Какво мислите по въпроса за петицията?
-
- Обратна връзка:
Re: Какво мислите по въпроса за петицията?
Ай стига с тоя социал вече. Проверете и ще видите ,че Кебек е на 4 то място по процент от хората дето взимат такива пари. Следван неотлъчно от Онтарио. Разлиликата в процентите е много малка и като финален резултат в Онтарио повече хора (като бройка) живеят на помощи. Освен това като ревете не забравяйте, че данъците тук (в Кебек) не са от най-ниските.
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Mитовете надживяват всякакви статистики и каквито и да е доказателства.
Просто всички те - доказателствата, се обявяват за фалшиви или манипулирани и митът продължава да си живее.
Щото митовете ни дават преимуществото да живеем в един измислен свят, когато реалният нещо не ни е по вкуса.
Просто всички те - доказателствата, се обявяват за фалшиви или манипулирани и митът продължава да си живее.
Щото митовете ни дават преимуществото да живеем в един измислен свят, когато реалният нещо не ни е по вкуса.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Руменe, да пействаш всичко, или поне да четеш всичкo - Онтарио получава от федералните общо 18.750G за 2010-2011, Квебек получава 19.266G , сам сметни колко милиарда е разликата. 8G sa част от 19-те, но като сравняваш, сравнявай както трябва.
PS. това е от официалният сайт на федералните. Има структурни разбивки които са още по-интересни, но не съм супер-компетентен да ги коментирам. По принцип ми е се тая, щото аз пък сигурно храня някой социаладжия в Онтарио или Албърта, ама ме е яд като все ще се появи някой с поредната изцепка, справка унгарския салам.
PS. това е от официалният сайт на федералните. Има структурни разбивки които са още по-интересни, но не съм супер-компетентен да ги коментирам. По принцип ми е се тая, щото аз пък сигурно храня някой социаладжия в Онтарио или Албърта, ама ме е яд като все ще се появи някой с поредната изцепка, справка унгарския салам.
- roumensp
Е, аз не съм адвокат на Онтарио, а на BC.Godis написа:Руменe, да пействаш всичко, или поне да четеш всичкo - Онтарио получава от федералните общо 18.750G за 2010-2011, Квебек получава 19.266G , сам сметни колко милиарда е разликата. 8G sa част от 19-те, но като сравняваш, сравнявай както трябва.

BC често я "порязват" и не знам защо, след като ние не сме "богати" ("богати" са Албърта), само цените са ни като за "богати": средна цена на къща във Ванкувър 3-пъти по-висока отколкото в Монреал, плащаме health isurance premiums, "социалът" е колкото да не умреш от глад, имаме една от най-ниските минимални заплати, и т.н.
Например Онтарио имат много по-хубави пътища от тия в BC, и по-висок GDP/човек от BC, защо тогава те ще получат equalization payments за 2010-2011, а ние не ...
А иначе федералните могат да разпределят парите както си искат, просто логиката им не ми е ясна понякога.
Ами в ВС-то гласоподавателите са по малко отколкото в Онтарио.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Румене, забрави...логиката е странна...
Както и да е.
Таман онзи ден коментирахме тук защо ли във Ванкувър са толкова високи цените на жилищата. Не може да е само заради температурите (даже не казвам "климат"). Някой в съседната тема беше пуснал графика за недвижимоти имоти, е, не може цените във Ван да > 2 пъти по-високи от тези на града на второ място....за мен това си е някакъв балон.
Както и да е.
Таман онзи ден коментирахме тук защо ли във Ванкувър са толкова високи цените на жилищата. Не може да е само заради температурите (даже не казвам "климат"). Някой в съседната тема беше пуснал графика за недвижимоти имоти, е, не може цените във Ван да > 2 пъти по-високи от тези на града на второ място....за мен това си е някакъв балон.
- roumensp
Струва ми се, че уцели в десятката.IRA написа:Ами в ВС-то гласоподавателите са по малко отколкото в Онтарио.

Аз пуснах графиката за 6-те големи канадски града и вече съм отговорял на тоя въпрос в друга тема, но може би най-простият отговор е, че търсенето определя предлагането. Като има достатъчно хора, готови да плащат тия пари - ще ги има и тия цени. Между другото, в предградията на Ванкувър (те се водят отделни градове, разбира се) има и съвсем нормални цени - например в "индийския" Съри има големи, нови и красиви къщи за около половин милион, единствения проблем е, че ще имаш индийци за съседи.Godis написа:Румене, забрави...логиката е странна...
Както и да е.
Та по въпроса за търсенето и предлагането - навремето BC Hydro вдигна цените на тока с оправданието, че след като изнасяли ток за Калифорния на 3-пъти по-висока цена не можело ние да продължаваме да го получаваме на същата ниска цена, демек пазарна икономика.

Климатът, красивата природа, пък и самият град наистина са определящи, но има и доста други по-дребни фактори - например един емигрант от Азия с повече пари със сигурност ще предпочете Ванкувър пред Торонто защото по-лесно ще може да си ходи до Азия. "Зли езици" говорят и за пари от марихуана (тука си я гледат по мазета и дворове).

Абе някои неща просто не се обясняват толкова лесно - например в "съседния" Сиатъл (където живях 6 години и където са Microsoft, Boeing, Amazon, wireless-подразделението на AT&T и т.н.) в момента цените на недвижимото имущество са доста по-нормални от тия във Ванкувър. Ванкувър и Сиатъл са доста подобни градове и защо стана така не е много ясно, само рецесията ли, която беше доста по-сериозна в Щатите е причината ?
А иначе според "легендите" West Coast (Сан Франциско, Сиатъл, Ванкувър) се води богат защото тия дето са имали късмет по време на "златната треска" са се заселвали тука.

Както винаги, темата пак изби в съвсем друга посока.

Ясно защо West Side е по-скъпо, най-вече заради т.нар. "sunshine tax" времето е хубаво в по-голямата част на годината и това реже заплатите и вдига цените на имотите. Vancouver е градът с най-хубав климат от всички градове тук и затова е такава брадва, дори по-голяма и от Южна Калифорния където мога да ви кажа е раят на земята *drool* San Diego *drool*. Мен като ме смръзне гъза в Таронта как ми се ще да си бия камшика някъде на по-топло, но тук е просто много благоприятен бизнес климата, а и аз нямам идея как е, пък всеки си е цар на негова територия.