Здравейте,
временно пребиваващ в канада може ли да шофира само с бг книжка.
Моля да споделите,
Мерци
Бг книжка в Канада
-
- Обратна връзка:
Бг книжка в Канада
Светла, Цветелин, Мартин и Алекс
Re: Bg knijka v Kanada
Ти можеш да шофираш, въпросът е коя застрахователна компания ще застрахова колата ти, ако нямаш канадска книжка. А иначе можеш да караш с българска мисля 3 или 6 месеца.
-
Можеш да караш 3 месеца с БГ книжка. Никой няма да откаже да те застрахова, въпроса е на каква цена!?
Когато баща ми е идвал на гости е карал с българската си книжка моята кола без проблеми. Стоял е по 6 месеца и е бил на моята застраховка, без това да променя по какъвто и да е начин премията ми. Просто съм се обаждал на затрахователната компания и съм го добавял като временен шофьор.
- hadministratora
- Хабсурден
Това променя ли цената на застраховката?poumpy написа:...Просто съм се обаждал на затрахователната компания и съм го добавял като временен шофьор.
Re: Бг книжка в Канада
Знам ли ?
Когато навремето добавих жена ми, това промени цената и това е нормално. Аз очаквах и за баща ми да се промени, но явно го декларирах като инцидентен шофьор и те прецениха, че това не е достатъчно често за да влияе на цената. А той от своя страна караше всеки ден, но това е друг въпрос. Което беше интерено за мен, е че ме питаха какво работи и след като им казах, че е пенционер те все пак настояха за професия. Факт, че аз като хигиенист съм плащал по-евтино, отколкото когато работех об работник в фабриката. Ама че дискриминация
Когато навремето добавих жена ми, това промени цената и това е нормално. Аз очаквах и за баща ми да се промени, но явно го декларирах като инцидентен шофьор и те прецениха, че това не е достатъчно често за да влияе на цената. А той от своя страна караше всеки ден, но това е друг въпрос. Което беше интерено за мен, е че ме питаха какво работи и след като им казах, че е пенционер те все пак настояха за професия. Факт, че аз като хигиенист съм плащал по-евтино, отколкото когато работех об работник в фабриката. Ама че дискриминация

-
Re: Бг книжка в Канада
Специално в Квебек ето как стои въпроса :
Това за трите месеца важи само за постоянно пребиваващи
http://www.saaq.gouv.qc.ca/permis/echan ... _autre.php
Ако си турист може да караш 6 месеца
http://www.saaq.gouv.qc.ca/permis/visiteurs/index.php
Може да се включи всеки, който поиска като шофьор в нечия застраховка, дори и да няма местна книжка. Това реално не е включване, а само една бележка към досието, защото човека на практика нямаш тукашна книжка, т.е. няма как да проверят дали има добро или лошо досие.
Жената струва по-скъпо не защото е жена, а защото отскоро има книжка или й е първа застраховка тук. Ако има отдавна книжка и е имала преди това застраховка цената няма да се промени. По принцип в Квебек най-скъпата застраховка е за мъже до 25 години, после следват мъже м-у 25 и 30 год., но ергени. Така че ако ви попитат просто кажете, че сте семейни, дори да не сте, ще спестите някой и друг долар.
Отстъпките за професиите са еднакви за всички компании, т.е. като инженер или лекар ще ползваш най-голямата отстъпка, по-малки има за всякакви други професии, които изискват някаква диплома.
Това за трите месеца важи само за постоянно пребиваващи
http://www.saaq.gouv.qc.ca/permis/echan ... _autre.php
Ако си турист може да караш 6 месеца
http://www.saaq.gouv.qc.ca/permis/visiteurs/index.php
Може да се включи всеки, който поиска като шофьор в нечия застраховка, дори и да няма местна книжка. Това реално не е включване, а само една бележка към досието, защото човека на практика нямаш тукашна книжка, т.е. няма как да проверят дали има добро или лошо досие.
Жената струва по-скъпо не защото е жена, а защото отскоро има книжка или й е първа застраховка тук. Ако има отдавна книжка и е имала преди това застраховка цената няма да се промени. По принцип в Квебек най-скъпата застраховка е за мъже до 25 години, после следват мъже м-у 25 и 30 год., но ергени. Така че ако ви попитат просто кажете, че сте семейни, дори да не сте, ще спестите някой и друг долар.
Отстъпките за професиите са еднакви за всички компании, т.е. като инженер или лекар ще ползваш най-голямата отстъпка, по-малки има за всякакви други професии, които изискват някаква диплома.