Има ли Българи / БГ среда в Уинипег? Как е живота там?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Paradisa

Има ли Българи / БГ среда в Уинипег? Как е живота там?

Мнение от Paradisa »

Предстой ми преселване в Уинипег в близките месеци :rock: , стига да ми дадат спонсорката виза най-накрая и да си ида при мъжа :)
Прегледах доста теми, но не видях никъде дискусия или тема за Българи в Уинипег и се осмелих да започна тази тема. :wasntme: Ако вече има тема, моля извинете. :handshake:
Интересувам се дали има Бг среда в Уинипег и как е живота там. Благодаря предварително за споделена информция :y:
Документи до Виена (спонсорска процедура) : 08.08.2009
Permanent resident виза : 28.10.2010
Кацнала на Канадска почва : 14.01.2011

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Re: Има ли Българи / БГ среда в Уинипег? Как е живота там?

Мнение от hadministratora »

Paradisa написа:Предстой ми преселване в Уинипег в близките месеци :rock: , стига да ми дадат спонсорката виза най-накрая и да си ида при мъжа :)
Прегледах доста теми, но не видях никъде дискусия или тема за Българи в Уинипег и се осмелих да започна тази тема. :wasntme: Ако вече има тема, моля извинете. :handshake:
Интересувам се дали има Бг среда в Уинипег и как е живота там. Благодаря предварително за споделена информция :y:
Миналата година май имаше някой, който писа тук и се интересуваше от провинциалната им програма. Струва ми се, че мъжът ти е по-вероятно да ти даде тази информация :)
Аватар
Преуспял

Мнение от Преуспял »

Мъжът й/му на paradisa може да не е българин.
Paradisa

Мнение от Paradisa »

hadministratora написа:
Paradisa написа:Предстой ми преселване в Уинипег в близките месеци :rock: , стига да ми дадат спонсорката виза най-накрая и да си ида при мъжа :)
Миналата година май имаше някой, който писа тук и се интересуваше от провинциалната им програма. Струва ми се, че мъжът ти е по-вероятно да ти даде тази информация :)
За съжаление, мъжа ми няма как да ми даде таз инфо, защото е американо-канадец ;) и самия той е новодошъл там :) Явно Българите се ориентират към по-големите градове. :^)

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is God's gift, that's why we call it the present!
Paradisa

Мнение от Paradisa »

Преуспял написа:Мъжът й/му на paradisa може да не е българин.
ХАХАХА Ей много ме разсмя :D - Определено е Мъжът Й :rofl:

bp_de

Мнение от bp_de »

Tука в тоя форум пишеше един от първите минали по ПНП на Манитоба - един агент с ник номера- по едно време описваше некакви температури през зимата от минус 35 - но от бая време не в форума .
Ако се поровиш из форума може да намериш някакви теми но общо взето южняци кат нас от Бг не отиват на замръзляка там ,отгоре на това освен Уинипег останалото е дива пустош... то цялата провинция е огромна а има около 1,5 милиона население....
prace

Мнение от prace »

значи е малко-повече населението от Саскачуан, където -35C си е една обикновена зима....
Не плашете жената, В Алберта климата не е по-хубав и ако нямаше нефт нямаше да има повече население.
Paradisa

Мнение от Paradisa »

prace написа:значи е малко-повече населението от Саскачуан, където -35C си е една обикновена зима....
Не плашете жената, В Алберта климата не е по-хубав и ако нямаше нефт нямаше да има повече население.
Благодаря! :) Това за - температурите вече го знам и се опитвам да се приготвя психически. :sweat: ..особено при положение, че не карам кола, защото 2 пъти ми късаха в БГ :fubar: и просто се отказах да се уча. :x
Аз по-скоро се интересувам дали има Бг общество там, както например в Калгари и тн. - все пак да си имаме компания за по ракийка и шопска. :call: :talk: :wasntme: :drunk: :geek:

prace

Мнение от prace »

И да няма БГ общество не се притеснявай много. Аз където живея няма никакво бг общество и сме още живи и здрави. Вярно е, че ще се чувстваш изолирана и самотна отначало, но после ще се запознаеш и с други хора няма да ти липсват много българите...имам познати, които казват, че само клюки и интриги срещат в бг обществата, въпреки, че аз съм срещала и много свестни българи в Канада.
Успех!
bp_de

Мнение от bp_de »

prace написа:И да няма БГ общество не се притеснявай много. Аз където живея няма никакво бг общество и сме още живи и здрави. Вярно е, че ще се чувстваш изолирана и самотна отначало, но после ще се запознаеш и с други хора няма да ти липсват много българите...имам познати, които казват, че само клюки и интриги срещат в бг обществата, въпреки, че аз съм срещала и много свестни българи в Канада.
Успех!
Леко ОФФ- от Чиливак до Ван е 1 час с кола -все едно 10 мин с кола в БГ......
Иначе си е като навсякъде - човек може да си избира приятелите не само от българите ... но просто си е друго ако приятелите ти с които си пиеш ракиика да говорят родния ти език....

Paradisa - плащаи ,подкупваи или незнам си какво ама вземи книжка- ако трябва да караш курса в Канада с гаранция е по дебело от БГ ...как да ти кажа -аз не живея постояно в Канада но само от посещения имам вече 7 месеца там ... :D :D
Аз съм в немско -разтоянията са по големи от Бг ,ама в Канада пак са огромни ... личното ми мнение че без кола в Канада ... ми все едно си инвалид.
От хората дет познавам - и Бг и канадци -мнозинството от семеиството имат по 2 коли ....
Еле пак в ония студ даже и да чакаш 5 мин автобуса ... направо да умреш от кеф...

