нов готин сайт за имиграция!!!

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Mi6o76

Мнение от Mi6o76 »

Жени,наистина не желая да споделям това тук.Много близки познати/после и други хора/имаха откази на интервютата и им казаха сами да си попълнят документите и после да опитат отново,защото на официалните им сайтове имаше изрична информация да не се ползват посредници!
Същите хора влизат да четат тук ,но нямат куража да пишат за това и е разбираемо.Не им харесваше,че фирми в БГ правят пари и бизнес,ако разбираш за какво иде реч :wink: Не ми се пише повече,сериозно!
Подадени документи 29.08.2008
Accuse de recеption 04.09.2008
Entervue de selection 12.06.2009 09:00-неуспешно
Fireman

Мнение от Fireman »

Ми6о76,от къде го измисли това,че има забрана да се ползва посредник?Потърси това,което го казваш и тогава пак се обади :wink:
До ниво Виена има пълното право да се позлва посредник.
Но след интервюто,на ниво Букурещ вече е написано ,че нямаме право с посредник.
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

ivanko13 написа:Кажете какво толкова му е готиното на този сайт ,че това е отбелязано с три удивителни в заглавието?
...ами човека е с 2 мнения и на мен ми прилича на реклама. Което не е лошо, но май не трябва да е в тази секция. Всеки си прави сметката. Помним тук хора изпищяха от фирма Жана...
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Аз и преди съм казвал, че заради "професионалисти", както ги определи Драго щях да издухам супата с имиграцията си в Канада. Добре, че не послушах "професионалистите", а себе си.

Ако ползвате посредници, се запознайте из основи с процедурата задължително. Това, че посредничество си изкарват прехраната в никакъв случай не значи, че знаят и могат всичко. Това, което знаят и могат е да ви попълнят документите и да ги изпратят.
tora2007

посредници

Мнение от tora2007 »

Ние сме едни от пострадалите от услугите на посреднически услуги даже и ще споделя името на фирмата заради която кандидатстваме за втори път за да не изгарят повече хора това е така известната фирма ЖАНА Е.И в потвърждение на това което писа Mi6o76 искам да кажа че като бяхме на интервюто ни попитаха фирма ли ни е подготвяла документите ние си признахме че фирма ги е подготвяла и тогава ни обясниха че посредническата фирма няма как да опредили нивото ни френски и за да си получи парите от клиента пишат доста измислени неща / в нашия случай бяха много много измислени и на интервюто се наложи да обясняваме някой неща на български и въпреки това изпитващия неможа да повярва че това са реални неща и накрая преводачката му преведе "Българска работа мосю"/ също така ни каза че фирмата има интересс да стигнем само до самото интервю а там какво ще случи не я интересува защото те гарантират че при всяко положение ще стигнете до интервю.Другото нещо което подразни изпитващия беше че ни беше натряскала ниво на френски 12/12 това е най-голямата гаранция че сте стигнете на интервюто а ние не знаехме и бъкел френски.Това е лично мое мнение всеки сам си избира как да си действа.И на края искам да споделя че документите подготвени от посредническа фирма не ги горят на площада а всички тези фирми си имали един и същ изграден стил и начин на подготвяне на документи и във Виена винаги разбирали дали сте ползвали услуги на тези фирми и това наистина в повечето случай указва влияние .И за статистиката да отбележа че бяхме три семейства познати които ползвахме ЖанаЕ и всички бяхме скъсани .Това е от мен желая успех на всички.
никога не се отказваме
yassen28

Така

Мнение от yassen28 »

Така, да си кажа и аз.
Подадох документи по Федералната процедура Декември 2007.Визата я получих мисля,че беше Септември 2008 - със сигурност медицинските ми имаха ОК някъде Юли.Тоест по Федералната преди промените за 10 месеца някъде.Дали ми е била силна кандидатурата или нещо друго не знам.Знам,че наех КАНАДСКИ адвокат с 30 годишен опит. Член на не знам си какви асоциаций и т.н. Ако не бях взел виза ми връщаше неговата такса.
Аз в интерес на истината си проверявах всичко и ги подпитвах,з а да съм сигурен , че всичко е наред - това което не ме кефешее,че след всеки етап ми се назначаваше нов човек - примерно при попълването на първите документи,после друг при събирането на докуемнтите и т.н. Помагаха де,пращах им първо на тях какво имам и някои неща променях като References примерно.
Дали да ползвате посредник не знам,но ако решите да ползвате такъв изберете поне канадски адвокат с опит и член на някое сдружение - те си държат на името.
Иначе съм чувал и истории,че на хора с адвокати,а не пишман посредници обръщат повече внимание,защото знаете как е тука със съдилищата.Ама мисля,че едва ли има нещо вярно.Инач имам познати почнали по същото време с нас - те са си още в България.
Та накрая да обобщя всеки сам си решава.
Жени

Re: посредници

Мнение от Жени »

tora2007 написа:.....че ни беше натряскала ниво на френски 12/12....
Ами ти не гледаш ли какво подписваш накрая и да настояваш фирмата да промени цифрите! Все пак твоето име стои на молбата??? :shock:
Жени

Мнение от Жени »

Fireman написа:...Но след интервюто,на ниво Букурещ вече е написано ,че нямаме право с посредник.
Къде е написано и откога??? :?:

