТИВНОСТ - 6 точки
МИНИМАЛЕН ПРАГ ЗА СЕЛЕКЦИЯ 55 (толкова , колкото и ми стават точките)
Главното ми притеснение е , че съм на границата , според горните ми разсъждения ....
Та се чудех , ако вие бяхте на мое място, какво бихте направили / постъпили / подобрили с оглед повишаване на точките и увеличаване на шанса за селекция .
Знам , че не ви е много приятно да отговаряте на всеки по-отделно , но както виждате нямам отговор на въпросите ми , и вие сте тези , който можете да помогнете със свойте съвети , естествено при желание от ваша страна

Хайде със здраве