България ?!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
The Great Bastun

o.k

Мнение от The Great Bastun »

Добре,

само не ми е ясно, трябва ли човек да има политически подбуди за да се махне от БГ. И ако политическата конюнктура в БГ е една и съща толкова години, може ли да се изтъква като причина за личностен неуспех ? Факта, че за имиграция мислят хора, които не могат да се реализират в БГ е общоизвестен.Е, има и изключения, но те потвърждават правилото.......
Искам да кажа ,че е малко е вероятно,човек с добри доходи,перспективна работа и собствено жилище да се опита да почва от нулата на 8-9'000 километра от БГ, при положение че там не "премитат" за него, ама никак. И трябва ли причината за имиграция да бъдат имотите на Симеон или някой друг.Изобщо не съм му фен.
Не знам колко общоизвестен е факта, че имено в Канада има хора които притежават цели планини.Мой познат, състезател по скално катерене, беше арестуван в Канада, за нарушаване правото на неприкосновена собственост.Беше се опитал да тренира на едни възвишения(направо малка планина от 250 кв.км)...и се оказало, че планината била на еди кой си, който си плащал на полицията да я охранява с хеликоптер..... Е, "драги ми Патилане", ами че тази планина 100% е била изтъргувана от индианците за бутилка огнена вода, и после с хиляди прокламации и декларации за свобода и демокрация е станала собственост на Кралицата, а после за големи заслуги е била дарена на някой херцог и т.н. по етапен ред докато е станала собственост на сегашния човек......Абе, нещо като историята с имотите на Симеон.......
И какво си мислите, че като отидете в Канада ще видите най-свястното общество...? и най-демократичното...?Изчистено от всички пороци и недъзи.......дано да е така, ще разправяте,.....но дълбоко се съмнявам, че като сложите визата в джоба и вашето бъдеще е решено и Ви чакат само светли мигове.
Сигурен съм как тази история със Симеон, ще Ви кара да се усмихвате и да си мислите колко нищожна причина е бил нашето царче за да имигрирате.....
Alex_dim
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

Статията не е лоша по принцип, но й прозира комунистическия "хастар", както някой отбеляза. В. "Монитор" трябваше да пише нещо подобно, когато царят бръщолевеше глупостите си преди повече от две години за прословутите 800 дни, защото много от тези факти и тогава бяха известни. Вместо това, излизаше със заглавия "България уби дете" (разбирай - убил го Иван Костов), когато една психично болна жена удуши детето си, за да раздухва истерия в обществото и да подпомага идването на царя. Аз също много ще радвам Костов да дойде и да ги изгони всички, но този път ще чакам надалеч. Всъщност, какво да се сърдим на царя - не е дошъл със съветските танкове, колкото и управлението му да прилича на завзел властта по такъв начин. Ние си го докарахме, а сега ще му сърбаме попарата :evil: .
Alex_dim
Обратна връзка:

Мнение от Alex_dim »

Статията не е лоша по принцип, но й прозира комунистическия "хастар", както някой отбеляза. В. "Монитор" трябваше да пише нещо подобно, когато царят бръщолевеше глупостите си преди повече от две години за прословутите 800 дни, защото много от тези факти и тогава бяха известни. Вместо това, излизаше със заглавия "България уби дете" (разбирай - убил го Иван Костов), когато една психично болна жена удуши детето си, за да раздухва истерия в обществото и да подпомага идването на царя. Аз също много ще радвам Костов да дойде и да ги изгони всички, но този път ще чакам надалеч. Всъщност, какво да се сърдим на царя - не е дошъл със съветските танкове, колкото и управлението му да прилича на завзел властта по такъв начин. Ние си го докарахме, а сега ще му сърбаме попарата :evil: .
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

Alex_dim написа: Вместо това, излизаше със заглавия "България уби дете" (разбирай - убил го Иван Костов), когато една психично болна жена удуши детето си, за да раздухва истерия в обществото и да подпомага идването на царя. .
Само не подхващай сега тази тема! Нищо не беше доказано!
Аватар
anito
Мразим да мислим

Мнение от anito »