Ние бяхме (преди 2 г.) с посредник по федералната процедура, която се прави на ниво Букурещ и нямаше такова нещо! :?
Fireman

Мнение от Fireman »

Tora,само като влезеш в google и потърсиш за фирмата Жана-е информация,че даже и само за емиграция да потърсиш ще видиш достатъчно отрицателни мнения за Жана-е.Това,че вие не сте си направили труда да се поинтересувате на кого се доверявате.....Когато ние щяхме да кандидатстваме първо сме търсили мнения,отзиви в интернет и там ясно се вижда за излъганите от Жана-е.
Tora,във вашия случай вие явно сте много наивни за да не се поинтересувате какви са тези нива на френски 12-12,че това е владеене на перфектен френски.Вие сте си виновни,че не сте проверили фирмата по всякакъв начин и сте се доверили насляпо.
Както познавам и едно друго момиче,което също като вас е излъгано от Жана-е и чакало фирмата цели 2 години за какво ли не.
От Жана-е ви е преценила бързо и докато има хора,които слепешката си хвърлят парите винаги ще има и такива,които да ги взимат.

Вальо,и двамата знаем какво имаш впредвид.За мен Павлин си остава професионалист.Изпратил е много хора в Канада,никой не е излъгал.
Но на всеки е ясно,че никой не може да знае всяко нещо,особено ако има някакви скорошни промени в емиграциония сайт на Канада - както бе в твоя случай,Вальо.В случая ти разбра за промените преди други хора и даже и посредника.
Но това не променя нещата.

Павлин Пенчев,във всеки един момент на подготвяне на документите е обяснявал за всяко нещо.Говорили сме за всеки детайл,включително и тези нива на френски-колко време е нужно да се достигне дадено вписано ниво,какво означава само по себе си това ниво...........

Всеки избира пътя,по който ще мине и начина по който ще го извърви,но по време на пътя може и да има грешки.
Успех Вальо!

p.s. ако трябва да се осланям на "информацията" от форумите на bgcanada много малко са хората излъгани от фирми-посредник и това са предимно излъгани от Жана-е.
Повече са обаче хората,кои сами са подготвяли кандидатурата си и са били връщани още в началото за недостик на точки.
Последно промяна от Fireman на Нед Май 31, 2009 2:05 am, променено общо 3 пъти.
Fireman

Мнение от Fireman »

Жени,не мога да ти отговоря на въпроса,според фирмата придвижвала нашата кандидатура не е било разрешено.
tora2007

посредник

Мнение от tora2007 »

Не искам да се заяждам или да споря с когото и да било просто описах за нашия слечай за да няма други излъгани като нас от Жана Е.А до това че сме били наивни и не сме проверили информацията -това беше през 2003г а тогава нямаше толкова много информация колкото има сега.А за нивото което ни написа да може и да сме били наивни че след хиляди мили изказвания колко е лесен френския и как след като знаем английски ще се справим идиално с френския сме и повярвали и се доверихме без да се замислим.Пак казвам това си е нашето мнение никой не е длъжен да се съобразява с него всеки сам си избира пътя.
никога не се отказваме
Fireman

Мнение от Fireman »

Много късмет и спокойствие на предстоящото интервю!(миналото няма значение)
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Fireman написа:Вальо,и двамата знаем какво имаш впредвид.За мен Павлин си остава професионалист.Изпратил е много хора в Канада,никой не е излъгал.
Но на всеки е ясно,че никой не може да знае всяко нещо,особено ако има някакви скорошни промени в емиграциония сайт на Канада - както бе в твоя случай,Вальо.В случая ти разбра за промените преди други хора и даже и посредника.
Но това не променя нещата.
Драго, аз за Павлин не съм споменавал - ти го направи. Не го обвинявам, че ме караше да подам документи възможно най-скоро (както и ти ме убеждаваше да направя), защото така или иначе не успя нито ти, нито той (и слава Богу). Уважавам го и винаги сигурно ще го уважавам, щото ми помогна така или иначе с основната информация.

Това, което искам да кажа е, че един емиграционен посредник не може да направи нищо повече от вас самите ако сте достатъчно амбицирани да се запознаете с процедурата и да събирате информация.
Fireman

Мнение от Fireman »

Вальо,ако може да се нарече моето отношение към теб,тоест да кандидатстваш по-бързо е,защото аз съм човек на действието.
Не обичам да чакам,да се надявам или да оставям нещата на случайноста.
Мъкар бяхме с Павлин,знаеш, нито за миг не съм оставял нещата на самотек.Както го правя и сега.
Не одобрявам "чакането" като метод,но това е моя живот.
Разбирам,че при теб е друго ,но дано и двамата в един момент от живота ни да сме постигнали желаното.
:beer:
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Fireman написа:Вальо,ако може да се нарече моето отношение към теб,тоест да кандидатстваш по-бързо е,защото аз съм човек на действието.....
Аз също съм човек на действието, но и на разума. Ако бях избързал, щях да допусна огромна грешка, която нямаше да мога да поправя.
Fireman написа:Разбирам,че при теб е друго ,но дано и двамата в един момент от живота ни да сме постигнали желаното.
:beer:
Това е целта на цялото занятие! :beer: :lol:
Публикувай отговор