На тия дет ще почнат да разправят - абе свикава се , транспорта е редовен и т.н ... дрън та брън .... без кола си е мизерия и живота е кратък...които иска да се гърчи .
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

В Канада ще вземеш по лесно книжка, а и не излиза по - скъпо. В България плащаш за 45 мин. . Я караш 30 мин. , я не и си с още 3 човека в колата , се редувате..... Миналата година една приятелка отиде да кара курсове в България,че било по - евтино, плати към, 800 лева и беше много недоволна. И аз като си сравня курсовете в България с тия тук, съм 100 пъти по доволна от тукашните. Тук плащаш за 1 час и през цялото време караш само ти. В България ме беше страх да карам , ама тук нямам проблеми .

Българи от Уинипег :
На времето пишеше "Баба Пена" това е профила й - http://www.bgcanada.com/pforum/memberli ... ile&u=1249
Отдавна не пише , но в профила й има и-мейл, може да се пробваш да й пишеш.

Другия човек беше http://www.bgcanada.com/pforum/memberli ... file&u=103 ,ама той май напусна официално т.е каза ,че повече няма да пише.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
prace

Мнение от prace »

bp_de написа:
prace написа:И да няма БГ общество не се притеснявай много. Аз където живея няма никакво бг общество и сме още живи и здрави. Вярно е, че ще се чувстваш изолирана и самотна отначало, но после ще се запознаеш и с други хора няма да ти липсват много българите...имам познати, които казват, че само клюки и интриги срещат в бг обществата, въпреки, че аз съм срещала и много свестни българи в Канада.
Успех!

Ти нали не мислиш, че аз ще пътувам час и половина до Ванкувър за да си търся бг среда?
Кой го прави това, че не мога да се сетя...

А че кола трябва в Канада няма две мнения по въпроса...
В големите градове пак има организиран транспорт, ама в по-малките градове нямаш ли кола все едно нямаш крака..
Paradisa

Мнение от Paradisa »

IRA написа:В Канада ще вземеш по лесно книжка, а и не излиза по - скъпо. В България плащаш за 45 мин. . Я караш 30 мин. , я не и си с още 3 човека в колата , се редувате..... Миналата година една приятелка отиде да кара курсове в България,че било по - евтино, плати към, 800 лева и беше много недоволна. И аз като си сравня курсовете в България с тия тук, съм 100 пъти по доволна от тукашните. Тук плащаш за 1 час и през цялото време караш само ти. В България ме беше страх да карам , ама тук нямам проблеми .

Българи от Уинипег :
На времето пишеше "Баба Пена" това е профила й - http://www.bgcanada.com/pforum/memberli ... ile&u=1249
Отдавна не пише , но в профила й има и-мейл, може да се пробваш да й пишеш.

Другия човек беше http://www.bgcanada.com/pforum/memberli ... file&u=103 ,ама той май напусна официално т.е каза ,че повече няма да пише.
Мерси Ира. :clap: .И моя мъж така ме успокоява, че в Канада ще се науча. :emo: .аз бая пари хвърлих по кормуване и то карах по 30 мин със спирането по светофари и задръствания..има няма 15 мин го кажи...на всеки 2 седмици, защото инструктура беше мнооого ангажиран..е как де се научи човек..айде сигурно при мен си оказа факта, че съм жена и изпадам в паника пред вида на коли и хора пред мен :lol: . Листовките ги взех от 3-ия път :emo: и 2-ти ме късаха на кормуване. :fubar: .та всеки следващ път пак..цакай и така, накрая не стана от мен шофьор :doh:
Таз баба Пена според профила й/му последно е била тук 2006.. :geek:
Значи... аз чак толкова не съм преритала за Бг среда..така или иначе вече от 3 години не съм в БГ и съм свикнала на самота и отдалеченост от съграждани..но просто ми беше интересно да чуя мнения за живота на българи там и дали се събират и организират разни мероприятия и събития, както съм чела за Ванкувър и Калгари.
В града, където живея сега има БГ ресторант, и си е друго като влезеш, чуеш БГ музика ( естрада или народна, не чалга, поръчаш шопска, мешана скара, винце Мерлотче..и ти става едно хубаво и мило... :angel: :)

prace

Мнение от prace »

О, ако вляза в български ресторант и на мен ще ми стане много мило, ама няма около мен..Може би има някъде в Ванкувър, ако някой ме открехне по въпроса...
Paradisa

Мнение от Paradisa »

prace написа:
bp_de написа:
Успех!
Значи... аз чак толкова не съм преритала за Бг среда..така или иначе вече от 3 години не съм в БГ и съм свикнала на самота и отдалеченост от съграждани..но просто ми беше интересно да чуя мнения за живота на българи там и дали се събират и организират разни мероприятия и събития, както съм чела за Ванкувър и Калгари.
В града, където живея сега има БГ ресторант, и си е друго като влезеш, чуеш БГ музика ( естрада или народна, не чалга, поръчаш шопска, мешана скара, винце Мерлотче..и ти става едно хубаво и мило...

Ти нали не мислиш, че аз ще пътувам час и половина до Ванкувър за да си търся бг среда?
Кой го прави това, че не мога да се сетя...

А че кола трябва в Канада няма две мнения по въпроса...
В големите градове пак има организиран транспорт, ама в по-малките градове нямаш ли кола все едно нямаш крака..
Аз бих пътувала час и половина - за БГ концерт примерно, ще си заслужи пътя, но така или иначе аз няма да карам, а ще се возя :rock: поне първия месец - два...надявам се, дано се науча по-бързо..вече имам БГ трамва от кормуване и крещящи инструктури.... |(
Един колега на съпругът ми ( канадец) му казал, че транспорта там е сравнително удобен и уреден, дори самия той често си патувал с рейсче до работа, защото в центъра паркинга бил 12$ на час..нещо такова...

Публикувай отговор