въпрос за документи на новородено дете
- misirosi
- Обратна връзка:
Re: въпрос за документи на новородено дете
Здр., визуалната справка за дете, на което няма документ за самоличност е задължителна, само ЧЕ не е задължение на родителите, това си е вътрешна работа на служителите на МВР, няма да изпадам в подробности - няма нужда; добре е да се мине или през гише на паспортна или през служба ГРАО, за да се провери адреса на детенцето, защото от предишната паспортизация има доста грешки и пропуски, за да не се окаже, че сте чакали с детето напразно и са ви върнали, но ако няма опашка в паспортна - няма проблеми.
Здравейте,
Незнам дали тук е точното място да задам този въпрос, но тъй като съм сравнително нова в този форум, а и в предвид факта, че работя нямам време да изчета всичко, затова ще попитам тук с надеждата някой да ме светне по въпроса.
Как стават нещата, ако когато си подаваш документи сте само двама (аз и съпруга ми), акогато здравйе бозе стигнем до интервю сам вече бремена или напреднала бременост, или ако мине доста време до интевюто даже да сме станали трима
Или вариянта вече след интервюто да си имаме бебчо, какво следва, за документите и подобие?
Много ще съм Ви благодарна ако някой може да ме светне по този въпрос.
И само да доуточна, смятаме да подадем првъоначалните документи ( до Виена ако не греша) в началото на новата година (2011г.)
Незнам дали тук е точното място да задам този въпрос, но тъй като съм сравнително нова в този форум, а и в предвид факта, че работя нямам време да изчета всичко, затова ще попитам тук с надеждата някой да ме светне по въпроса.
Как стават нещата, ако когато си подаваш документи сте само двама (аз и съпруга ми), акогато здравйе бозе стигнем до интервю сам вече бремена или напреднала бременост, или ако мине доста време до интевюто даже да сме станали трима

И само да доуточна, смятаме да подадем првъоначалните документи ( до Виена ако не греша) в началото на новата година (2011г.)
mare_sr здравей!Ако до интервюто си имате бебчо,живот и здраве,плащате таксата обработка към Виена за бебето,правите задграничен паспорт и копие на акт за раждане,превеждате го както другите документи и си ги носите на интервюто.Ще получите 4 точки още.
Ако само съм бремена когато отидем на интервюто, какво следва? И дали няма интервюиращия да ни откаже визи заради този факт?mare_sr написа:Здравейте,
Как стават нещата, ако когато си подаваш документи сте само двама (аз и съпруга ми), акогато здравйе бозе стигнем до интервю сам вече бремена или напреднала бременост, или ако мине доста време до интевюто даже да сме станали тримаИли вариянта вече след интервюто да си имаме бебчо, какво следва, за документите и подобие?
mare_sr Не вярвам да ви откажат визи за такова специално събитие!Не ми е известен такъв случай и би било глупаво!Взимате заветните сертификати/ако ви одобрят/на интервюто.Мисля обаче,че само ако си бременна няма да ви дадът тези 4 точки/ако за вас са от значение/.Когато се роди бебчо изпращате споменатите документи и такса и чакате инструкции от Виена.
Nescafe написа:mare_sr Не вярвам да ви откажат визи за такова специално събитие!Не ми е известен такъв случай и би било глупаво!Взимате заветните сертификати/ако ви одобрят/на интервюто.Мисля обаче,че само ако си бременна няма да ви дадът тези 4 точки/ако за вас са от значение/.Когато се роди бебчо изпращате споменатите документи и такса и чакате инструкции от Виена.
Nescafe, благодаря за отговора ти.
А май, че точно тези 4 точки не ни бръкат, но ще видим де

- Double Trouble
В петък вадихме паспорт на бебето и не ни искаха нищо друго освен лични карти на двамата родители, да си платим таксата за издаване (10 лв. + 1 лв. комисионна) и естествено хлапето да се заведе на място.
Малко зор видяхме докато му направят свястна снимка, но те вече си имат някакви системи и за това - бащата кляка и с едната ръка държи бебето, а с другата му подпира главата отзад (нашето е прекалено малко и не може да си я държи само), така че да не се виждат ръцете и след 6-7 опита успяха.
Това е в паспортната служба в Слатина, но предполагам, че същото ще важи навсякъде.
Опс, забравих - и акта за раждане на детето + 1 копие, което остава за тях.
Малко зор видяхме докато му направят свястна снимка, но те вече си имат някакви системи и за това - бащата кляка и с едната ръка държи бебето, а с другата му подпира главата отзад (нашето е прекалено малко и не може да си я държи само), така че да не се виждат ръцете и след 6-7 опита успяха.
Това е в паспортната служба в Слатина, но предполагам, че същото ще важи навсякъде.
Опс, забравих - и акта за раждане на детето + 1 копие, което остава за тях.
Ако беше лесно, всеки щеше да го прави. Трудното го прави велико. (A league of their own)
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Писмо изчакване - 19.06.2012
Интервю - 25.10.2012 - Успешно!
Док. до Сидни - 08.11.2012
Мед. формуляри - 29.01.2013
DSC Виена - 06.04.2011
Accusé - 12.08.2011
Писмо изчакване - 19.06.2012
Интервю - 25.10.2012 - Успешно!
Док. до Сидни - 08.11.2012
Мед. формуляри - 29.01.2013
Ние правихме запитване до Виена как се процедира ако се появи бебе след подадени документи.Отговориха ни че трябва да се изпрати писмо с евентуалната дата на раждане .След раждането-акта за раждане, снимка и такса за новия член на семейството.
Нашия син беше на 4 месеца когато подадохме документи, но не съм правила задграничен паспорт.Не са го искали и до датата на интервюто.На самото интервю ме попитаха за такъв паспорт на детето и аз обясних че ако получим сертификати ще му извадим паспорт.Нямаше проблеми .(на самото интервю още не беше категоричен че ще ни откажат молбата)
Нашия син беше на 4 месеца когато подадохме документи, но не съм правила задграничен паспорт.Не са го искали и до датата на интервюто.На самото интервю ме попитаха за такъв паспорт на детето и аз обясних че ако получим сертификати ще му извадим паспорт.Нямаше проблеми .(на самото интервю още не беше категоричен че ще ни откажат молбата)
Здравейте, някой знае ли как става в момента документите на дете родено в България.
Да кажа предисторията. Аз съм канадски гражданин, а жена ми взе виза месец преди да роди по стандартна процедура, не съм я спонсорирал. Въпроса е че трябва да влезне в Канада преди 08 Юни 2016г.
Ако някой може да помогне с някаква информация, ще съм много благодарен.
Поздрави
Да кажа предисторията. Аз съм канадски гражданин, а жена ми взе виза месец преди да роди по стандартна процедура, не съм я спонсорирал. Въпроса е че трябва да влезне в Канада преди 08 Юни 2016г.
Ако някой може да помогне с някаква информация, ще съм много благодарен.
Поздрави
DCS Виена: 08.2011
Accusé de réception: 07.2012
Интервю 09.2013 - Успешно
Медицински 02.07.2014
Искане на допълнителни документи: 16.06.2015
Покана за Виза 31.07.2015
Accusé de réception: 07.2012
Интервю 09.2013 - Успешно
Медицински 02.07.2014
Искане на допълнителни документи: 16.06.2015
Покана за Виза 31.07.2015