Калгари

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Fireman

Re: Калгари

Мнение от Fireman »

На чужд гръб и 100 тояги са малко.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Пожарна,то хубаво че поне си откровен ,черта която много я ценя,ами в тая мивка зимата вътре ли ще си щото зимно време е убийство,вземи изкарай книжката по бързо !
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
7George

Мнение от 7George »

myhata II написа:Пожарна,то хубаво че поне си откровен ,черта която много я ценя,ами в тая мивка зимата вътре ли ще си щото зимно време е убийство,вземи изкарай книжката по бързо !
Муха - не се присмивай. Автомивка, бензиностанция... Вие май колеги се падате?
Embrace your climate change!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

filipne написа: Добре е, че си започнал да влизаш в час за някои работи.
Честито за позицията. Сега остава да се докажеш колко добър cleaner си и ще те повишат в пожарникар.
Поне така казват т.н. оптимисти, същите, които ти рисуваха розови картинки преди.
filipne, ти имаш параноя , бе майна. Аз такива мнения не съм срещал тука. Тва дали ще се издигаш в дадена фирма или ще се оглеждаш за нова работа и квалификация зависи от личната прецена и за какво си дошъл в Канада. Що си мислиш, че другите трева пасат и ти им отваряш очите? Който е млад, напорист и амбициозен, нищо няма да го спре. Тва не се отнася за тия дето висят по форумите обаче. И не са за завиждане тия дето от такива места ще черпят важна информация...
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

7George написа:
myhata II написа:Пожарна,то хубаво че поне си откровен ,черта която много я ценя,ами в тая мивка зимата вътре ли ще си щото зимно време е убийство,вземи изкарай книжката по бързо !
Муха - не се присмивай. Автомивка, бензиностанция... Вие май колеги се падате?
:?:
Стефан Цанев
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Аз имам чувството, че filipne никога преди в своя живот не му се е налагало да се адаптира в нова среда и на ново място. Да търси квартира, работа, да създава кръг от познати и приятели, да се реализира сам в чужд град без помощта на роднини и приятели от детинство. Май всичко е било на принципа "тате носи, мама меси".
Че то иначе нямаше да открива топлата вода и да разправя неща дето и децата ми ги знаят. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

7George написа:
filipne написа: Добре е, че си започнал да влизаш в час за някои работи.
Честито за позицията. Сега остава да се докажеш колко добър cleaner си и ще те повишат в пожарникар.
Поне така казват т.н. оптимисти, същите, които ти рисуваха розови картинки преди.

filipne, ти имаш параноя , бе майна. Аз такива мнения не съм срещал тука. Тва дали ще се издигаш в дадена фирма или ще се оглеждаш за нова работа и квалификация зависи от личната прецена и за какво си дошъл в Канада. Що си мислиш, че другите трева пасат и ти им отваряш очите? Който е млад, напорист и амбициозен, нищо няма да го спре. Тва не се отнася за тия дето висят по форумите обаче. И не са за завиждане тия дето от такива места ще черпят важна информация...
Е как не си срещал такива мнения?

Я виж тези тема Нова тема ...за съветите на filipne. Не малко хора имат моята "параноя".

А това дали някои от другите пасат трева се разбира лесно по писанията им от "преди" и от "после".
Форумите са също важен (макар и не единствен) извор на информция.

И накрая да перефразираме едно популярно военно правило :

Повече пот в подготовката и пресяването на информацията - по-малко тояги след пристигането.
Иначе с рогата напред е лесно само до момента, когато се изправиш абсолютно неподготвен пред реалните проблеми.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Linko написа: Че то иначе нямаше да открива топлата вода и да разправя неща дето и децата ми ги знаят. :)
Както се вижда добре има и такива дето не знаят това , което децата ти знаят.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Ivan1007 написа:Ми то тука кал нема. 9 месеца зима и 3 месеца суша.
Не е точно тъй - 6 месечна зима, другите 6 има от всички сезони... :D
blaster написа:Сега сериозно: трудно ли се свиква с климата, все пак и до морето живеем сега?
Тука има толкова варненци, олкото не останаха по Варна, и всички оцеляват засега... :beer:
Я виж къв е курорт сега:
http://www.theweathernetwork.com/fourteenday/caab0049
Последно промяна от 7George на Чет Сеп 10, 2009 11:00 pm, променено общо 1 път.
Fireman

Мнение от Fireman »

И аз се замислям аджеба някъде някой тук,във формите да е разправял розови картинки.
Някой се опитваха да обясняват какво ни чака "новите и зелените",но все по неправилен начин.
Но никой никъде не каза,че кой каквото и да си мисли трябва канейдиън експириънс и после голяма доза късмет.
Джордж добре си го казва,а и Линко също,да не ги повтарям.
:beer:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Fireman написа:И аз се замислям аджеба някъде някой тук,във формите да е разправял розови картинки.
Някой се опитваха да обясняват какво ни чака "новите и зелените",но все по неправилен начин.
Но никой никъде не каза,че кой каквото и да си мисли трябва канейдиън експириънс и после голяма доза късмет.
Е извинявам се за неправилния начин на казване. :shock:

Е как никъде да не съм го казвал за опита и късмета ? Ти сигурно се майтапиш нещо ???

Да не говорим, че това го знаят дори децата на Линко :shock: :lol:
Последно промяна от filipne на Чет Сеп 10, 2009 11:14 pm, променено общо 1 път.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Fireman написа:И аз се замислям аджеба някъде някой тук,във формите да е разправял розови картинки.
Ако се върнеш назад ,можеш да ме прочетеш и Филипине и Каката и Бабата и каквото се сетиш !!
Стефан Цанев
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Вярно е за експирънса, ама всичи сме почнали и без него. Е, не там където искаш, а където те вземат. И късмет си трябва, и обикаляне. Драго, разказвай им от време на време на запътилите се насам как е по-конкретно, че на нас вече не ни прави впечатление.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Абе хора, с тоя експириънс ставате смешни вече. Ако това бе някакво всеобщо и непреодолимо правило то всеки току-що завършил специалист и новодошъл имигрант би си останал безработен за цял живот или пък би размахвал четката до края на дните си и неща от подобен род. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Fireman

Мнение от Fireman »

Мен ме кефи ,че ще започвам в автомивка,това което никога дори и при най-тежките си моменти в България не бях правил :)
Оценявам малките неща.
Както казва един познат лицево-челюстен хирург- "боли ли те ? Колкото повече те боли ,толкова по-жив си".
А книжката и така нататък неща ,ще им дойде реда.....
Заключено