Ей това вече ме разсмя.
Под наем си е под наем. Няма по евтина, няма по скъпа щото накрая няма никаква кола като я върнеш. Все едно си ходил на кино. Филма свършва и си тръгваш от киното както си дошъл.

При лизинг се застраховката се плаща на собственика, тоест на лизингодателя. Не разбирам добре за каква клауза става въпрос. Ако е Waiver of Depreciation той не те спасява от студената вода на downpayment-a в случай на отписване на колата.Rhea написа:Някой говореше за катастрофи и пиене на студена вода, но можеш да се спасиш от това като вземеш клауза която гарантира, че ако колата е неспасяема след катастрофа, ти дават нова или ти плащат стойността на нова (даже някои дилъри изискват тази клауза, ако колата е на лизинг. Волво го искаше навремето, сега БМВ, не )
Затова офертите от този сорт са "0% financing or $x,000 cash back". Тогава пак можеш да си правиш сметката, но тя не е баш толкова проста, колкото я описваш.cocose написа:А ако лихвата при финансиране е 0% (НУЛА), струва ли си да си дам всичките пари наведнъж? Че аз ако ги имам тези пари, и просто ги държа в банката ще спечеля много повече отколкото ако си плащам месечната вноскаРазбира се, ако лихвата при лизинг е също 0%, тогава човек може да се замисли...
Така финансираш два пъти, каквото и да значи това, аз не съм много по икономиката, но чувал съм, че не е много умна постъпкаПавел написа:Хълски, а в Канада не съществува ли понятието car lease with option to buy?
Тука нещо си се объркал. В България просто на financing му казват финансов лизинг, а на leasing му казват оперативен лизинг и не е много популярен освен сред бизнес клиентите (нямам предвид успелите бизнесмени, а компаниите като цяло).Uspial написа:Нека да добавя че в Бг и в Канада кола на лизинг са две различни понятия...
Както виждаш човека не говори нито за финансов лизинг, нито за оперативен лизинг.Тъй като я няма тази опция по нашите земи, винаги ми е било интересно кои са подводните камъни при вземане на кола на Lease?
Та за кой лизинг става дума според теб сега?Някой имали който да сподели от личен опит какви са реалните разходи, от тези изписани по рекламните сайтове? Колко е била обявена цената (вноска, такси и др.) първоначално и колко му е излязла в крайна сметка
Това 2 годишно БМВ е старо. Като казвам старо имам в предвид следното:друго е да се появиш на бизнес среща с 2 годишно БМВ, отколкото с един нов Кобалт