Bubi написа:Според мен от Южния бряг придвижването до Монреал става много по-трудно отколкото от Лавал. Има 3 моста всичко на всичко и задръстванията са просто огромни. А от Лавал като хванеш метрото и за 15 минути си в центъра на Монреал.
сънуваш, Бубка. Някога живяла ли си на Южния бряг, че да даваш оценка ? Не ми пробутвай само, че така са ти казали приятели
така наречения "Южен бряг" е обширно понятие - включва няколко квартала и "градчета", съвсем като Лавал

За кой от кварталите говориш и придвижването до Мтл ? За коя част на Мтл ?
В един от примерите си даваш задръстванията по мостовете - 4 на брой, а в другия говориш за метро. Е, метрото от Лонгьой до Бери-ЮКАМ стига точно за 5 мин.
Пътувала съм с метрото няколко пъти между Монтморанси до Бери-ЮКАМ - 25 мин. В този случай се пита къде е центъра на Монтреал за вас ?
Задръстванията по мостовете са макс 10 мин. - от доста повече години живея от теб в Квебек и на Южния бряг, за да мога да го кажа със сигурност. Ако трябва да се придвижвам от Южния бряг до Сент Лоран на работа - със сигурност ще ми отнеме 45 мин. до 1 час, но ние работим в центъра на Мтл - максимума до там е 30 мин, когато има задръствания, иначе 15 мин., с градски транспорт - имаш избор от влак, автобус, кола или колело (живописна разходка по островите Нотр-Дам и Сент-Елен, последвана от канал Лашин).
Времето между Кот-де-Неж (Ораторията Сент-Жозеф) и ЮБ е също макс 30 мин, а без задръствания 20 мин. До старото пристанище и кметството на Мтл - 15 мин. До Пиерфонд - 40 мин.
Друг път, като си защитаваш селото, вземи да дадеш факти, преброй си мостовете и дай реално време до Монтреал, ама не до Сент Лоран /батето по-горе каза каква работа се намира в този район/.
Със здраве от Южния бряг