Кой интернет позволява гледане на онлайн ТВ?
- ablood
- Обратна връзка:
Re: Кой интернет позволява гледане на онлайн ТВ?
Изобщо не мога да намеря comcast за Канада.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Видеотрон предлагат ънлимитед трансфер за бизнес абонати
http://affaires.videotron.com/affaires/ ... /index.jsp
http://affaires.videotron.com/affaires/ ... /index.jsp
Защо предпочитат Квебек?
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
Защото ги е страх от Алберта.
Kоя е Aлберта?
Жената, дето ги пресява на интервюто за Монреал и Торонто
- ablood
- Обратна връзка:
Да се върнем на темата:
Някой има ли инфо за не твърде скъп домашен нет с неограничен трафик и без филтър за телевизии?
Някой има ли инфо за не твърде скъп домашен нет с неограничен трафик и без филтър за телевизии?
- optics
- Модератор
Аз досега не съм чул за провайдер без ограничен трафик.
Дори Бел да е такъв никога не бих отишъл.
Ето кво изкарах на теста

А пропо в Онтарио съм живял на 3 места, в BC също на 3 и никъде нета не ми е идвал
по телефонните жици на Бел. Винаги по коаксиален кабел. (и никога не съм бил абониран за кабелна телевизия - а само и единствено за интернет)
Дори Бел да е такъв никога не бих отишъл.
Ето кво изкарах на теста

А пропо в Онтарио съм живял на 3 места, в BC също на 3 и никъде нета не ми е идвал
по телефонните жици на Бел. Винаги по коаксиален кабел. (и никога не съм бил абониран за кабелна телевизия - а само и единствено за интернет)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
http://www.canadianisp.ca/cgi-bin/ispse ... earch&p=QCablood написа:Да се върнем на темата:
Избери си от списъка.
Неограничения интернет в Канада е до 5 мбита за домашни абонати и до 6 мбита за бизнес абонати (Бел не осигурява достъп на wholesalers на по-високи скорости) . Неограничен интернет се предлага само от малки независими доставчици Говори се че тази година ще CRTC ще премахне изцяло неограничения интернет (за да ликвидира всяка конкуренция на Бел).
И не мога да разбера като си поствате тези скорости хвалите ли се или се оплаквате? Защото ако някой нормален потребител от развита индустриална държава ви види скоростите и условията, само ще се смее.

„Летните сензациЙ – нови промоциЙ на хавлиЙ с всички зодиЙ и други джунджуриЙ!”
Ние сме с неограниен интернет , на рекламата е с 24 мбита, на пракника било около 10 мбита , казава мъжът. Плащаме с таксите 38 долара, но май за нови абонати услугата е по скъпа.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Радой Ралин
- ablood
- Обратна връзка:
becks това е един изключително полезен линк. Лошото е, че според него имам 15 доставчика с dry loop в района и единствения с оферта под $35 за неограничен са Аканак, които обаче имат отрицателен рейтинг.
Явно ще трябва да преглътна поредното увеличение на Бел.
Явно ще трябва да преглътна поредното увеличение на Бел.

- Kan_Tangra
До колкото знам Бел си тротълват линиите, ограничавайки торентите до около 30кбайта /с. Което е много много малко. Не знам с онлайн телевизиите как е.bibco написа:Пич, "бруталното" в поведението на БЕЛ е на стойност 5 (пет) долара повече. И пак си ползваш неограничен интерент - ако щеш стрийм телевизия, ако щеш - торенти...
Няма друг доставчик, който да е по-изгоден, тъй като преносната мрежа- тоест телефонните кабели са тяхна собственост. Тук не говорим за Wi-Fi, кабелен /например "Видеотрон-мошенници", или нещо друго...
Така че, Белл си остава най-подходящото за гледане на телевизия, поне според мое мнение.
Бих се радвал, ако някой ме обори!
Аканак, въпреки че ползват линии на Бел, предлагат заобикаляне на това ограничение!
За целта ти отпускат виртуално ПЦ в техния офис, ти си правиш директна връзка между твойта машина и това ПЦ (най-лесно става чрез Bitvise Tunnelier)
И тогава може да си теглиш и със 600-700кбайта. (ако има откъде)
Тунелирането звучи по-сложно, но всъщност се прави много просто. Настроиш ли венднъж програмката, си има "експорт" на конфигурационен файл, и тоя файл може да си го ползваш вечно.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Здравейте! Чета форумът от доста време. Засега "в мечтите си" искам да живея в Канада...но пиша тук по друг повод, а именно интернет скоростите, които се предлагат от местните доставчици. Направо съм изумен!!! Мислех, че в Канада това е много по-напред. Моят доставчик (както разбрахте съм в България) ми гарантира скорост от 50 Mbit/s. Това се достига само в БГ пространството, за съжаление. Но и "навън" скоростите са около: download: 20-25 Мбит, а upload: 5-15 Мбит в зависимост от сървъра. Не се хваля или заяждам! Напротив, чета Ви с голям интерес. Просто съм учуден. Плащам 30 лв. (15 евро).
Искренни поздрави на всички оттатък "голямата локва"!