Не исках да провокирам политикантстване във Форума. Само исках да изкоментирам статията - че не може да й се вярва, след като е толкова откровено пропагандна.
Едно от нещата, които ми харесва на този Форум е, че не се занимаваме взаимно с политическите си пристрастия.
Откакто съм тук, съзнанието ми се освободи от тези ежедневни дребни интригантствания в пресата. Това ми действа много положително. Тук често коментираме с другите имигранти политиката, но това е различно, защото хората, които идват не от Изт. Европа, не са обременени с нашите преживелици. Интересно им е, както и на кебекарите между впрочем, но като нещо по-екзотично и непознато. На мен пък ми е интересен техния поглед върху нещата. Убедих се колко сме еднакви като интереси и разбирания с някои далечни "братски" народи. И когато разказваме за недъзите на държавите си, никой не се напъва да докаже, че нашто гардже е по-черно или по-бяло. Просто интерес към историята и ситуацията с доста ирония всеки за собствената си страна. Имахме само едни румънци журналисти - супер осведомени хора, много интелигентни, с широки познания за много неща по света (занимавали са се с външна политика все пак), та те си пренесоха политическите пристрастия тук, както и навика си да са недоволни от всичко, и хич не можаха да се впишат сред останалите (с изкл. на другите румънци и руснаците). Аз и един приятел сърбин ги разбирахме отлично също. Но колумбийците напр. изобщо не ги възприеха и се страняха от тях. Казваха ми, че оценяват колко са интелигентни, но бягаха от общуване с тях. Защото им липсва толерантност. В същия ред на мисли: имахме пък една сирийка, на която даскалът предложи да отиде в друга, по-напреднала група. Тя изкара един ден там и се върна при нас. После, като я питах защо, ми каза, че другата група е настроена много критикарски и това много я затормозява. (Основна характеристика на тази друга група беше, че там преобладаваха хора от бившия соц. лагер. )
Макар че не е толкова отдавна времето, когато пристигнахме, вече забравих политическите ежби у нас. Е, не че ги забравих. Всичко си спомням много ясно, разбира се, но някак си не е същото - като не ми въздейства директно, не ме натоварва. И съм много доволна от това.
А тази статия ме върна към БГ действителността, но не с фактите си, а с начина на поднасянето им.

Много моля, айде да не почваме сега да се "броиме" колко сини и колко червени боклука пишат тук. Дайте да не си разваляме хубавия лаф! Да покажем, че можем да прихващаме и хубави неща от другите нации и държави, а не само лошите, както направихме в БГ!
Обичам да преча
Plamen

Мнение от Plamen »

V nashia forum nikoi nikogo ne e narichal bokluk...i takiva niama....nie sme samo 1-vo kachestvo badeshti i nastoiashti imigranti...
I kato se ima predvid kolko tejak e imigrantskia jivot i reshenieto da izostavish vsichko zaradi neiasnoto i svetlo badeshte (tova go pisha za tebe bash bastune :wink: ) e dobre ako moje da si nameri oshte edna prichina da se mahne...ta za tova mnogo hora taka vazprieha statiata...osobeno tia ot BG...za nas tuka e po-lesno..vseki den vijdash che ne si sgreshil... :roll:
Vajnoto e da jiveem v mir sas sebe si i okolnite
etda
Обратна връзка:

Мнение от etda »

Az po prinzip izbiagvam politi4eskite komentari ,no sega ne se
styrpiah.Obry6tam se glavno kym Bastuna ama neka da 4uiat i
drugite bastun4eta :
Na kogo e izvesten tozi "ob6toizvesten" fakt , 4e navyn zaminavali
samo neuspeli v BG ,outsider-i ?Pitam vsi4ki ,koito 4etete iskreno tozi
forum - Vie smiatate li se za outsider-i?Za6toto mai ima i takiva ,koito
go 4etat "slujebno"...
To mai triabva6e napravo nova tema da se otvori , ama haide...
Ta za uspelite i neuspelite.
Spored men 99% ot tezi ,koito se smiatat za uspeli sa svyrzani po
NIAKAKYV na4in s BKP i neinite strukturi - ot partiinite funkcioneri
prez DS-tata ,4engetata i t.n.,tehnite rodove do n-to koliano do onezi,
koito si prodavat du6ata (i muskulite) za da imat 4estta da izperat
niakoi lev.Moje bi za uspeli se smiatat i otli4nicite ot ordata na edno-
vreme6nite benzinadjii ,kelneri ,barmani i magazineri ,postaveni ot
"bai To6o" kato ob6testven oponent na "intelekta"-u4iteli ,ingeneri ,
u4eni ,lekari i dr. podobni.
Neuspeli li sa tezi ,koito sa zavyr6ili vis6e obrazovanie ,praktikuvali
sa go ,znaiat ezici ,MOGAT DA PRAVIAT NE6TO i zatova imat kuraja ,
4e 6te se opraviat s jivota kudeto i da e .(?)Vse pak sistemata e to4kova,
ne s vryzki ,triabva da gi ima6 tezi pokazateli.
Koi sa uspelite hora v normalnia sviat?
Kato ne sym imal kysmeta da se rodia v normalna dyrjava ,ne moga
li da go popravia?
Az ne o4akvam ,4e Canada e Sveta na prikazkite ,az o4akvam
obiknoven normalen jivot.
Ima li go tam???
etda
Обратна връзка:

