Прегледах доста теми, но не видях никъде дискусия или тема за Българи в Уинипег и се осмелих да започна тази тема.

Интересувам се дали има Бг среда в Уинипег и как е живота там. Благодаря предварително за споделена информция

Миналата година май имаше някой, който писа тук и се интересуваше от провинциалната им програма. Струва ми се, че мъжът ти е по-вероятно да ти даде тази информацияParadisa написа:Предстой ми преселване в Уинипег в близките месеци, стига да ми дадат спонсорката виза най-накрая и да си ида при мъжа
![]()
Прегледах доста теми, но не видях никъде дискусия или тема за Българи в Уинипег и се осмелих да започна тази тема.Ако вече има тема, моля извинете.
![]()
Интересувам се дали има Бг среда в Уинипег и как е живота там. Благодаря предварително за споделена информция
За съжаление, мъжа ми няма как да ми даде таз инфо, защото е американо-канадецhadministratora написа:Миналата година май имаше някой, който писа тук и се интересуваше от провинциалната им програма. Струва ми се, че мъжът ти е по-вероятно да ти даде тази информацияParadisa написа:Предстой ми преселване в Уинипег в близките месеци, стига да ми дадат спонсорката виза най-накрая и да си ида при мъжа
![]()
Прегледах доста теми, но не видях никъде дискусия или тема за Българи в Уинипег и се осмелих да започна тази тема.Ако вече има тема, моля извинете.
![]()
ХАХАХА Ей много ме разсмяПреуспял написа:Мъжът й/му на paradisa може да не е българин.
Tука в тоя форум пишеше един от първите минали по ПНП на Манитоба - един агент с ник номера- по едно време описваше некакви температури през зимата от минус 35 - но от бая време не в форума .Paradisa написа:Предстой ми преселване в Уинипег в близките месеци, стига да ми дадат спонсорката виза най-накрая и да си ида при мъжа
![]()
![]()
Благодаря!prace написа:значи е малко-повече населението от Саскачуан, където -35C си е една обикновена зима....
Не плашете жената, В Алберта климата не е по-хубав и ако нямаше нефт нямаше да има повече население.
Леко ОФФ- от Чиливак до Ван е 1 час с кола -все едно 10 мин с кола в БГ......prace написа:И да няма БГ общество не се притеснявай много. Аз където живея няма никакво бг общество и сме още живи и здрави. Вярно е, че ще се чувстваш изолирана и самотна отначало, но после ще се запознаеш и с други хора няма да ти липсват много българите...имам познати, които казват, че само клюки и интриги срещат в бг обществата, въпреки, че аз съм срещала и много свестни българи в Канада.
Успех!
bp_de написа:Леко ОФФ- от Чиливак до Ван е 1 час с кола -все едно 10 мин с кола в БГ......prace написа:И да няма БГ общество не се притеснявай много. Аз където живея няма никакво бг общество и сме още живи и здрави. Вярно е, че ще се чувстваш изолирана и самотна отначало, но после ще се запознаеш и с други хора няма да ти липсват много българите...имам познати, които казват, че само клюки и интриги срещат в бг обществата, въпреки, че аз съм срещала и много свестни българи в Канада.
Успех!
Мерси Ира.IRA написа:В Канада ще вземеш по лесно книжка, а и не излиза по - скъпо. В България плащаш за 45 мин. . Я караш 30 мин. , я не и си с още 3 човека в колата , се редувате..... Миналата година една приятелка отиде да кара курсове в България,че било по - евтино, плати към, 800 лева и беше много недоволна. И аз като си сравня курсовете в България с тия тук, съм 100 пъти по доволна от тукашните. Тук плащаш за 1 час и през цялото време караш само ти. В България ме беше страх да карам , ама тук нямам проблеми .
Българи от Уинипег :
На времето пишеше "Баба Пена" това е профила й - http://www.bgcanada.com/pforum/memberli ... ile&u=1249
Отдавна не пише , но в профила й има и-мейл, може да се пробваш да й пишеш.
Другия човек беше http://www.bgcanada.com/pforum/memberli ... file&u=103 ,ама той май напусна официално т.е каза ,че повече няма да пише.
Аз бих пътувала час и половина - за БГ концерт примерно, ще си заслужи пътя, но така или иначе аз няма да карам, а ще се возяprace написа:Значи... аз чак толкова не съм преритала за Бг среда..така или иначе вече от 3 години не съм в БГ и съм свикнала на самота и отдалеченост от съграждани..но просто ми беше интересно да чуя мнения за живота на българи там и дали се събират и организират разни мероприятия и събития, както съм чела за Ванкувър и Калгари.bp_de написа:Леко ОФФ- от Чиливак до Ван е 1 час с кола -все едно 10 мин с кола в БГ......prace написа:И да няма БГ общество не се притеснявай много. Аз където живея няма никакво бг общество и сме още живи и здрави. Вярно е, че ще се чувстваш изолирана и самотна отначало, но после ще се запознаеш и с други хора няма да ти липсват много българите...имам познати, които казват, че само клюки и интриги срещат в бг обществата, въпреки, че аз съм срещала и много свестни българи в Канада.
Успех!
В града, където живея сега има БГ ресторант, и си е друго като влезеш, чуеш БГ музика ( естрада или народна, не чалга, поръчаш шопска, мешана скара, винце Мерлотче..и ти става едно хубаво и мило...
Ти нали не мислиш, че аз ще пътувам час и половина до Ванкувър за да си търся бг среда?
Кой го прави това, че не мога да се сетя...
А че кола трябва в Канада няма две мнения по въпроса...
В големите градове пак има организиран транспорт, ама в по-малките градове нямаш ли кола все едно нямаш крака..