Здрасти! Това за в БГ пространството предполагам е така. За "външните" скорости ми звучи малко невероятно обаче - особено частта с 5-15мбит uploadivanzab написа: Моят доставчик (както разбрахте съм в България) ми гарантира скорост от 50 Mbit/s. Това се достига само в БГ пространството, за съжаление. Но и "навън" скоростите са около: download: 20-25 Мбит, а upload: 5-15 Мбит в зависимост от сървъра. Не се хваля или заяждам! Напротив, чета Ви с голям интерес. Просто съм учуден. Плащам 30 лв. (15 евро).

Можеш ли да направиш един тест http://www.speedtest.net/ (избери сървър в Канада примерно) и после дай картинката от теста тука.
- MrGeek
- Путлер Капут
Не може да има нищо изумяващо в случая ако човек е запознат с технологиите. Първо горецитираните капацитети не са и не могат да бъдат гарантирани, а само поделени. Второ, високите капацитети на локалния и респективно международния трафик в България се дължат на три основни предпоставки, които никога не са били налице в Канада. Това са централизираната структура (всички трасета водят към София), нищожните за преодоляване разстояния в държавата и масовото ползване на локално съдържание (основно незаконно). Тези три предпоставки доведоха до изграждането и усъвършенстването на т.нар. БГ пиъринг - висококапацитетна свързаност и маршрутизация между българските доставчици и техните автономни системи. Такова нещо в Канада никой няма сметка да осъществява, защото цената би била хилядократно по-висока (размерите на тази държава и разстоянията тук са си направо космически в сравнение с българските) пък и локалното съдържание никога не е било някакъв фактор - тук под интернет капацитет вингаи се е разбирал международния такъв. Ето защо ще трябва да се примириш с тези дадености. Освен това на този стандарт тук е немислимо цената на интернет доставката да е колкото тази в България, все пак поддръжката излиза далеч по-скъпо. Например за последните 5 години едва ли имам прекъсвания на интернет услугата сумарно за повече от петнадесетина минути. Не знам с така популярните ЛАН кабели, висящи по блоковете в БГ дали някой може да се радва на подобна стабилност, особено по време на гръмотевични бури - повечето се оплакват за прекъсвания от дни или в най-добрия случай часове. Затова всяко нещо си има плюсове и минуси. За мен лично гарантираната стабилност на услугата е от първостепенно значение, след това идва капацитета. Цените на широколентовия достъп тук са приблизително следните: $45 за 15 Mbps download, 1 Mbps upload; $96 за 25 Mbps download, 2 Mbps upload; $150 за 100 Mbps download, 5 Mbps upload. Като в този достъп винаги е включен някакъв ограничен обем на трафика. Българските доставчици не поставят ограничение на трафика, защото основния обем винаги е бил локален (в рамките на БГ пиъринга) трафик, най-вече от вътрешното споделяне на торент съдържание.ivanzab написа:Здравейте! Чета форумът от доста време. Засега "в мечтите си" искам да живея в Канада...но пиша тук по друг повод, а именно интернет скоростите, които се предлагат от местните доставчици. Направо съм изумен!!! Мислех, че в Канада това е много по-напред. Моят доставчик (както разбрахте съм в България) ми гарантира скорост от 50 Mbit/s. Това се достига само в БГ пространството, за съжаление. Но и "навън" скоростите са около: download: 20-25 Мбит, а upload: 5-15 Мбит в зависимост от сървъра. Не се хваля или заяждам! Напротив, чета Ви с голям интерес. Просто съм учуден. Плащам 30 лв. (15 евро).
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Каквото и да си говорим истината е ,че няма друга високоразвита държава като Канада, с толкова слабо развит интернет.Дори и в БГ да е валидно правилото,че се предлагат високи скорости за локален трафик, а ниски за международен, това не е валидно за други европейски държави.В Щатите примерно, също голяма държава, почти не се среща ограничение на трафика каквото има в Канада.Причината е,че в Канада са налице две големи компании Бел и Роджърс, които са си поделили пазара и не позволяват никаква конкуренция и съответно по атрактивни оферти и цени.Освен това, дори и извън бг пиъринга, в България се предлагат по добри оферти за Интернет, отколкото в Канада.Примерно бившата БТК, сега Виваком, предлага 10Mbps за локалана свързаност и 5-6 Mbps международна, на цена от 20 лева.Освен това ти дават и безплатен модем, което за Канада си е просто луксозна безмислица, тъй като там не стига че се вързваш към тяхната мрежа, но и съвсем "великодушно" ти позволяват да наемеш или да си закупиш от тях модем.Същото е и положението с кабелната телевизия, докато в България set-up box е безплатен, в Канада отново се плаща или наема...