Мнение от etda »

Izpih edna bira s pukanki misleiki po vyprosa i re6ih da pusna
otdelna tema.Vse pak tezi ne6ta sa svyrzani s du6ata ,a du6ata e
vajna .Ne samo kintite...
Any
Обратна връзка:

Мнение от Any »

:D Bravo Alex_dim! :beer: :beer: Napravo mi vze dumite ot ustata!!! Pozdravlenia! :D Samo shte dobavia za svedenie na bastuna:

The Great Bastun napisa:
“Искам да кажа ,че е малко е вероятно,човек с добри доходи,перспективна работа и собствено жилище да се опита да почва от нулата на 8-9'000 километра от БГ”

Vyzmojno e, razbira se, shtom go pravim! :lol:
Bydete zdravi i jiveite tam, kydeto mojete da bydete shtastlivi!
The Great Bastun

Мнение от The Great Bastun »

Спокойно,

Повечето го приеха както си и мислих, като провокация...и се нахвърлиха да защитават собствения си мотив за имиграция.
Знам, че много хора мигрират по различни причини.
Изчислено е, че в световен мащаб около 200-300 млн. души на година предприемат стъпки свързани с мигриране(ООН).
Причините са много.
Мигрирането на населението на нашата планетата Земя е от време "оно".

Съгласно теорията за мотивацията, създадена от Абрахам Маслоу през 1943 година, всяко човешко същество се мотивира на пет нива, като илюстративно те могат да бъдат подредени йерархично във формата на пирамида.

Първото, най-ниско ниво на мотивация е физиологичното ниво, което означава, че за да съществува, човек трябва да консумира, да функционира физиологически и да има нормална околна среда около себе си.

Второто мотивационно ниво се нарича сигурност, което означава, че за да съществува човек надеждно в една среда, той трябва да бъде легитимен в страната в която живее, да притежава място за подслон, да не бъде застрашен от унищожение и т. н.

Третото мотивационно ниво е социалното ниво, което означава, че личността трябва да има нормална контактна битова среда около себе си, работа, социална и здравна осигуровка, право на емоционално съществуване и др.

Четвъртото мотивационно ниво е наречено оценка (или самоуважение), което означава, че човек се нуждае от призвание и уважение.

Петото мотивационно ниво е самоактуализиране, което означава, че индивидът може да подобрява своите умения и да се самоусъвършенствува.

Главната теза в теорията за мотивацията е, че всяко по-горно ниво в мотивационната пирамида може да съществува, ако предварително е изградено по-долното мотивационно ниво.

На всяко едно ниво има индикации за имиграция.Това е нормално за психологията на всеки човешки индивид.При неудоволетвореност на дадено ниво, започва се с търсене на изход и най-често това е стъпки към миграция.

Моите думи:
“Искам да кажа ,че е малко е вероятно,човек с добри доходи,перспективна работа и собствено жилище да се опита да почва от нулата на 8-9'000 километра от БГ”
, засегнаха много хора, но:

ФАКТ Е ЧЕ ЧОВЕК ИМИГРИРА ПОРАДИ НЯКАКВА НЕУДОВОЛЕТВОРЕНОСТ И ВЪТРЕШЕН ДИСКОМФОРТ.

САМАТА НАГЛАСА ЗА ИМИГРИРАНЕ И ПСИХИЧЕСКА НАСТРОЙКА НА ВСЕКИ ОТДЕЛЕН ЧОВЕК ГО КАРА ДА СЕ ПРЕВЪЗБУЖДА МНОГО, ДА СЕ СЪБИРА СЪС СЕБЕПОДОБНИ, ДА ОБМЕНЯ ИНФОРМАЦИЯ , ДА УЧАСТВА В ТАКИВА ПРЕКРАСНИ ФОРУМИ :-), РАЗПАЛЕНО ДА ЗАЩИТАВА СОБСТВЕНИЯ СИ МОТИВ И ТЕЗА ЗА ВЗЕТОТО ВЕЧЕ РЕШЕНИЕ, ДА ОБВИНЯВА, ДА МРАЗИ, ДА ИДЕАЛИЗИРА, МАРГИНАЛИЗИРА..... И ТАКА НАТАТЪК ДАМИ И ГОСПОДА..........

