Молба за съвет
Молба за съвет
Здравейте,
Първо поздравления за изчерпателната информация, която сте подбрали и събрали във вики-то на сайта.
Наскоро се замислих дали да не кандидатствам за Канада като квалифициран работник и направих теста във викито. За минимален праг за преселекция получавам минимума от 49 точки при условие, че:
- за английски получавам 6 точки (нямам документи, които да удостоверяват нивото на знание)
- за френски си давам 8 точки - още не съм почнал да го уча и затова давам такава оценка. По принцип нямам притеснения, защото съм учил в гимназията и мисля, че бързо ще наваксвам.
- в момента съм на 35г и получавам 16 точки. През октомври навършвам 36 и точките ми за възраст намаляват на 14.
Въпросите ми са:
- възраста на кандидата към момента на подаване на документите ли се счита или има някакво друго правило (аз поне не намерих такова във вики-то)?
- дори и да ме извикат на предварително интервю при достигнат минимум за преселекция дали имам някакви шансове да достигна необходимите 55 точки за одобрение? Доколкото разбрах единственото, което мога да получа отгоре на интервюто са точки за адаптивност, което ми се струва доста субективно и неясно.
- дали мога да отложа интервюто с мотива, че не се чуствам достатъчно подготвен с езика (за да се подготвя по-добре)?
- ако все пак реша да кандидатствам и не ме одобрят мога ли да кандидатствам втори път?
Съжалявам ако задавам въпроси на които вече е отговаряно - търсих назад но така и не можах да намеря нещо подобно написано.
Благодаря
Първо поздравления за изчерпателната информация, която сте подбрали и събрали във вики-то на сайта.
Наскоро се замислих дали да не кандидатствам за Канада като квалифициран работник и направих теста във викито. За минимален праг за преселекция получавам минимума от 49 точки при условие, че:
- за английски получавам 6 точки (нямам документи, които да удостоверяват нивото на знание)
- за френски си давам 8 точки - още не съм почнал да го уча и затова давам такава оценка. По принцип нямам притеснения, защото съм учил в гимназията и мисля, че бързо ще наваксвам.
- в момента съм на 35г и получавам 16 точки. През октомври навършвам 36 и точките ми за възраст намаляват на 14.
Въпросите ми са:
- възраста на кандидата към момента на подаване на документите ли се счита или има някакво друго правило (аз поне не намерих такова във вики-то)?
- дори и да ме извикат на предварително интервю при достигнат минимум за преселекция дали имам някакви шансове да достигна необходимите 55 точки за одобрение? Доколкото разбрах единственото, което мога да получа отгоре на интервюто са точки за адаптивност, което ми се струва доста субективно и неясно.
- дали мога да отложа интервюто с мотива, че не се чуствам достатъчно подготвен с езика (за да се подготвя по-добре)?
- ако все пак реша да кандидатствам и не ме одобрят мога ли да кандидатствам втори път?
Съжалявам ако задавам въпроси на които вече е отговаряно - търсих назад но така и не можах да намеря нещо подобно написано.
Благодаря
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
Re: Молба за съвет
Разбира се че има нещо написано по всеки един от въпросите, които те вълнуват, но това не е пре1ка да ти се отговори отново.
Да, възрастта се отчита към момента на кандидатстването.- възраста на кандидата към момента на подаване на документите ли се счита или има някакво друго правило (аз поне не намерих такова във вики-то)?
Малки са ти шансовете за селекция при достигнати точно 49 т. при предварителното селектиране. Ако изобщо те поканят на интервю ще трябва да покажеш по-високо ниво по френски за да събереш повече точки, примерно 51 или 52 т., та заедно с 1-та точка за финансова автономност и 2-3 т. (от 6 възможни) за адаптивност да стигнеш минимума от 55 т. за селекция. Но да разчиташ на 5 или 6 т. от 6 възможни за адаптивност си е доста несериозно.- дори и да ме извикат на предварително интервю при достигнат минимум за преселекция дали имам някакви шансове да достигна необходимите 55 точки за одобрение? Доколкото разбрах единственото, което мога да получа отгоре на интервюто са точки за адаптивност, което ми се струва доста субективно и неясно.
Може, но не и с този мотив. Трябва да ги убедиш, че има обективни причини за отлагането на интервюто. Колко ще бъде отложено няма да знаеш, просто ще чакаш новата покана с датата и часът на явяване. И втори път отказ не може да има.- дали мога да отложа интервюто с мотива, че не се чуствам достатъчно подготвен с езика (за да се подготвя по-добре)?
Можеш естествено. Но трябва да има и достатъчно убедително основание за това т.е. да докажеш, че нещо се е променило и е довело до увеличаване броят на точките ти.- ако все пак реша да кандидатствам и не ме одобрят мога ли да кандидатствам втори път?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Благодаря за отговорите!
http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... I0_2R2.htm
Тази таблица за пресмятане на точките е актуална,нали ?
- demococcus
По-актуална от нея надали ще намеришmartatabs написа:http://www2.publicationsduquebec.gouv.q ... I0_2R2.htm

Ако си дадеш една година и вземеш например диплом за зидаро-мазач ( 900ч), то ще спечелиш 16т., а ще за губиш само 2 за възраст.
Погледни в курсовете на jobtiger преди имаше вечерни и даже дистанционни.
А и ще имаш време за подготовка на френския.
Успех!
Погледни в курсовете на jobtiger преди имаше вечерни и даже дистанционни.
А и ще имаш време за подготовка на френския.
Успех!
The worst mistake people do is that they listen half, understand quarter and speak double...
- nedelcheva_n
А някаква идея къде да потърсим такъв курс?????
http://cpopartners-ks.hit.bg/profession.htm"nedelcheva_n написа:А някаква идея къде да потърсим такъв курс?????
Това за област на образование ли?Iris написа:диплом за зидаро-мазач ( 900ч), то ще спечелиш 16т.,