P.S И понеже ще кажете ,че в Канада стандарта е висок и затова са такива цените, може да се запознаете с цените в Германия, дъжава с доста по висок стандарт от канадския , там за 30 евро можеш да се сдобиеш с DSL -16 Mbps,както и безплатен модем,като естествено Интернета е неограничен.
P.S И понеже ще кажете ,че в Канада стандарта е висок и затова са такива цените, може да се запознаете с цените в Германия, дъжава с доста по висок стандарт от канадския , там за 30 евро можеш да се сдобиеш с DSL -16 Mbps,както и безплатен модем,като естествено Интернета е неограничен.
Както и да го овъртаме и да се опитваме на черното да кажем че е бяло не става...не става и това е.MrGeek написа:
Интернета в бг е многократно по бърз,стабилен а и евтин от Канадския такъв.Факт !
Може би тва е едно от малкото неща които в бг са по добре развити
Въпроса е защо Ка ,държава от Г7 все още е с комуникации/не казавам само Интерент / отпреди 10г
Препоръчайте ми интернет компания за центъра на София. На майка ми интернета е ужасен, като завали дъжд спира и редовно прави проблеми, а плаща към 35 лева.Не помня името на компанията. Знам ,че сменя 2-3.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Радой Ралин
Радой Ралин
- MrGeek
- Путлер Капут
Нали се сещаш как казват на онези "разбирачи", които си смучат от пръстите фантазии за да ги раздуват пред публика, която много не е в час?radkoT написа:Интернета в бг е многократно по бърз,стабилен а и евтин от Канадския такъв.Факт !
Може би тва е едно от малкото неща които в бг са по добре развити
Въпроса е защо Ка ,държава от Г7 все още е с комуникации/не казавам само Интерент / отпреди 10г
Единственото вярно нещо е, че интернета в БГ е по-евтин. И няма как да не е. Както и ракията впрочем.
Понеже канадските комуникации били с 10 години назад, би ли ми дал пример за доставчик в България преминал 100 Mbps граница на широколентовия достъп? А да си чул за въвеждане на DOCSIS 3.0 стандарта? Ето вземи да прочетеш една статия от преди повече от една година. Става ясно например, че Shaw е първият интернет доставчик в Северна Америка, който пробива 100 мегабитовата граница в широколентовия достъп. Тази услуга вече отдавна е достъпна в цялата мрежа, като цената както отбелязах в момента е $150. Може и да ти се вижда скъпо, в сравнение с 20 евровите тарифи в БГ, но все пак това са 100 Мбит/с чист интернет трафик. И това е доставчик, който обслужва всичко от Прериите на запад - територия почти колкото половин Европа. Пак повтарям, за последните пет години сумарно услугата е била недостъпна за около петнадесетина минути. Услуга с такъв процент ъптайм в България не се предлага дори на корпоративни клиенти. Това са фактите. Другото са приказки на мераклии за евтино шоу пред публика.
Пардон, имало пилотен проект за въвеждане на DOCSIS 3.0 в Плевен в края на миналата година:
Тепърва се очаква тази година в София и Пловдив първия етап, който ще доведе само до 30%-но увеличение на скоростите, а 100 мегабитовия достъп се очаква във вотрия етап, все още неясно кога.Към момента в Плевен е реализиран първият етап от въвеждането на стандарта DOCSIS 3.0, с което капацитетът на мрежата беше увеличен 3 пъти, а скоростите за потребителите - до 30%. С финализирането и на втория етап ще се осигури възможност за достигане на Интерент скорости над 100 Mbps. Евроком планира през 2010 г. да внедри DOCSIS 3.0 и в София и Пловдив.
В същото време в изостанала Канада Shaw работи по пилотен проект за въвеждане на гигабитов широколентов достъп. Още малко факти.
Последно промяна от MrGeek на Сря Мар 10, 2010 1:59 am, променено общо 1 път.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.