Не искам да се защитавам и да изпадам в излишни полемики, но това че си неуспял в БГ, не означава че си аутсайдер и, че няма да успееш другаде.
Никога не съм го казвал това, исках да кажа само, че да зарежеш "мило и драго", познати и приятели, и да отидеш на друг континет, при друг народ означава, че наистина НЕЩО НЕ НАРЕД ПРИ ТЕБ.
Аз лично се възхищавам на имигрантите и на техните мечти.
Те са наследници на Отците Пилигрими, които са искали да построят Град на Хълма, и донякъде са успяли.

Пожелавам Успех на всички, който са решили вече какво да правят с бъдещето си и да бъдат много внимателни по пътя.

"Пътника вървеше по пътеката,
беше изморен, изтощен,
но трябваше да стигне там, закъдето
е тръгнал.Пътеката ставаше все
по-трънлива, докато накрая стана
непроходима.
Пътника се спря, погледна
преплетените тръни пред себе си и каза:
- Е, и други пътища ще се намерят.
Обърна се и пое назад.
Знаеше, че все пак ще стигне . "
Rosi

Мнение от Rosi »

..
Последно промяна от Rosi на Пет Сеп 19, 2003 12:08 am, променено общо 1 път.
Аватар
Sneji
Най-любезен форумец
Най-любезен форумец

Мнение от Sneji »

The Great Bastun написа: Не искам да се защитавам и да изпадам в излишни полемики, но това че си неуспял в БГ, не означава че си аутсайдер и, че няма да успееш другаде.
Никога не съм го казвал това, исках да кажа само, че да зарежеш "мило и драго", познати и приятели, и да отидеш на друг континет, при друг народ означава, че наистина НЕЩО НЕ НАРЕД ПРИ ТЕБ. "
Да, какво да кажа - само три опита за обир на къщата ни (в рамките на половин година) и то когато сме вътре в нея..., разбиване на прозореца на колата ни в 12:30 на обяд, спряна пред входната ни врата, само за да се открадне панела на касетофона..., "протовозаконно отнемане" на чистоновата ни кола на втория ден и искане на 10 000$ за да ни я върнат... да, определено нещо не е наред при нас...
Тара

Мнение от Тара »

Sneji написа:
The Great Bastun написа: Не искам да се защитавам и да изпадам в излишни полемики, но това че си неуспял в БГ, не означава че си аутсайдер и, че няма да успееш другаде.
Никога не съм го казвал това, исках да кажа само, че да зарежеш "мило и драго", познати и приятели, и да отидеш на друг континет, при друг народ означава, че наистина НЕЩО НЕ НАРЕД ПРИ ТЕБ. "
Да, какво да кажа - само три опита за обир на къщата ни (в рамките на половин година) и то когато сме вътре в нея..., разбиване на прозореца на колата ни в 12:30 на обяд, спряна пред входната ни врата, само за да се открадне панела на касетофона..., "протовозаконно отнемане" на чистоновата ни кола на втория ден и искане на 10 000$ за да ни я върнат... да, определено нещо не е наред при нас...
При нас се случи почти същото, само че в друг ред. Първо ни откраднаха колата, която изобщо не видяхме повече, а не беше кой знае какво. После ни обраха апартамента. От тогава вече 1 година и повече, всяка нощ скачам и тръгвам из къщата да видя дали някой не разбива прозореца. Това наистина ми коства много, както и на мъжа ми, който вече толкова време се опитва да ми помогне и страда покрай мойте кошмари.
Дори и да имаш добър и охолен живот в БГ, няма да можеш да му се наслаждаваш спокойно, заради всички тези набези, кражби и какви ли не още гадости. Не нормално това, че всеки втори апартамент/къща д е обиран поне веднъж. Кой иска да живее в постоянен страх, ами утре, как да си оставя детето само в къщи?..през ума не ми минава.
Силата е в теб!
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Аз пак като си седях в БГ-то и си взимах 10на пати средната заплата си рекох, що пак да не отида в Канада, сас сащите знания ще ми плащат още повече и така и стана. С други думи който може, го може. Който е добре в БГ-то, в Канада ще е още по-добре.

Айде успех на всички
Lub0
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
ssttoo
Администратор
Обратна връзка:

Мнение от ssttoo »

Lub0 написа: С други думи който може, го може. Който е добре в БГ-то, в Канада ще е още по-добре.
:) :) :)
Абсолютно вярно! Само остава ДиДжея и Кийпъра да се стегнат, да си развеят (като Райна Княгиня) ЦиЦко сертификатите и да го потвърдят за пореден път.

Промяна:
Едно уточнение: Горното е вярно при условие, че "добре"-то на човечето в БеГе-то се е дължало само на личните му/й качества, а не на тези на родата ;) и качествата на човечето са били проявявани само в светлия спектър на икономиката.
Заключено