Въпрос за българска банкова карта
Въпрос за българска банкова карта
Здравейте,във връзка с карта за теглене на пари искам да попитам.Майка ми дойде тук на гости и си е взела каратата,с която тегли пенсията си в БГ,но понеже ще остане дълго време тук се опасява да не ий източат парите там,може ли да тегли пари тук от Канадските банкомати?казали,че е възможно,ако е така как става това,Картата ий е на ВИЗА с ПИН код.Става ли на банкоматите тук?Благодаря предварително.
Re: Въпрос
да,може,щом е Виза,би трябвало да няма никакъв проблем.ако си знае Пин-а,кода,може да тегли от Канада на всеки банкомат с логото на Виза картите.разбира се,ще има такси за тегленето от чужбина.веднъж такса към местната банка и още веднъж към бг банка.колко са тези такси си зависи от съответната тарифа за таксите на тази бг банка.не съм сигурен,но мисля,че таксата на бгската банка е м/у 1-2% от всяка теглена сума + може би или 1,50$ или 2 $ за местната банка.
а,сега се сетих.таксите към бгските банки са по принцип една твърда такса+ 1-2% от теглената сума.примерно към ПИБ АД,таксата преди 2 г. беше 5 лв.+ тези 1-2 %.така си спомням сега.не съм убеден напълно,но за самото теглене,може.