То така хубаво звучи, ама къде е този пазар на едногодишни колички веtodor73 написа:Така финансираш два пъти, каквото и да значи това, аз не съм много по икономиката, но чувал съм, че не е много умна постъпкаПавел написа:Хълски, а в Канада не съществува ли понятието car lease with option to buy?
Като изключим клишетата, новото си е ново и гледната точка на бизнесменитеаз и тия приказки на хълбой не ги хващам много, най изгодно е да се вземе кола на 1-2 години
![]()
Обяснявам веднага защо, кола излязла от магазина и пада цената, по принцип първата година някъде с около 40 %, то логично де ...
На нова кола плащаш 2 такси, пакети разни, климатици, автомати и т.н. от 11 495 примерно става долу горе 18 495 за един Кобалт, ако е Мазда 3 отдма ще седне на 25 000. Ами то за тия пари мога да си взема една тройка на БМВ или по-голямата мазда 6 на една-две години, варианти да искаш![]()
Сега ама стара кола, не ми се виси по гаражи ги разправяйте на друг, до 4-5 години, проблеми е рядко да има, още повече че вероятноста да има проблем е с кола от по нисък клас. Караш примерно до 4-5 години и пак друга едногодишнатака се избягва първоначалната депресия от 40 %, пък и друго е да се появиш на бизнес среща с 2 годишно БМВ, отколкото с един нов Кобалт

Иначе, по сериозно, ако една кола е на 1г, обикновено това значи че или предният и собственик е закъсал много яко (каква е вероятността според вас?), или че е имало некакъв голям проблем, и затова е била шитната (тука вероятността скача главоломно). Та как мислите, ша ли да намерите хубава, нова, на 1г, без проблеми, неблъсната количка